hmm a ciekawi mnie czy karbon dobrze izoluje ciepło?:P bo że jest sztywny i nic prawie nie waży to wiadomo:P
hmm a ciekawi mnie czy karbon dobrze izoluje ciepło?:P bo że jest sztywny i nic prawie nie waży to wiadomo:P
Dobrze izoluje ciepło , kilka markowych dolotów ( nie do TT , no może jeden ) wykorzystuje ten materiał na osłony .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
hmm nie chce się chwalić ale właśnie raczej będę miał taki materiał na obudowę...wadą jest to że się go ciężko obrabia bo nie da się zgiąć i cięcie też nie jest jakieś super łatwe ale jak się pobawię to zobaczymy co z tego wyjdzie
No to spoko , opiszesz w tym dziale jak będzie gotowe
Pozdrawiam
Ciekawi mnie czy warto robic puszke na stozek, ktora bezposrednio polaczy sie z ta rurka z zimnym powietrzem? Przejdzie cos takiego, bo wydaje sie troche latwiejsze niz budowanie tak jak Arttur?
Gdyby było to lepsze rozwiązanie to było by u mnie w aucie
Przy wsadzeniu stożka do puszki powstają zbędne turbulencje i cały układ jest bardziej restrykcyjny niż swobodnie zasysający stożek .
Pozdrawiam
Tzn moze zle to ujalem. Taki dosyc duzy prostokacik, zeby nie bawic sie w dopasowanie do maski. Trudnosc jaka napotkalem to to, ze moj szablon byl niestabilny. Spowodowane to bylo tym ze: 1. cala ta rura do ktorej przyczepia sie filtr lata jak zyd po pustym sklepie 2. nie ma za bardzo na czym to polozyc, gdyz ta podporka na ktorej lezal ori filktr jest za krotka, wiec mam troche do pomyslenia jak to ugryzc, jakas mala wskazowka?
hmm no na 1 stronie są pokazane gotowe rozwiązania ..nawet mój kolega z którego się śmieje (sam z siebie też się śmieje) że ma 2 lewe rączki sobie z tym poradził i dopasował moją obudowę do innego auta więc musisz coś podumać i działać..to nie jest zbytnio skomplikowane tym bardziej że jest się na kim wzorować
No więc kilka dodatkowych wskazówek .
Robiąc szablon wystarczy położyć go na tej plastikowej osłonie przewodów w kształcie prostego ''s'' i przykleić taśmą , uchwyty mocujące najlepiej mierzyć i dorabiać już na gotowej osłonie .
Wszystko co się rusza nie potrzebnie w czasie robienia szablonu też kleimy na chama taśmą w pozycji w jakiej chcemy żeby się finalnie znajdowało .
Finalne miejsce otworu na przepływkę można też zaznaczyć i wyciąć na gotowej obudowie jeśli nie czujesz się pewnie ze swoim szablonem
Pozdrawiam
Nie jestem fanem robienia tanich podróbek,ale musze powiedzieć że to wygąda lepiej niż jakikolwiek zestaw gotowy do kupienia. Solidny, efektowny no i zapewne spełnia swoją funkcję. Gratuluję pomysłowości, też se taki zrobie
Dzięki
Ja też wole kupić dobry jakościowo gotowy wyrób tyle że nie ma na rynku do kupienia gotowych osłon pasujących pod filtr jaki chce mieć w aucie .
Z tego też względu nie uważam że słowo ''podróba'' pasuje w tej sytuacji
Zwłaszcza że działa to lepiej od wszystkiego co jest w sprzedaży .
Pozdrawiam
A tak mi wyszlo w MK2. Dolot i filtr Neuspeed. Oslona custom wykonana przez sporttig.pl wg mojego szablonu. Aluminium polakierowane proszkowo i oklejone kocem termoizolacyjnym.
Podoba mi się dbałość o szczegóły widać że masz fioła na tym punkcie, nie tylko po tym poście
Znowu TT znowu Cabriolet
moze i ladnie wyglada ale ciekaw jestem jak malik uciebie z zassysaniem powietrza skoro puszka jest szczelna i jedynie ujscie jest gora... ja bym doprowadzil jeszcze zimne powietrze pod zderzaka... podobny patent mialem w hondzie