No to byłby na pewno kozak a biturbo to dwa kozaki ,na youtube jest taki zestaw 600ps .
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post z 19:29 ----------
YouTube - Audi TT extreme sound 3.2 twinturbo Gottzilla!!!! super dzwiek
No to byłby na pewno kozak a biturbo to dwa kozaki ,na youtube jest taki zestaw 600ps .
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post z 19:29 ----------
YouTube - Audi TT extreme sound 3.2 twinturbo Gottzilla!!!! super dzwiek
Dokładnie to mi sie sni po nocy.
Kibicuje mojemu koledze właśnie w projekcie R32 biturbo. Auto w trakcie budowy... Sprężarki juz dobrane, ale na chwile obecną nie zdradze jakie Piorunujące wrażnie robią hable w tym aucie. O przodzie się nawet nie wypowiem, tył natomiast jest większy i wydajniejszy niż moj 4-o tłoczkowy Brembo na przodzie
Akurat dzwięk z linku wyżej do mnie nie przemawia. Tutaj jest mój faworyt. Miazdzy cyce !!!
http://www.youtube.com/watch?v=4Id2O0vC7Lk
Ostatnio edytowane przez wowo ; 27-03-2011 o 20:58
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
ale się panowie rozmarzyliście...no chyba że ktoś ma bardzo zasobny portfel i stać go wydać 100tys na projekt ...
ostatnio sobie idę jedzie pasek...no jedzie sobie i nagle dał ognia, ajć od razu się obejrzałem i pomyślałem że to musiało być 3.2 i jeszcze miał jakieś kozackie wydechy, aż ciarki przyszły dźwięk jest piękny i jeśli moc do 300km kogoś zaspokoi to czemu nie ale ostatnio widziałem wykres tt 3.2 przebieg 20 tys a moc całe 230km wiec troszkę bidnie;/ a auto bardzo świeże :P
jak bym miał dzisiaj kupować auto to wiem jedno było by to audi TT ale czy 1.8t czy może 3.2 to nie wiem pewnie dla odmiany teraz 3.2 a potem turbo:P co nie znaczy że 1.8t nie ma potencjału lecz jak chce się zrobić spore moce to niestety wychodzi że prawie wszystko trzeba rozbierać i zmieniać
jak bym nie chciał wkładać dużo kasy w auto to bym kupił 3.2 zrobił wydech i dolot ciesząc się pięknym brzmieniem
Hm, pewnie 3.2 więcej spali niż 1.8, więc utrzymanie będzie troszkę większe. Chociaż tam przejmować się takimi pierdołami, masz do wyboru całkiem różne silniki i skrzynie, więc sam musisz się zastanowić czego potrzebujesz. Najlepiej przetestuj oba, prześpij się i będziesz wiedział co wybrać. Poza tym szukaj autka, które będzie lepiej utrzymane i bezwypadkowe. Z tych trzech może jedna będzie dobra (chyba, że nie szukasz w pl).
3.2 podobno ma cięższy przód, 1.8 dobrze się prowadzi, nie wiem czy tą różnicę się odczuwa.
Mam wrażenie, że grzebanie przy tym silniku jest bardziej utrudnione, bo jak w 1.8 można gdzieś rękę włożyć, to w 3.2 jest już to bardzo utrudnione. Chociaż co tam się może psuć
W tym zakresie mocy zagadnienie może być lekko podchwytliwe . TT225 można zrobić na seryjnej turbinie bardzo blisko 300KM lub 300 jeśli ktoś się bardzo uprze . Inną opcją jest choć by taki wynalazek jak FT F23 czyli turbina delikatnie większa ale pasująca pod seryjny kolektor i DP , 300 z lekkim + jest do zrobienia bez dotykania silnika .
Nie mniej jednak rozumiem o co Ci chodzi i możesz mieć rację .
Zasadnicza różnica jest taka że 1,8T można sobie stopniowo poprawiać dochodząc blisko do tej granicy .
Wielu ludzi zadowala moc w granicach 270-290 KM
Jeśli chodzi o VR6 to albo robić na grubo albo zostać przy serii ..
Obydwa silniki mają swoje zalety i wybór uzależniony jest tylko od tego kto co preferuje ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Wiec panowie jechałem jednym i drugim .Osiagi wydaje mi sie ze sa identyczne ,aczkolwiek 3.2 z dsg chyba o ciut lepij sie zbierał ,ale dzwiek silnika nie ma porownania 3.2 bije o glowe 4 cylindrowca.
Tak Artur, wlaśnie dlatego napisałem ze moce 300+ (i nie chodzi mi o 301KM )
Oczywiście wszystko zależy od gustów i preferencji uzytkownika. Jednemu podpasuje 1.8T i bedzie mial banana na gebie, drgiego zadowli R32 a jeszcze onnego 1.4 Wszystko jest dla ludzi.
ja tam dźwięk w porównaniu do seryjnego 1.8t poprawiłem dość znacznie i jest według mnie sporo lepiej ale w porównaniu do r32 to jest kosiarka:P
jak bym miał latać seryjnym autem lub policzyć sobie auto + jakieś 3 tys na mody to zdecydowanie bym brał r32
Co byś zrobił za te 3 tyś ? Starczyło by na wydech i stożek , w wolno ssaku nie dało by to odczuwalnych przyrostów
Ja tam osobiście jestem zadowolony z 1.8T
Pozdrawiam
Za 3 tys miałbym kpl wydech, dolot i strojenie
No tak i jaki przyrost ?
Pozdrawiam
Gdzieś widziałem na necie kreski z takiej roboty. nie pamiętam ile to było, jakies +15-20PS bankowo się pojawiło
Myślę że 15KM to już by był sukces a że za 3tys........ Tak jak już pisałem albo robić grubo albo jeździć serią
Pozdrawiam
Widze ze rozmowa sie rozwija ,osobiscie za 3 tys bym kupił jakies fajne felgi,ewentualnie wydech .15 konikow to chyba jest nie odczuwalne ale sie moze myle.Aczkolwiek miałem pare lat temu bmw e36 525 coupe ,zrobiłem w nim wydech poprawiłem dolot i chip troszke było odczuwalne ,ale wydałem na to z 5 tysi i wydaje mi sie ze to były stracone pieniadze.
---------- Post dodany o 08:36 ---------- Poprzedni post z 08:35 ----------
przejezyczenie 325