Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pomoc w otwarciu auta pilne

Radomsko
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1998
    Kolor
    Srebrny

Pomoc w otwarciu auta pilne

Witam serdecznie wszystkich jestem tu nowy i mam pewien problem rozladowal mi sie akumulator w audi tt 1998r do zera po podladowaniu nie mozna jej otworzyc ani z klucza ani z pilota baterie w scyzorku wymienilem posiadam tylko jeden kluczyk i chyba nie pozostalo mi nic innego jak zbic szybe pczy macie jakies metody aby dostac sie do srodka ,czy komus przytrafilo.sie cos podobnego ppytanie drugie czy jak wybije szybe i wloze kluczyk do stacyjki to wszystko wroci do normy i sie otworzy? Bardzo prosze was o pomoc z gory dziekuje

Awatar _kris
    KlubTT.pl
    Pojemność
    1.8T
    KM
    240
    Rocznik
    MM
    Kolor
    brudny
    Szkoda szyby, najprawdopodobniej kluczyk się rozkodował.
    Próbuj wcisnąć we wkładkę zamka wd40 lub innego penetratora i ją spróbuj rozruszać, co kilka minut powtarzaj aplikacje środka. Powinno puścić i otworzysz. Próbuj po stronie kierowcy i pasażera.
    Baterie wymieniałeś po rozładowaniu akumulatora? Czy wcześniej?
    Jak po, to włożyłem starą baterie, czasem kluczyk załapie stare ustawienia jak za długi czas nie minął od wymiany.
    W ostateczności nie wybijaj tylko tylnego trójkąta

Radomsko
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1998
    Kolor
    Srebrny
    Cytat Zamieszczone przez _kris Zobacz posta
    Szkoda szyby, najprawdopodobniej kluczyk się rozkodował.
    Próbuj wcisnąć we wkładkę zamka wd40 lub innego penetratora i ją spróbuj rozruszać, co kilka minut powtarzaj aplikacje środka. Powinno puścić i otworzysz. Próbuj po stronie kierowcy i pasażera.
    Baterie wymieniałeś po rozładowaniu akumulatora? Czy wcześniej?
    Jak po, to włożyłem starą baterie, czasem kluczyk załapie stare ustawienia jak za długi czas nie minął od wymiany.
    W ostateczności nie wybijaj tylko tylnego trójkąta
    Psikalem juz wd 40 nic to nie daje w obu zamkach wiem ze szkoda szyby nawet wszystkie oryginalne ale to raczej juz jedyna opcja baterie w pilocie wymienilem po rozladowaniu aku na starych nie dzialal i nowych tez nie mysle wlasnie nad tym malym trojkatem ale z przodu byle tylko siegnac reka do stacyjki o ile to faktycznie po przekreceniu zaplonu wszystko zatrybi czy trzeba będzie podłączyć komputer? A moze to moduł komfortu ma do tego wplyw ze jest cos uszkodzony? Lub rozwiercenie zamka bebenka daloby sie jakos dostac przez to?

Awatar _kris
    KlubTT.pl
    Pojemność
    1.8T
    KM
    240
    Rocznik
    MM
    Kolor
    brudny
    Cytat Zamieszczone przez Szubel95 Zobacz posta
    Psikalem juz wd 40 nic to nie daje w obu zamkach wiem ze szkoda szyby nawet wszystkie oryginalne ale to raczej juz jedyna opcja baterie w pilocie wymienilem po rozladowaniu aku na starych nie dzialal i nowych tez nie mysle wlasnie nad tym malym trojkatem ale z przodu byle tylko siegnac reka do stacyjki o ile to faktycznie po przekreceniu zaplonu wszystko zatrybi czy trzeba będzie podłączyć komputer? A moze to moduł komfortu ma do tego wplyw ze jest cos uszkodzony? Lub rozwiercenie zamka bebenka daloby sie jakos dostac przez to?
    Nie wiem jak będzie z dezaktywacja alarmu po wybiciu szyby? Czy da rade odpalic auto i alarm sie wyłączy, tego nie wiem.
    Może łatwiej będzie rozwiercić wkładkę, bo otwierając drzwi kluczykiem dezaktywuje się alarm.
    Sprawdź cenę szyby względem ceny wkładki i wybierz tańsza alternatywę.

Ewentualnie poszukaj awaryjnego otwierania aut i zapytaj czy są w stanie otworzyć przy problemie z wkładkami.

Radomsko
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1998
    Kolor
    Srebrny
    Cytat Zamieszczone przez _kris Zobacz posta
    Nie wiem jak będzie z dezaktywacja alarmu po wybiciu szyby? Czy da rade odpalic auto i alarm sie wyłączy, tego nie wiem.
    Może łatwiej będzie rozwiercić wkładkę, bo otwierając drzwi kluczykiem dezaktywuje się alarm.
    Sprawdź cenę szyby względem ceny wkładki i wybierz tańsza alternatywę.

Ewentualnie poszukaj awaryjnego otwierania aut i zapytaj czy są w stanie otworzyć przy problemie z wkładkami.
    Tylko jak dokladnie to bedzie wygladac rozwierce wiertlem ten bebenek bedzie otwór a co dalej jest gwarancja ze zamek pusci ? Czy musze cos pociagnac jakies ciegno czy cos przekrecic ? Jak to dokladnie wyglada taka procedura robil ktos cos takiego

- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -

[QUOTE=Szubel95;307541]Tylko jak dokladnie to bedzie wygladac rozwierce wiertlem ten bebenek bedzie otwór a co dalej jest gwarancja ze zamek pusci ? Czy musze cos pociagnac jakies ciegno czy cos przekrecic ? Jak to dokladnie wyglada taka procedura robil ktos cos takiego[/QUOTE
    Na caly taki duzy club jest tylko jeden gosc co ma jakas wiedze ??

- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -

Podejrzam tez modul komfortu ze moze byc padniety z tego zablokowal te zamki

Awatar Totui
    Kraków
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1999
    Kolor
    Pomarańcz
    No czasami trzeba chwile cierpliwości i czekania na odpowiedz :P
    Ja bym nie wybijał szyby. Szkoda czasu i nerwów na wymianę, zadzwoń do kogoś kto awaryjnie otwiera zamki, w tych samych pieniądzach to będzie.
    Żeby rozruszać zamek trzeba wkładać i wyjmować kluczyk, a nie próbować kręcić w prawo i lewo. Psikamy jakimś penetratorem i wkładamy i wyjmiemy kluczyk z 50 razy i ponownie psikamy i procedura od początku.
    Może jeszcze spróbuj nieinwazyjnie i niszczycielsko.

Radomsko
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1998
    Kolor
    Srebrny
    Cytat Zamieszczone przez Totui Zobacz posta
    No czasami trzeba chwile cierpliwości i czekania na odpowiedz :P
    Ja bym nie wybijał szyby. Szkoda czasu i nerwów na wymianę, zadzwoń do kogoś kto awaryjnie otwiera zamki, w tych samych pieniądzach to będzie.
    Żeby rozruszać zamek trzeba wkładać i wyjmować kluczyk, a nie próbować kręcić w prawo i lewo. Psikamy jakimś penetratorem i wkładamy i wyjmiemy kluczyk z 50 razy i ponownie psikamy i procedura od początku.
    Może jeszcze spróbuj nieinwazyjnie i niszczycielsko.

Wiem ze trzeba poczekac ale dosc pilnie bo nie mam zbytnio dobrej rady wszystko to co piszesz zrobilem juz 50 razy wkladalem psikalem itp ladowalem aku odpinalem klemy , nie mam juz pomyslow taki gosc tez ladnie skasuje a szybe juz mam od kierowcy i chyba jutro pojdzie mlotek w ruch jakos musze sie dostac do srodka to stacyjki badz modulu nie wiem

Awatar Totui
    Kraków
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1999
    Kolor
    Pomarańcz
    No i jak wybijałeś szybkę? Czy udało się jakoś inaczej?

Południe Polski Bielsko Biała
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    2000
    Kolor
    Srebrny
    Dzwoń do ludzi od otwierania aut - wyjdzie Ci to taniej niż bicie szyby !!! ja mam w mieście takiego - zapłacisz 100 zeta i masz gotowe !!!
    ---
    Jakieś zloty TT na południu Polski są ???

Uprawnienia umieszczania postów