Mała ciekawostka dla użytkowników facebooka : Malinovsky.pl - Nowa Cena Profesjonalizmu .
Co o tym sądzicie ? Ja osobiście uważam , że skoro położyli zabezpieczenia Sony , to z facebookiem też sobie poradzą
Mała ciekawostka dla użytkowników facebooka : Malinovsky.pl - Nowa Cena Profesjonalizmu .
Co o tym sądzicie ? Ja osobiście uważam , że skoro położyli zabezpieczenia Sony , to z facebookiem też sobie poradzą
dac to i moze by dali sobie rade ale wtedy wydaje mi sie by sie tak z tym nie afiszowali ....przeciez przed atakiem na sony niebylo zadnych info o planach takowych
niby mam konto na fb a to czy rozwala portal czy nie to nawet jakos srednio mnie to obchodzi ... wazne co by sie za nasze forum nie chcieli zabierac.....
Ostatnio edytowane przez Jambolek ; 12-08-2011 o 20:39
I TT
Sony miało słabe zabezpieczenia dlatego się dostali pozostaje jeszcze np. kwestia ataków DDOS przed którymi nie ma skutecznej obrony poza jej wyłączeniem odliczanie czasu kojarzy mi się z odliczaniem do końca świata, który już się skończył wielokrotnie.
I don't have dreams, I have goals.
FB to tragedia. Ludzie popadli w fanatyzm tego portalu. Wszędzie na stronkach łapki "lubię to" i jak nie masz konta na FB to dla innych nie istniejesz. Masa bzdetów tam zamieszczanych kto co lubi co jadł na śniadanie itp itd. Paranoja.
Jak FB padnie to fajnie, a jak nie to umrze śmiercią naturalną. Tak jak była moda na MySpace NK i inne portale. Kiedyś znajomi mówili jakie NK zajebiste, a teraz "Kto w ogóle jeszcze na tym czymś siedzi"
Ciężko stwierdzić na ile te pogróżki w internecie są prawdziwe, jedno jest pewne, że ten założyciel facebooka ma swoich wrogów np. ludzi których tam w jakiś sposób oszukał przy stwarzaniu tego portalu na duże pieniądze o czym gdzieś tam kiedyś czytałem, więc może to będzie w formie zemsty? Nie znam się zbytnio na zabezpieczeniach internetowych aczkolwiek już były sytuacje gdzie się włamywali hakerzy do jakiś banków/instytucji rządowych/portale itp więc moim zdaniem wszystko jest możliwe. Jedno mnie tylko bawi,że jeśli położą tego facebooka to ile osób się zapłacze bo nie będzie mogło opisać co jedzą na śniadanie/gdzie się wybierają po południu itp. Sam mam konto na facebooku ale to co się tam dzieje wkoło czasem mnie trochę przeraża...
Jeżeli chodzi o kwestię tego że ktoś został oszukany, mi się wydaje że ci wszyscy co teraz się z fb procesują zwąchali okazję na łatwy hajs i próbują to wykorzystać.
Co do Anonymous, atak na Sony był udowodnieniem że mają do dupy zabezpieczenia i mimo ostrzeżeń nic nie działali tym kierunku. Atak na FB jest w pewnym sensie pokazem siły, "Nie przestaniecie sprzedawać firmom i organizacjom rządowym danych użytkowników, to nie będzie fb". To nie są jakieś łebki spod żabki, którym jak się nudzi to się bawią, oni mają misję do wykonania .
ech mały ot...ten Avatar kolegi jest jakiś smutny mam nadzieję że to nie Twoje auto?
a odnośnie FB heh kto by się tym przejmował...była fotka, epuls, nasza klasa i teraz jest to ustrojstwo...zawsze jak wchodzi coś nowego to większość zaraz twierdzi jakie te poprzednie jest beznadziejne i tandetne...więc za jakiś czas jak wyjdzie nowa głupota każdy będzie myślał że ten FB jest tandetny ...a ja tam mam "nasze forum" i mam nadzieję że będzie wieczne tak jak nasze autka heheh
W obecnym czasie FB to nie tylko bzdety typu co Krycha jadła na śniadanie i z kim widziano Zenka ale także dla wielu firm ( tych wielkich i tych małych ) poważne narzędzie marketingowo reklamowe .
Teraz o nowo wprowadzanych produktach można się prędzej dowiedzieć na FB niż na forach internetowych , przynajmniej w USA .
A jak padnie , to cóż zawsze jest Twitter
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
nie no weź przestań, nie ma aż tak źle buszowałem po necie i myślę "niezła gleba" a że wozidła nie mam (sie robi sie) i co za tym idzie foty do avka zrobić nie mogę, to mam taki zastępczy
edit: żeby nie było, wygrzebałem jakieś zdjęcie z fona, niech już takie zostanie
do czasu, to jest ta sama sytuacja co NK i FB, kiedyś Blip się znudzi i wszyscy jak jeden mąż polecą na Twitta.
------------------------
04.11.2011
no i ciekawe co to jutro z tego będzie , filmik z yt znikł, czyżby się rozmyślili ? :P
Ostatnio edytowane przez pitupitu ; 04-11-2011 o 20:07