i pewnie 50 licznikowe a w praktyce 40? no bo ośka...
i pewnie 50 licznikowe a w praktyce 40? no bo ośka...
Nie no Paweł aż tak licznik nie przekłamuje bez przesady....
ech ludzie...miałem na myśli że koła buksowały i przednia oś nawijała 50km a tylna np 40 ale licznik pokazuje 50...w quattro już niema tego problemu:P a wcale nie napisałem tego z zazdrości bo mi i tak wychodziło poniżej 2s ale wiem jak mój kolega robił pomiary 0-100 ośką...jeszcze koła mieliły na liczniku paka a ten już zadowolony że setka na liczniku:P
No to że koła mielą to święta prawda. Dla tego 0-100 w ośce to dziwne liczenie, z rolki to już inaczej. No i my wiemy że quattro to świetna sprawa no ale nie wszyscy to mają (z różnych przyczyn) chodź już za 20 tys można mieć igłę 224 quattro xD.
Wracając do tematu to trzymajmy tematu ;p
60 120 około 8 u mnie (liczone w najgorszy sposób)
Ostatnio edytowane przez ICE ; 21-06-2011 o 23:39
No tak, ja osobiście szukałem TT 180 w ośce albo 225Q, 180 w Q odpadała
obiecalem to wrzucam,
warunki:
* prosta droga,
* przed butem w podloge zejscie z predkoscia na zegarze ponizej kreski od, ktorej mialo byc liczone, stabilna jazda i but,
* kilma on (zapomnialem wylaczyc )
auto:
180KM quattro, zdrowa seria, jechalem sam
srednie wyniki:
2ka 40-80 - >4s mniej wiecej, srednio ~3,8s
3ka 60-120 - >8s mniej wiecej, srednio ~7,7s
dodaje to co udalo mi sie nagrac:
2ka: YouTube - ‪Audi TT - TIME 40km/h - 80km/h | |3,9sek‬‏
3ka: YouTube - ‪Audi TT - TIME 60km/h - 120km/h | 7,6sek‬‏
3ka bis: YouTube - ‪Audi TT - TIME 60km/h - 120km/h | 7,6sek #2‬‏
ps. w glosnikach 'krolowa', co jak wiadomo dodaje jakies 10KM mocy
pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez M and V ; 22-06-2011 o 16:14
"Love Them BOTH" - M.
OK zmierzyłem. Sory za jakość ale nić innego nie miałem by nagrać.
warunki
- droga prosta może parę stopni pod górkę
- dziurawa droga
- klima off
- waga kierowcy 120kg
Czasy takie jak powyżej. Ktoś może dokładnie stoperem zmierzyć jak chce. Ok sprawdziłem stoperem 7,9 czyli tylko błąd pomiarowy.
Filmik:
Ostatnio edytowane przez ICE ; 22-06-2011 o 20:57
Dzięki chłopaki pomiar na dwójce 40-80km/h wychodzi podobnie myślę, ale ten od 60-120km/h to dużo za dużo u mnie
Czas pewnie miał bym lepszy jakbym jechał w drugą stronę tej drogi. Twoje czasy to pewnie dla tego że cabrio lub jakieś gdzieś małe niedomagania masz.
hmm widzę że wszyscy się wczuliście w nagrywanie...ale uwzględnijcie jeszcze temp otoczenia...w 180tce będzie miało to duże znaczenie bo malutki ic mocno pogarsza osiągi auta w upał
Tak dokładnie cabrio czuć przy 180hp, dla tego ja lekko swój podkręciłem, bo serią to nie szło jezdzić, Siwexx zrób program 300nm już daje rade, wpierw oczywiście logi i stan motoru perfekt
Znowu TT znowu Cabriolet
Trochę różnych pomiarów znajdziesz też tutaj:
Audi TT 1.8T 180 PS - Specs & Perfs
Pozdro!
Piciu
czas na 1/4 to 15.8 a kolera maru zrobił seryjną 180tką 15.2 więc spora rozbieżność ;/ bo 0.6s na ćwiarę to trochę przepaść;/