To tak przy okazji zapytam. Biorę od Pawła DP 3" jak wiadomo on ma Quattro. Czy na 100% podejdzie i wszystko się zmieści do mojej 180PS FWD ? Oczywiście turbinka będzie K04-23
To tak przy okazji zapytam. Biorę od Pawła DP 3" jak wiadomo on ma Quattro. Czy na 100% podejdzie i wszystko się zmieści do mojej 180PS FWD ? Oczywiście turbinka będzie K04-23
Kaczucha, całkiem nieźle wyszło i bardzo tanio. I jaka satysfakcja z wykonanej roboty
Coś znalazłem w okolicach Lublina na wylocie na Warszawę, pewnie w piątek podjadę się zorientować czy zrobią.
Z ośki do Q nie podejdzie, a czy podejdzie odwrotnie... Trzeba spróbować
Paweł ta fotka DP którą zarzuciłeś jest 2,5" ?? W którym miesjcu jest przewężenie, bo na focie tego nie widać?? Flansza jest na 3".
Ostatnio edytowane przez wowo ; 10-03-2011 o 08:49
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
jak widzicie miejsce na sondę od afr to tuż za nią jest kolejny element i tam przechodzi z 3 cali na 2.5 , dalej jeszcze jeden kawałek 2.5 i siatka flansza i wszystkie elementy do tego miejsca gdzie jest przewężenie to prawdziwe 3 cale, wiem bo mierzyłem suwmiarką
Dp od Quatro podejdzie do Oski, ale nie obejdzie się bez małych przeróbek, możesz pomyśleć też aby na tej bazie zbudować całkiem nowe DP, ja właśnie tak mam u siebie, warto to zrobić dając nową siatkę elastyczną i pozbywając się stresu że za jakiś czas trzeba będzie łatać coś w starym Dp
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 10-03-2011 o 13:55
Znowu TT znowu Cabriolet
Pawła DP będę przerabiał od momentu w którym zaczyna się 2,5". Cały DP będzie pełne 3" No to uspokoiłeś mnie żuczek, że podejdzie
chłopaki a ma może ktoś z was jakis wykresik z hamowni przed i po zamontowani DP, bo jestem ciekaw jaki jest faktyczne przyrost KM i NM
Ja mam wykresy przed i po wymianie DP po małej korekcie programu przyrost 20hp i 20nm w całym zakresie obrotów, ale motor motorowi nie równy więc to nie jest reguła, dochodzi do tego jeszcze zakres wykonanych modyfikacji, lub auto seryjne, to też ma spore znaczenie
Znowu TT znowu Cabriolet
Zuczek a w twoim wypadku najwiekszej różnicy nie zrobiły zmiany w programie?? i to z tąd wzieło się te 20 koników i 20 niutków??
Zuczek miał już zrobiony program przed wymianą DP. Po jego wymianie zrobił korekte programu czyli tak jakby nowy program...
powiedzcie mi po wymianie DP korekcja programu jest konieczna, czy niekoniecznie??
I wogóle odnośnie DP poczatek orginalnego DP z turbiny k04 jaki ma rozmiar?? ile cali albo ile cm??
oryginalne dp z k04 ma flansze 3 cale ale potem zaraz przechodzi w 2 małe cienkie rurki...
dzięki paweł za info, bo tak właśnie sie zastanawiam nad przerobieniem tego orginalnego żeby przerobić go tak aby nie rozchodził sie w dwie rurki tylko od początku do końca szedł w jedną rurą. Tylko właśnie zastanawiam sie czy to przyniesie jakies efekty pod względem mocy??
ja zdecydowałem sie na kompletny układ w MG MOTORSPORT zobaczymy jak to będzie.
---------- Post dodany o 15:24 ---------- Poprzedni post z 15:21 ----------
ZUCZEK te małe korekty to jakie dokładnie ?sam robiłes czy virus?