Mam taki sam problem, niby kodu ma nie byc ale kto to wie, z tym ze moje radio to AUDI CONCERT i nie wiem czy Twoje kalkulatory zadzialaja, ale mimo to czekam na zamieszczenie.
Mam taki sam problem, niby kodu ma nie byc ale kto to wie, z tym ze moje radio to AUDI CONCERT i nie wiem czy Twoje kalkulatory zadzialaja, ale mimo to czekam na zamieszczenie.
AUDI TT 2.0 TFSI S-line '07
Nie mogę tego ściągnąć z neta. Jak to mi się uda od razu zamieszczę na forum. Niestety nie mogę wam dać linku do pobrania z mojego źródła.
Proszę:
Audi VW rar
Przed pobraniem wyłączcie antywirusa bo może wykrywać te pliki jako trojany. Mam to z zaufanego źródła więc pliki są raczej ok. Nie używałem tego więc musicie sami próbować.
Mam problem z odblokowaniem radia. Odlaczalem je calkiem i dwa razy cos nie przyjelo kodu. Nie pierwszy raz odlaczalem zasilanie i wpisywalem kod. Teraz na wyswietlaczu widnieje napis SAFE a ponizej mala rzymska cyfra II. Nie moge wogole przejsc do wpisywania kodu. Nie raguja przyciski. Czy radi zablokowalo sie na stale? Jeden z cienkich kabelkow od sterowania chyba wyswietlacza na fisie sie oderwal czy to moze przez to? Mam kasetowe audi concert. Zasilanie dochodzi wszystko swieci tylko ciagle napis Safe.
Wciśnij jednocześnie RDS + SCAN i przytrzymaj, tak się odblokowuje w concert II zobacz czy zadziała.
I don't have dreams, I have goals.
Zawsze u mnie wciskalo sie TP+RDS i wtedy mozna bylo wpisac kod. No ale nic mi nie pozostalo jak tylko probowac. Moze ta dwojka rzymska swiadczy o jakims drugim poziomie zabezpieczen....?
Niestety scan+rds nie pomaga . W instrukcji ale po wlosku doczytalem ze w starszych wciska sie i trzyma rds+tp. Zawsze to dzialalo a teraz nic. Cos jest takiego ze sie po blednym wpisaniu blokuje sie na godzine. E jakim stanie zostawic na godzine to nie wiem? Mial ktos taki przypadek?
Ostatnio edytowane przez maciek0880 ; 01-06-2011 o 11:19
ogólnie safe to zabezpieczenie po błędnym wpisaniu kodu,standardowa procedura to zostaw włączone radio(właśnie z tym napisem safe) na dłuższy czas,samo się odblokuje i ponownie poprosi o kod.Taka zasada we wszystkich radiach i nie sądzę aby tu było inaczej.Kwestia teraz jak długo będziesz musiał czekać,niektóre odbiorniki mają dodatkowy licznik sekund ale niestety nie u nas.
ehh.. cos chyba zgodzic sie z tym nie moge. U mnie po odlaczeniu aku kiedy wlaczam radio wyskakuje zawsze SAFE, ktore znika po przytrzymaniu TP+RDS. Wtedy numerkami 1,2,3,4 wpisuje sie odpowiedni kod do radia 1 dla pierwszej cyfry, 2 dla drugiej itd. Pozniej znowu TP+RDS i radio sie wlacza i na pewno tak samo jest u was.
Hej, mam Audi Concert. Po odłączeniu wtyczek i ponownym podłączeniu na wyświetlaczu wskakuje napis SAFE. JEDNOCZEŚNIE przyciskam RDS i SCAN trzymając max 5 sekund i wskakuje cyfra 1000. Pod nią przyciskami od radia wstukuję swój kod, znów JEDNOCZEŚNIE przyciskam RDS i SCAN trzymając max 5 sekund i wskakuje stacja radiowa, wszystko działa itp. TAK jest u mnie. Pozdrawiam.
Ja mam to radio obecnie.
W nim muszę przytrzymać przycisk TP + RDS.
tak robilem. U mmie nie reaguje na te przyciski. Dwa razy zle wpisalem i tak sie zrobilo. Jedynie pozostalo mi pozostawic wlaczone z tym napisem na dluzej. Moze to cos pomoze.
Robie jak Ice i wszystko po wbiciu kodu wraca do normy.
Pozdrawiam
Wszystko sie zgadza. Wystarczy ze poczekalem godzine z wlaczonym radiem i ponownie moglem wpisac kod. Podsumowujac w audi concert gdy widnieje napis safe plus mala rzymska jedynka to procedura jest tp+rds przez 5 sek, pozniej kod i ponownie tp+rds przez 5 sek. W audi concert II podobnie pewnie bedzie tylko kombinacja klawiszy scan+rds. Jezeli blednie wpiszemy dwa razy kod to pojawia sie na wyswietlaczu safe plus rzymska dwojka. Radio nie bedzie reagowac na zadne kombinacje klawiszy tylko trzeba je pozostawic na godzine wlaczone z napisem safe II i po ok godzinie samo zgadsnie i po ponownym wlaczeniu mozna juz przejsc do standardowej procedury.
Ostatnio edytowane przez maciek0880 ; 05-06-2011 o 07:13
Panowie i Panie, a co kiedy w książce mam dwa kody, i próbując i jeden i drugi już dwa razy zablokowałem radio?
Tak na prawdę chciałbym spytać jak albo czym wyciągnąć radio jeśli nie mam oryginalnych blaszek, bo wiem, że na radiu mam też napisany kod (zapewne trzeci, skoro te dwa nie działają), który kiedyś wpisywał elektronik podczas naprawy przerywacza od kierunkowskazów. Ma ktoś jakiś patent?
Klucze wyjmaki MFD MCD RNS Chorus Concert Beta 240 (1892653805) - Aukcje internetowe Allegro
ja kupilem najtansze, dzialaly bez najmniejszego problemu
"Love Them BOTH" - M.