maniaczek7, proszisz i masz http://www.wak-tt.com/dashswitches/A...0of%20cake.htm
maniaczek7, proszisz i masz http://www.wak-tt.com/dashswitches/A...0of%20cake.htm
dzieki, nic nie trzeba rozkręcać
tylko ... jak wyciągnąc radio ?
radio wyciagasz wkladajac dwa bardzo plaskie elementy (np: dwa scyzoryki, lub pilniki do paznokci) w dolna czesc radia (sa dwa naciecia po lewej i prawej stronie ,w dolnej czesci). Po wlozeniu naciskasz do wewnatrz i wysuwasz radio.
Mowie oczywiscie o oryginalnym radiu na szeroki pin blaupunkta, jezeli chodzi o inne radia blaupunkta to mozna zrobic sobie wyjmaki w ksztalcie litery U np z drutu spawalniczego
Sposob wyjecia ten sam, tylko masz 4 okragle otwory na dwa wyjmaki.
W tt mozesz takze wyjac radio po wyjeciu konsolki plastikowej (ten element z mechanizmem klapki od radia)
TTC Quattro
GG 1539752
dzieki
próbowałem wcześniej wkładać z innego radia ale one miały inny kształt i nie pomagały
sprobuje tak jak mówisz
Kilka fotek wyciagacza domowej roboty :
Dla formalnosci dodam ze fotki i patent nie jest mojego autorstwa
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
panowie fajnie pięknie ale bym się teraz nie zdźiwil jak by komuś teraz zgineło radyjko po takim przeszkoleniu (jeśli wiecie oczym mowa)
NO RISK,
NO FUN.
kto kradnie radia ten zna sie na rzeczy i robi to w 10 sekund z zamknietymi oczami
no tak ale tu dajesz przyklad niedoświadczonym (złodzieją)
NO RISK,
NO FUN.
Uważam podobnie jak Mari. Chcąc pomóc forumowiczom wstawiam wzór klucza i sposób jego uzycia w celu wyjęcia radia. Długość klucza ( bez uchwytu oczkowego ) 45 mm, szerokość 9 mm.
LiquidTT-FORGE silicones-Short shifter-007P-Cold side-RIEGER-REMUS-MOMO
@max1236454
Jeśli za twój samochód zabierze się początkujący złodziej to uwierz mi na słowo że w twoim interesie jest jak najlepsze wyedukowanie go przed próbą wyciągnięcia tego radia.
Zresztą dostęp do uchwytów którymi się wyciąga radia jest banalnie prosty a i ceny są śmieszne.
Przykład tu:
http://www.allegro.pl/item255883544_...ntaz_radi.html
Wyciągniesz każde radio w kilka sekund tak jak Mari napisał z zamkniętymi oczami.
Lepiej jak "porwie" radio, niż ze wściekłości, ze nie może go wyrwać "pozamiata" połowę deski rozdzielczej.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie ma szans podejść do auta. Zawsze w miejscu strzeżonym, bądź w garażu, bądź na prywatnej posesji jeżeli jestem w odwiedzinach. Warto zapłacić te 5 zeta i mieć spokój. Nigdy auta nie zostawiam bez dozoru. Bo wtedy nie "kośnie" radia, a raczej auto z radiem Kara taka sama. Proste!
Pzdr,
fajna ta aukcja ja na miejscu policji licytujacym przyjzalbym bym sie blizej znajomemu wyciagneli radio z superba rozwalajac przy okazji konsole srodkowa, wiec im zlodziej bardziej doswiadczony tym lepiej dla nas
P.S. Pytanie do tych, ktorzy maja standardowe radio - zamykacie klapke przy wyjsciu z samochodu? Bo tak: jak zamkne to zlodziej pomysli ze mam niewiadomo jaki super sprzet car-audio. Jak zostawie otwarte, to pomysli "o fajne oryginalne radyjko"...
Ja nie zamykam. Z powodów jak wyżej. Zresztą, kto by o tym myślał, za każdym razem opuszczając auto. Chyba niewykonalne.
Ja sie staram zamykać tą klapke, ale w zasadzie auto jest rzadko skazane na dogłębną analizę przez złodzieja... praktycznie jest cały czas w garażu... pod pracą też raczej złodziej miałby trudno... no chyba że jak jadę coś załatwiać na mieście czy coś... ale w centrum K-wic heh no ciężko w biały dzień coś ukraść. Co chwila jakiś komisariat, patrol...
A mnie gostek z Dąbrowy Górniczej kiedyś przestrzegał, ze jakbym w DG postawił autko w niestrzezonym miejscu to z pewnością go stracę. Nie próbowałem, więc nie wiem na ile to prawda. Byłem tam 1 raz w życiu, ale mając to na uwadze, nie spuściłem auta z oczu.