To ten na którym '' spoczywa '' tył strzałki
Pozdrawiam
To ten na którym '' spoczywa '' tył strzałki
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Ok Evap w Ogole został usuniety, n80 działa poprawnie. Logi z kanalu 032 nie są zerowe
muł jest dalej.
Co zrobić ?
Jakie masz wartości w bloku 032 ?
Myślę też że aby coś dalej debatować to potrzebne są nowe logi skoro ECU odzyskało zdolność auto adaptacji .
Pozdrawiam
No cóż Wartości z przepływki są w normie jak na 180-siątkę nie mniej jednak w podpisie masz 200KM czyli pewnie jakiś program wiec powinny być delikatnie wyższe .
Nie jest to jednak na pewno przyczyną problemów
Obserwując doładowanie widać ze wymagane jest z delikatnym opóźnieniem i kiedy osiągnie odpowiednią wartośc to spada na chwilę względem wymaganego by następnie znowu wzrosnąć .
Moim zdaniem wygląda to na nieszczelność w układzie i sugerowałbym sprawdzić wszystkie węże układu doładowania oraz dodatkowo system PCV i wszystkie wężyki podpięte pod kolektor + DV
Dziwne jest też dla mnie że masz zera w 2 -giej kolumnie w 32 , skanowałeś na błędy ostatnio ? .
Fakt jest taki że po wykasowaniu błędów pojawiają się zera a właściwe wartości dopiero po przejechaniu ok 50km
Sprawdź te wartości jeszcze raz tak z ciekawości , nie musisz robić logów . Wystarczy że na włączonym zapłonie zobaczysz i zapiszesz na kartce .
Jak już diagnozujemy to można by było sprawdzić jeszcze wartości z sondy lambda czyli logi dynamiczne z bloku 031 .
Pozdrawiam
Jak już diagnozujemy
Jesli chodzi o to to mam małą dziurke w Tipie Czy to tez ma znaczenie ?
jesli chodzi o orurowanie to jak był stary IC było to samo gdy teraz zamontowałem cały nowy duzy to juz jest odrobine lepiej.
może splitera skrecic z 16 klików na 20 ?? będzie mniej powietrza wypuszczał i pozniej ??
PCV to jest to odpowietzrenie skrzyni korbowej ?
powiem tak gdy nacisnołem clear w VAGU to pzrejechałem juz conajmniej 500 Km i robiłem lagi na tych blokach
dziwne bo na dzisiejsyzm lagu blok 032 znowu jest dziwny
Ok
o to dzisiejsze Lagi:
Dodam jeszcze że po logach widać że to jest seria 180hp
Znowu TT znowu Cabriolet
bo jest seria po przeróbkach z wczensiej
to jest tyle ile bym chciał po Chipie osiagnac
ale wracajac do problemu....
czy ktoś Mi pomoże >?
Dziurka w TIP -ie zdecydowanie ma znaczenie bo przez nią zasysane jest powietrze ( do tego nie przefiltrowane ) którego '' nie widzi przepływka i nie jest ono liczone w ogólnej kalkulacji a jednak jest w układzie .
Mała dziurka właśnie będzie dawać znać o sobie podczas ostrej jazdy bo zasysane jest przez nią więcej powietrza .
BDW Co to za dziura i skąd się wzieła w Twoim TIP ?
Reasumując napraw lub wymień ten TIP i przetestuj szczelność całe układ pod ciśnieniem za pomocą sprężonego powietrza .
Opis jest w dziale zrób to sam i jest to jedyny skuteczny sposóba by sprawdzić szczelność .
Jak to zrobisz to wrócimy do tematu jeśli objawy dalej nie ustąpią
Pozdrawiam
Dziurka w tym miejscu bardzo wpływa na doładowanie właśnie, kup od razu dobry Tip Forge lub Samco jest sporo tego w necie
Znowu TT znowu Cabriolet
wolomo- jakies postepy w temacie ? dalej zmula po zmianie biegów - strzelam że silnik ajq