Polecam oglądnąć całość sporo tego jest ale robi wrażenie jak można podpalić wodę z kranu lub napompować balon który odleci.
GasLand (napisy PL) | Filmy Dokumentalne.pl
Polecam oglądnąć całość sporo tego jest ale robi wrażenie jak można podpalić wodę z kranu lub napompować balon który odleci.
GasLand (napisy PL) | Filmy Dokumentalne.pl
Ostatnio edytowane przez ICE ; 01-06-2011 o 22:55
wedle PO-lskiego prawa panstwo bedzie miec 20 % zysku w udziale koncesji, a np, norwegia ma 50-60 % zysku od wydobycia
Po prostu wszystko co nasze oddajemy prawie za darmo. Taki już mamy rząd.
ps jak odwierty odbędą się w moich okolicach to dojdzie do niezłej jadki
u ciebie nie ma gazu takiego w jakisch skalach,,,
u mnie na wsi jest ropa, jest odwiert, bo robila komuna ale niby male zasoby, a np za proszowicami (38 km od krakowa w strone buska zdroju ) ktos popmuje rope, bo zoraw chodzi na okraglo juz kilka lat.
u mnie ropy pod dostatkiem
nie wiedzialem ze drobne wydobycie jest w twoim rejonie,,
tam gdzie ja mieszkam tylko raz byl dostatek Oleju napedowego,, mozna bylo wiadrem z rowu czerpac..
obok jest baza paliwowa JW Niedzwiedz, cysterna na luku drogi spadla ze szkarpy kolejowej i wylalo sie 25 tys litrow do rowu, ludzie z wiadrami biegali ,, hehe,
http://www.tvn24.pl/-1,1718910,0,1,c...wiadomosc.html
No i mamy to na własnym podwórku.
Ostatnio edytowane przez ICE ; 28-09-2011 o 12:47
Hehe Ja Pracuje w tej Firmie z Filmiku znaczy w GK nie GT ale to takie same Firmy.Ludzie wpuszczają na teren a potem płaczą, zanieczyszczeń studni nie ma,może tylko zanikać woda w studni po odwiercie,jak i pękanie domów po ''Wibratorach'' też jest to nierealne,komuś dom popękał od złej budowy i chce wyłudzić odszkodowanie Jestem Wiertaczem a Pracowałem w GK juz przy wszystkim więc coś tam o tym wiem :P
No i jak widać podpisują nie wiedząc co, chyba przelecę się po tej wsi, z umowami odsprzedaży majątku..
Znowu TT znowu Cabriolet
Nie trzeba być wiertaczem, aby stwierdzić, że nie ma miejsca zanieczyszczenie wody
Gaz łupkowy zalega na głębokości kilku kilometrów i jest na stałe zawarty w skałach łupkowych.
Metan natomiast zalega najczęściej na głębokości kilkuset metrów a nawet kilkunastu i sam znajduje sobie ujścia w sposób naturalny. Wodę pobiera się z jeszcze mniejszych głębokości
To komentarz zarówno do pierwszego jak i drugiego filmu.
Pzdr
Wojtek
Ostatnio edytowane przez The_Saint ; 30-09-2011 o 18:31
mimo wszystko mysle, ze prawda jak zwykle jest jednak gdzies w pol drogi
"Love Them BOTH" - M.