Jak napisałeś ta cenę to z ciekawości sprawdziłem
Hela tańsza , okolice 300$( 600 za ksenonowe ) za sztukę to nie mało ale w porównaniu do tej ceny co podałeś to przepaść .
http://www.partsgeek.com/catalog/200..._assembly.html
Pozdrawiam
Jak napisałeś ta cenę to z ciekawości sprawdziłem
Hela tańsza , okolice 300$( 600 za ksenonowe ) za sztukę to nie mało ale w porównaniu do tej ceny co podałeś to przepaść .
http://www.partsgeek.com/catalog/200..._assembly.html
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Niezły poradnik (jak wiele na http://www.detailingworld.co.uk). Na koniec widziałbym jeszcze nałożenie ochronnej warstwy UV tak aby plastik nie zżółkł po pól roku. Można bez problemu kupić odpowiedni preparat.
Ostatnio edytowane przez malik ; 22-09-2011 o 10:43
Odswieze temat gdyz jak juz pisalem w innym temacie kupuje uzywane lampy zeby przelozyc sama szybke.
Moje pytanie brzmi, czy jest jaki kolwiek sposob renowacji lamp?? Nie musza wygladac jak nowe ale chcialbym zeby jednak wygladaly troche swiezej bo po tylu latach to wiadomo ze ladnie nie wygladaja Mam zamiar czesciowo odswiezyc lakier wiec i za to bym sie wzia mam nadzieje ze nie wszystko stracone.
a czytał kolega cały ten wątek?
Polerowałem ostatnio lampę w warsztacie w Łodzi po polerce było fajnie ale jak zajechałem do domu i umyłem auto na myjni bezdotykowej to mam wrażenie że połysk który był po wykonaniu usługi zniknął po pierwszym myciu ! Za usługę dałem 100zł nie wiem czy było warto na pewno jest lepiej niż przed wykonaniem polerki ale nie jest tak jak w oryginalnej dobrej lampie, lampy nadal różnią się od siebie , będę jeszcze za kilka dni polerował sam lampę specjalną pastą do plastiku dam znać jak skończę
Kolego Pawel-2005 ja zawsze czytam caly wątek zanim o cos zapytam Wiem ze nie za bardzo idzie polerowac ale jakas paste ktos moze poleci zeby chociaz co pomniejsze rysy zlikwidowac albo sposoby ktore ktos wyprobowal (a nie wiele osob wypowiedziala sie na tem temat w tym watku).
PatrykTT czekam z niecierpliwoscia na efekty, fajnie by bylo jesli bys zrobil fotki przed i po. pozdrawiam
dobra pasta do lakieru to polischmetal czarno złota podłużna turbka...nadaje się ona to alu do lakieru do lamp i do wszystkiego ale samą pastą zawiele się nie zdziała bo mikro odpryski po kamyczkach są za głębokie żeby je pastą usunać a papierem to zedrzemy warstwę ochronną:P chyba temat się wyczerpał już, chyba że ktoś zrobi fotki przed i po to będziecie widzieli efekty tego zabiegu
jeśli szukasz pomocy przy wyborze pasty polerskiej to polecam
kosmetykaaut.pl
na pewno coś znajdziesz, może nawet dokładnie Ci doradzą..
dla pewności pytając na tym forum o pomoc zaznaczyłbym fakt o ochronnej warstwie na naszych TT..
Patryk, myjka bezdotykowa zmywa wszystko: wosk, politurę, wszystko-jest tak silnie czyszcząca... przecież nic nie pocierasz gąbką czy czymkolwiek wiec musi myć chemicznie... po 2 miechach mycia na bezdotyku zauważyłem że moje Złotko nie błyszczy tak jak przed tą wygodna metoda mycia... Poszedłem po rozum do głowy i już sam myje autko...Zamieszczone przez PatrykTT
Ostatnio jak bylem u mechanika to przy okazji za free mi wypolerowal lampe ktora mialem wymienic (ale dopiero w lecie) - papierem 1200 o ile sie nie myle bo jestem laik w tych sprawach i musze powiedziec ze wyszlo baaaaardzo ladnie, ciekaw jestem tylko jak z ta powloka ochronna - czy rzeczywiscie lampa zmatowieje bo i tak bedzie do wymiany szybka.
Dam znac za ok. pół roku jak wyglada szybka
Ostatnio polerowałem w profesjonalnym warsztacie dwa reflektory w Mercedesie W211 i człowiek który to robił powiedział mi żebym co 2-3 mycie przetarł obie lampy jakimś środkiem z woskiem zawierającym filtr UV (przeciwko promieniom słonecznym) i że będzie elegancko jeżeli tego nie zrobisz to niestety słońce i agresywne środowisko spowodują dosyć szybkie zmatowienie klosza. Może być na przykład zwykły "Turtle wax"
Pozdrawiam!
ale tak czy siak zerwanie tej warstwy jest niedopuszczalne...papierem 1200 nie zedrzemy pod warunkiem że nie będziemy tarli za długo(pojęcie względne) ale ja papierem 600 po kilkudziesieciu sekundach tarcia przetarłem warstwę i została jasna plama(oczywiście popekanym kloszu celowo) wiec trzeba mocno uważać a i tak jak są odpryski po kamieniach to nic sie z tym nie zrobi
No ja tez bede szybke wymieniac wiec narazie mam gdzies ze zmatowieje ;p Moze nawet i lepiej bo sprawdze przy okazji ja kto jest z tym p0olerowaniem i warsta ochronna - jesli wszystko bedzie dobrze dlugi czas to moze i druga wypoleruje bo jest super efekt
a mnie się zdaje, ze nie ma możliwości wypolerowania szkiełek lamp. w moim przypadku zauważyłem, że całe szkiełko ma mikropęknięcia, widać je tylko przy włączonych światłach.
da się, zajmuje się tym amatorsko, trzeba jednak maszynę i sporo czasu, ręcznie tego nie zrobisz.
jakby ktoś chciał odnowić klosze to zapraszam
wymieniam też soczewki i czyszczę środki lamp.
Ja zakupiłem ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-do-polerowa...997393738.html
Nie wygląda może on jakoś super wypasiony, ale naprawdę się sprawdza !!!!! i można dokonać tego samemu. Efekt naprawdę ściął mnie z nóg. Załączona instrukcja przedstawia nam krok po kroku co mamy robić. Niestety nie mam zdjęć, nie pomyślałem o tym żeby pokazać tą różnice. Z lamp zlazły wszystkie ryski i przebarwienia. Zerknijcie na ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=MMjxznI9lj4
Efekt jest idento, po zabiegu uzyskałem taki sam efekt przejrzystości