no wykasowac tak bo powinny się jakies pokazac...vagiem tez zapewne zdiagnozujesz co jest nie tak...
no wykasowac tak bo powinny się jakies pokazac...vagiem tez zapewne zdiagnozujesz co jest nie tak...
Powiedzcie,czy jak przejade odcinek około 10 km na padniętej cewce w miare delikatnie to nic się nie stanie?
nie powinno...tylko oby delikatnie..
Problem zalatwionyy,okazalo sie ze padla cewka na 4tym cylindrze,co ciekawego po podpieciu pod komputer nie pokazal bledu,cala operacja trwala 15 minut,koszt oryginalu 150 pln w ASO i autko znowu smiga.Pozdrawiam.
Czasem jest tak, ze cewka nie domaga dopiero pod obciązeniem i sprawdzanie jej na wolnych obrotach nic nie daje. Dlatego też mam w swoim arsenale jedną awaryjną sztuke
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Widzę że jeden komp drugiemu nie równy. W moim ECU cewki ładnie się diagnozują, nie tylko na Vagu, ale również na zegarach, przy przyspieszaniu mryga kontrola trakcji ina stałe świeci sie ikona silnika
Po podłaczeniu Vag-Com pokazuje na którym cylindrze jest problem
Znowu TT znowu Cabriolet
hmm kurcze a mi cewka jakis czas temu padła ...nie działała już nic na biegu jałowym auto chodzio jak ursus tylko na 3 cylindrach i tak szczerze powiem że nie pamiętam żebym miał bład...a zmieniałem cewkę więc powinno byc że na 2 cylindrach jest zepsuta a nie pamiętam żeby aż tak było więc bardzo możliwe że nie było żadnego błedu;/
Z tego co wiem to cewka w takich warunkach atmosferycznych jakie mamy teraz czyli mokro,wilgoć to częsta przypadlosc w samochodach audi a komputer może pokazać błąd lub tez nie,wiem napewno ze klient ma pojęcie o tym co robi bo popatrzył,odkręcił,wymienił i gra no chyba zeby trafił z diagnozą
no ważne że działa...ogólnie cewki w 1.8t lubią padac odnośnie diagnozy to jest to bardzo prosta sprawa więc nawet kiepsko znający się mechanik bardzo szybko powinien to zdiagnozowac
Masz racje Pawel,ważne ze dziala i ttecia znowu zapier....
A czy np. cewka zapłonowa ma tak zwany etap w ktorym sie kończy? Czy pada odrazu i nie działa?
Bo mam nie kiedy tak, ze auto chodzi cichutko i fajne śmiga.. a niekiedy ma tak, że jest troszke głośniejsze i troszke traci na mocy i wtedy gdy jade i pod obciążeniem np pod gorke lub na prostej np na 5 biegu dodam energicznie gazu, czuc lekkie szarpniecie tak jakby przy środku moze delikatnie po prawej stronie silnika siedząc w samochodzie i wraca wszystko do normy.. Chyba że to coś innego? Nie jest to jakos strasznie uciążliwe ale chciałbym zeby wszystko fajnie chodziło.
2 miesiące temu wyeliminowane nieszczelności, nowa przepływka, świece, DV, N75, sprawdzona pompa paliwa..
Chyba ze znowu na lipna przepływke trafiłem..
na 100% nie przeplywka,
cewka/swieca tutaj bym sie przyjrzał.
Najmocniejsze S5 3.0TFSI w PL 550KM/770NM & RS5 5F 550KM/770NM
TTRS 2.5TFSI DAZA Multimap Switching, 3 Power levels.
No dokładnie Mumin - cewka. Ja tak miałam i gregor10 to wyeliminował. Na co dzień nie czuć było że coś jest nie tak z tą cewką, auto tylko było takie zamulone. Włożyliśmy nową i TT było nie do poznania