Hebelki siadły idealnie;
IMG_20220425_202802.jpg
Na ten rok jeszcze został kupiony akumulator litowo-jonowy którego waga wymiata;
IMG_20211124_141303.jpg
Przejście na zew wg na ten sezon chyba się nie uda gdyż za dużo czasu straciłem na swoje daily ale w 50% termika na muszle jest gotowa a wg już na gotowo;
IMG_20220322_153745.jpg
(Na foto kolejna moja muszla i wg do r32 który planuje sobie zbudować do zabawy na torze)
Na muszle wydechowa będzie przykręcona kolejna zbroja z polerowanej kwasówki a pod nią kolejna izolacja termiczna aby kwasówka nie zrobiła się żółta.
Na przód się robią mocniejsze pół ośki bo seryjne z mq500 okazały się troszkę za słabe������
IMG_20220425_144713.jpg
Ale tt teraz ma swój własny prywatny podnośnik dlatego taka robota teraz to tylko przyjemność![]()
Zmiany na sezon delikatne ale auto działa a , że czasu miałem mniej niż myślałem to nie zdążyłem zająć się przeróbką kolektora wydechowego;( Dlatego niestety będę musiał "przemęczyć się" z obecną mocą������
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 26-04-2022 o 07:18
Dawno nie było żadnego update. Auto podczas zmiany dupki turbiny na większą i przy okazji przejscia na zew wg przeszło dodatkowe mody w postaci podpor cnc i płyty spinającej blok silnika;
https://www.facebook.com/share/p/1Et...ibextid=wwXIfr
na wszystko co gorące wpadła termika i ogolnie auto od czasu poskładania jest cały czas sprawne i sporadycznie jeżdżone. Niestety czasu mało a inne rzeczy w życiu do zrobienia ale czasem się pośmiga tt. Nadszedł czas też na pomiar i jakiś filmik na troszke wiekszym doładowaniu bo 1.8-2 bary ( co ciekawe to jeszcze nie koniec możliwości tego seta tylko zdrowy rozsądek podpowiada żeby zachować ten zapas dla bezpieczeństwa )
Obecnie auto sobie pyrka tak;
https://youtu.be/UPVQiJfMBYw?is=UggkNQos8l7F3j7v
a póki co 100-200 pojechało w 4.6s
IMG_3783.jpg
jest to poprawny czas i taki był cel budując te auto także jeste spełniony jeśli chodzi odczucia w tym aucie
Jako ciekawostka dodam że wyciałem sobie czas zmiany biegu z 3 na 4 w programie z dokładnościa do 0.01s i wyszło że wskazówka przy zmianie boegu zatrzymała się na aż 0.8s ( niestety mq500 jest wolna a w dodatku w sofcie nie ma żadnego fs ) Gdyby była tutaj dq500 jak wszyscy pchają do turbo vr6 te auto bez problemu zeszlo by poniżej 4s przy 100-200 co dodatkowo mnie cieszy że setup generuje znacznie więcej mocy niż planowałem bo myśle że gdyby wycisnął ostatnie soki z seta + więcej alko mogła by się pokazać 1 z przodu przed wynikiem tylko ten zdrowy rozsądek )
Oczywiście nie żałuje że tam jest manual i nie zamierzam go zmieniać bo nie budowałem TT aby robić możliwie najlepsze 100-200 tylko mieć fun z jazdy i w tej konfiguracji jestem zadowolony z efektu![]()
Póki co nie planuje więcej podnosić mocy w tym aucie i chciałbym się nią cieszyć tak jak teraz jest …