Ostatnio edytowane przez Kajetan.Kisiel ; 15-09-2011 o 22:00
Wnioskując po zamieszczonych logach mogę stwierdzić iż ziemia kręci się wokół słońca.
Przecie tam nic nie ma xD
ps. zepsuty czujnik temperatury cieczy trochę miesza w naszych TT wymień go i strzały mogą przejść.
Edit: OK teraz widzę wszystkie fotki
Ostatnio edytowane przez ICE ; 15-09-2011 o 21:25
ale przepływka pokazuje maławo, no i logi nie kompletne
Dorzuciłem pozostałe logi.Przepływka była wymieniana jakieś 2 mies.temu w serwisie Audi na regenerowaną,zakupioną u nich.Wiedziałem,że to ważna część więc dałem auto do serwisu.Może już się rozsterowała?Myślę,że podjadę do nich bo dawali 2 lata gwarancji.
no strasznie się to ogląda...niech kolega to jakoś uporządkuje...ale widzę niemałą dziurę w układzie...czyli sprawdzenie szczelnosci :P
Poprawiłem czytelność.Przepraszam za początkowe potknięcia.Po raz pierwszy zamieszczałem logi.Paweł-2005 czy mozesz mi jako laikowi wyjaśnić skąd wywnioskowałeś,że jest nieszczelność i gdzie ona ewentualnie może się znajdować.
http://www.klubtt.pl/vag-com/3131-in...miarowych.html
zapraszam do lektury:P
Czytałem ten opis.arttur napisał w nim,że o nieszczelności mogą swiadczyć duże odchylenia.Nie mam doświadczenia w odczytywaniu danych i miałem wrażenie,że róznica np.80 mbar przy zakresie ok 1500-1600 mbar nie jest bardzo znacząca.zauważyłem też,że im większe obroty tym wartości są bliższe sobie.Nieszczelności oczywiście poszukam,ale czy to ona może być przyczyną tych strzałów w wydech?
Logi logami ale dla mnie głównym problemem jest blok 032 , nigdy nie powinno być tam wartości 0% - 0% bo to świadczy o braku autoadaptacji ECU i o tym że ECU pracuje na '' sztywnych '' mapach paliwowych .
W związku z tym nie jest w stanie dostosować mieszanki do warunków aktualnie panujących w aucie czyli np jakaś nieszczelność .
No chyba że kasowałeś ten błąd tuż przed logowaniem to przez chwile będą zera
Przepływka faktycznie pokazuje trochę za mało ale bedzia tak też przy nieszczelności w TIP ie .
Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdzić połączenie elektryczne zaworka N112 , N80 ( EVAP ) i N249
Oczywiście zakładając że same zera nie sa tylko z powodu kasowania błędów tuż przed sprawdzeniem bloku o32 ..
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Faktycznie kasowałem błędy.Po jakim czasie w bloku 32 powinny się pojawić odczyty inne od 0,0 i jeszcze jedno pytanie,co zrobic jeśli nadal będą 0,0 ? Połaczenie zaworów sprawdzę.
Po przejechaniu 60 - 100 km powinny być miarodajne wartości , powinny pojawić się wcześniej ale 60 -100 jest wymagane na ustawienie kodów emisyjnych więc i 032 będzie najbardziej dokładny po tym czasie .
Jak dalej będą zera to sprawdź te części które zasugerowałem w poprzednim poście .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Dziekuję wszystkim za sugestie.Stopniowo będę diagnozował i szukał usterki.Jak na złość w najblizszych dniach nie dysponuję wolnym czasem.Co ciekawe dziś w trakcie drogi do pracy zjawisko strzelania nie wystąpiło.Byc może problem tkwi w jakimś połączeniu elektrycznym które czasami nie "styka".Jak pisał Arttur pewnie ktoryś z zaworków.
---------- Post dodany o 18:46 ---------- Poprzedni post z 06:56 ----------
Dziś sprawdziłem odczyty bloku 32.Nadal wskazuje 0,0 w obu zapisach.Od poniedziałku czeka mnie kontrola zaworków i szczelności.Mam nadzieję,że uda się znaleźć usterkę.