Chciałbym zamontować filtr stożkowy,poczytałem troche na forum i widze że musi być
to filtr suchy(bezpieczeństwo przepływki najważniejsze)
Chciałbym zamontować filtr stożkowy,poczytałem troche na forum i widze że musi być
to filtr suchy(bezpieczeństwo przepływki najważniejsze)
Osobiście polecam AEM Dry flow lub AMSOIL . AEM używałem przez jakiś czas a od nie całego roku używam AMSOIL .
W tej chwili jest to najlepszy filtr na rynku jeśli chodzi o dokładność filtrowania i przepływ .
Musisz jednak być świadom że sam stożek nie da Ci wielkich przyrostów i jest modem wspomagającym przy zmianie programu .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Dzięki Arttur za odp, nie licze na żadne przyrosty,najbardziej zależy mi na dźwięku. Decydowałbym sie na Filtr AMSOIL, wysyłałeś już podobno te filtry do polski?
koszt razem z przesyłką to ok 90$ tak?
ja natomiast polecam Ci filtr ITG o ile się nie mylę to jest 2 użytkowników taki posiada
patrzyłeś na ten wątek?:
http://www.klubtt.pl/zakupy-hurtowe/...za-amsoil.html
myślę że odpowie na wszystkie Twoje pytania
Tak,patrzyłem,ale kolega Malina poleca ITG,on też jest filtrem suchym? i jaki koszt?
nie jest filtrem suchym trzeba go co jakiś czas psiknąć specjalnym środkiem za 40 zl
no kolega Malina poleca bo taki ma:P poza tym więcej argumentów na + chyba nie zna
ja kiedyś robiłem mały wywiad i wychodziło że pomimo że mokry to jest jeden z lepszych w pl( aktualnie twierdzono że najlepszy ale niema co popadac w samozachwyt bo jest wiele produktów na pewno nie gorszych) tutaj link :
re5pect.pl - sklep internetowy
nie jest to suchy filtr lecz mokry, ja też taki mam i jest ok ale powiem szczerze że żadnych testów nie robiłem, polecono mi to kupiłem, nasmarowałem i jeżdżę badając czy TIP jest czysty efektów i tak nie odczujesz wiec ciężko powiedziec, no chyba że kupisz za 20zł i polatasz z pół roku zacierając silnik ale chyba nie o takie efekty CI chodzi
czy kupisz itg czy Amsoil czy inny markowy produkt to będziesz latał a różnic i tak nie wyczujesz bo nawet nie wiem czy jaka kolwiek hamownia by wyczuła
To nie wchodzi w gre,nie chce mi sie w to bawić,ale dzięki za alternatywne rozwiązanie
hmm to może lepiej zostań przy serynej puszcze skoro nasmarowanie filtra co kilka tys będzie problemem
Bezpieczeństwo silnika najważniejsze,na tym nie można oszczędzać!. Nie podniecam sie tymi opowieściami że zamontował stożek i ma 10 PS więcej.
Zależy mi tylko żeby chociaż troche zmienił sie dźwięk na bardziej rasowy. Wezme ten od Arttura i nie zawracam już głowy.
Dzięki za pomoc
Cześć ! Po czym poznać czy filtr jest mokry czy suchy?
Mokry filtr nie chroni bardziej silnika ? Przez nasączanie chyba lepiej wychwytuje? Chyba lepiej poświecić przepływke.
Bo tak do końca nie wiem jaki ja mam .
Filtr AMSOIL gdzie go można kupić? Na allegro nie widać filtrów .
Mógłby się wypowiedzieć Gregor, czy ktoś kumaty w temacie?
Mokry w 1.8t "zalatwi" Ci przeplywke. Filtr powietrza masz suchy w ori wiec nie ma reguly ze mokry bedzie skuteczniejszy, to poprostu inny rodzaj filtra. Amsoil szukaj na necie.