Michał dieselek to nie benz. 3.0tdi jest dużo cięższy niż twój 3.2 nawet z T.
Michał dieselek to nie benz. 3.0tdi jest dużo cięższy niż twój 3.2 nawet z T.
Znowu TT znowu Cabriolet
Mam dokladnie taka sama tt 2.0 tdi 170 quattro po chip tuningu na ponad 200 km i 420 Nm. Czy wolno tu wrzucic wykres ?
Ostatnio edytowane przez marlad78 ; 27-12-2015 o 13:02
Przed chipem miała bardzo ładną serię . mam też wykres - wrzucać ?
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
EDYCJA : stan na 19.01.2015 po hybrydzie.
Jest zmodyfikowany dolot i intercooler. Samochód nie ma DPF
granica 250 km pękła , ale chcę jeszcze więcejczasowo schodzi bo mi to strugaja po godzinach ...
![]()
fajnie było by nie prowadzić 2 na raz jednocześnie tematów z tymi samymi postami. Dlatego kolega niech zdecyduje gdzie chce opisać swój temat a potem zrobi się czystkę bo takiego śmietnika jak obecnie to nie może byc...
Czy macie przykład jakiegoś intercoolera, ktòry łatwo mógłbym zamontować? I czy bawić się w stożki(podoba mi się dźwięk)? Podobież przepływomierz może się zepsuć od nasączanych stożków typu K&N, może jakaś wkładka w seryjny dolot? A jeżeli chodzi o wydech, to catback Scorpiona byłby w porządku czy pójść w coś tańszego? Ewentualnie co mógłbym jeszcze zmienić w miarę mało inwazyjnie przed mapą poza turbiną(nie chciałbym jej wymieniać na inną na ten moment(70k przebiegu)? Chciałbym żeby mapa ładnie, ale bezpiecznie dla trwałości podniosła moc. Z góry dziękuję za wyrozumiałe odpowiedzi) pacjent oczywiście tt II 2.0 tdi cfgb
Nie chcę Cię martwić, ale z tego silnika szałowych wartości mocy i momentu nie wyciągniesz. Taki jego charakter. Dźwięk też nie będzie super rewelacyjny, choć akurat ten diesel brzmi ładnie.
AUDI nie przestaje się kochać.
Jasne, rozumiem. Nie zależy mi żeby miał aż 300 koni, tak docelowo trochę powyżej 200 by mnie raczej usatysfakcjonowało, oby nie odbiło się to na trwałości.(chciałbym mieć jakiekolwiek szanse podjazdu do zmodzonego okolicznego I gen A3 1.8T) Dźwięk tak jak mówisz, już jest ładny. Wydaje się, że jest w stocku więc może coś dałoby się jeszcze wyciągnąć nie za miliony)