Ja również miałem początek 00 i biegi wchodziłyZamieszczone przez Mari
Ja również miałem początek 00 i biegi wchodziłyZamieszczone przez Mari
No tak ja też muszę zmienić bo mam teraz 6H i może mi nie wejść szóstka
Znowu TT znowu Cabriolet
hehe no dobry zart, bo jak wiemy chodzi tu o instrumenty i o wyswietlanie aktualnego biegu w DSG Wg. tego co piszesz, odejmujac 04 powinienes widziec biegi u dolu FISa (czego nie bedziesz widzial bo niedosc ze masz manualna to i po drugie wg. 04 jest od czegos innego ). Niczego chyba narazie w tej kwestii nie wymyslimy, poki nie przeprowadzimy testu, o ktorym pisalem wyzejZamieszczone przez BarTTek
Udało się komuś włączyć ten sygnał dźwiękowy?
I don't have dreams, I have goals.
Nie da sie tego zrobić.
IceMan uświadomił mnie, że aby działało to potrzeba pociągnąć wiązkę od zatrzasku pasów do prawdopodobnie modułu komfortu. Oryginalnie kable idą od zatrzasku pasów do kostki pod siedzenie co w sumie jest logiczne czemu się tego VAG-iem włączyć nie da. Jako, że to może wymagać sporo zachodu pomyślałem nad innym rozwiązaniem i chciałbym usłyszeć waszej opinii.
Co myślicie o takim rozwiązaniu:
- zatrzask pasów kierowca z podłączonym kablem zamykającym / otwierającym obwód
- prosty moduł z brzęczykiem wydającym ten sam dźwięk co fabrycznie - w momencie kiedy dojdzie zasilanie brzęczyk wydaje sygnał np 15 razy (do zrobienia samodzielnie)
- kabel zasilający od zapalniczki
- włączenie VAG-iem kontrolki pasów (pali się chwilę po przekręceniu zapłonu - gadżet nie mający wpływu na ten system)
Zasada działania:
Ponieważ prąd w zapalniczce pojawia się po przekręceniu zapłonu system wtedy właśnie się włączy tzn wsiadamy przekręcamy zapłon i zapala się lampka pasów i zaczyna pikać brzęczyk (czyli prawie jak w oryginale wszystko). Zapinamy pasy i przestaje pikać a jeśli nie zapniemy to przestanie pikać po 15 piknięciu. W czasie jazdy jak się rozepniemy będzie pikać ale jak zgasimy zapłon nie pika.
Co o tym myślicie? Nie byłoby to jakieś trudne do zrobienia.
Dało by się zrobić z kilkoma '' ale '' tylko pozostaje pytanie po co to wszystko .
Połowa świata kombinuje jak się tego pozbyć
Ja też osobiście nie nawidzę jak maszyna na mnie coś wymusza bo wole podejmować świadome nie przymuszone decyzje
Pasy zawsze zapinam ale z przyzwyczajenia ..
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
To jest fakt, że jak szukałem w necie informacji to 95% jest pytań o to jak to wyłączyć Po co mi to? Zapinam pasy więc będzie fajny gadżet a i jeszcze większa satysfakcja jak sam go zrobię. Jakie "ale" widzisz w moim pomyśle? Może coś mógłbyś doradzić jak by to można ulepszyć?
Jeśli kontrolka miała by migać cały czas kiedy działa sygnał dźwiękowy(ma to sens ) to może lepiej odłączyć ja całkowicie z płytki licznika i zasilać niezależnie ( cienki przewód) z brzęczka . Kiedy wylącza się sygnał gaśnie i kontrolka tyle ze w tym przypadku podczas działania świeciła by się cały czas zamiast migać .
Pozdrawiam
O tej kontrolce niezapiętych pasów to myślałem bardziej w kwestii gadżetu bo ona działa tak, że zapala się na chwilę i sama gaśnie nie sprawdzając w żaden sposób czy są zapięte pasy (dotyczy to aut które nie mają takiego systemu jak u ciebie) Tak naprawdę kontrolka w ogóle się nie musi palić bo będzie sygnał dźwiękowy który się naprawdę wyłączy po zapięciu pasów.
No to spoczko , może być i tak . Myślałem że chcesz sygnał i kontrolkę działającą jednocześnie
Pozdrawiam
Ten sygnał (tin tin tin) w takim przekaźniku będzie? Przekaźnik 117 VW Audi Seat Skoda 357 906 121 (1532586994) - motoAllegro Ewentualnie może macie pomysł od czego taki brzęczyk / sygnalizator podejdzie?
W TT ten sygnalizator jest gdzieś koło zegarów ktoś się orientuje gdzie to jest schowane? Może jest wbudowany w zegary?
W MK1 męczyłem się żeby ją włączyć (nie tylko ja :P ) w MK2 sprawa jest znacznie prostsza. Dysponując VCDS-em nie mogłem odmówić sobie "pokonania" tej kontrolki wraz z sygnałem dźwiękowym wiem, że to głupie i każdy ją wyłącza ale niemożność włączenia była bardziej irytująca niż sama kontrolka i dźwięk Tin Tin Tin Tak więc jak by ktoś chciał to w MK2 wystarczy w istruments zmienić kod XXXX6X przedostatnia cyferka na 6 i mamy kontrolę pasów kierowcy + pasażera. Pojawia się kontrolka która nie zgaśnie do momentu zapięcia pasów + co kilka sekund pojawia się charakterystyczny sygnał dźwiękowy
Odkopuję temat. U mnie jest zupełny brak kontrolki pasów, nie zapala się w ogóle. Gdzie szukać przyczyny? Niespecjalnie mi to przeszkadza ale skoro jest to powinno działać
Znalazłem: http://www.klubtt.pl/ogallne/4001-kontrolka-pasalw.html, zatem post do skasowania.
Ostatnio edytowane przez Kwariat ; 14-05-2012 o 10:42 Powód: znalezienie odp