Po poprzednich autkach rozmiarowo "rodzinnych" przyszedł czas na małego zapierdalacza.
Ciekawsze elementy wyposażenia:
- silnik 2.0 TFSI, 200PS
- skrzynia automatyczna S-tronic z łopatkami przy kierownicy
- skórzane, podgrzewane sportowe fotele z pełną regulacją elektryczną
- nawigacja RNS-E
- bixenony
Tak auto wyglądało zaraz po sprowadzeniu
A tu kilka fotek po pierwszych modyfikacjach
- założony bodykit TTS - lusterka, zderzaki, progi, grill
- wymieniony wydech (zamiana ostatniego tłumika na sportowy + końcówki)
- założony parktronik
Mam do Was (jako do starych wyjadaczy) dwa pytanka.
- Zauważyłem duże podobieństwo TT MK2 w wielu komponentach z A3 8P. Z wygody zamontowałem u siebie tempomat wlaśnie z A3 8P. Dokonałem odpowiedniego kodowania VAG-iem zarówno w sterowniku kierownicy jak i silnika. Tempomat niestety nadal nie działa a błąd w sterowniku silnika sugeruje brak sygnału z manetki do silnika. Doczytałem na forach zagranicznych, że wymagane jest dociągnięcie jednego kabelka wlasnie od sterownika kierownicy do ECu. Czy ktoś z Was robił już coś takiego? Jak najlepiej się do tego zabrać?
- Niestety nie udało mi się znaleźć auta z Quattro. Mam jednak kilku znajomych w klubie A4, którym udalo się zrobić retrofit Quattro dokupując odpowiednie części i kodując auto. Zdaje sobie sprawę, że znalezienie elementów potrzebnych do dołożenia Quattro pochodzących z TT będzie trudne (tak trudne jak rzadkie są te auta) ale czy ze względu na podobieństwo z A3/S3 8P nie podeszły by części właśnie od tych aut?