pozwolę sobie tutaj wkleic linka z innego forum:
:: Zobacz temat - Passat B4 AFN + w216 + turbo + FMIC + pompa 260KM !!!
unikajcie firmy DIGIFANT AUTO
pozwolę sobie tutaj wkleic linka z innego forum:
:: Zobacz temat - Passat B4 AFN + w216 + turbo + FMIC + pompa 260KM !!!
unikajcie firmy DIGIFANT AUTO
Pięknie kolesia wydymali... :/
Ja bym powiedział że pięknie się koleś dał wydymać.
Cele nie marzenia
A ósmego dnia Bóg stworzył Audi...
Dokładnie, twoje stwierdzenie jest dużo lepsze hehe
A miało być tak pięknie ;D
matko :/
z tym nie do sadu tylko do tvn uwaga...
No szkoda gościa , zawsze twierdziłem ze aby tuningować auto trzeba dysponować choć by powyżej średniej wiedzą na ten temat . Nie mnie jednak niewiedza nie powinna być aż w takim stopniu karana .
Faktem jednak jest że nawet renomowane firmy potrafią nieświadomemu klientowi opowiadać bajki
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Tak sobie myślę, że może to wszystko zrobili ale coś się gościowi stało i drastycznie moc spadła i wystarczy naprawić. W głowie mi się nie mieści, że aż taki wał zrobili
I don't have dreams, I have goals.
44tuning the best a na forach aż dymi na temat tej pseudo firmy
BMW 530d E60 - PADNIĘTE TURBO PRZEZ NIEFACHOWE PODEJŚCIE - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum
Tu macie następnych fachmanów
Dziwi mnie że moderator strony zamknął temat jak by miał w tym interes
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 02-03-2011 o 23:11
Znowu TT znowu Cabriolet
swoją drogą najciekawsze jest to, że u mnie w trójmieście to coś jest, a Roberta z tune-upa jako tako znam który się wypowiada na forum chociaż sprawa dla mnie jest świeża, w v-techu robiłem program który teżrobił pomiar...
a co do kolesia, dał się po prostu najzwyczajniej nabrać
No tak w sumie mozna podejść do tego tak że jak masz leszcza to go duś, wdg. mnie BAN dla tej firmy i żadnego usprawiedliwienia, dla ich postępowania nie ma, no ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i zależy też z którego obozu nadajemy
Znowu TT znowu Cabriolet
no ale są granice...ja stojąc i słuchając pewnej rozmowy mechanika i klienta też słyszę a to że pierscienie będzie wymieniał gniazda szlifował itp cuda kasa za remont może sięgnąc nawt kwoty1xxxx a silnik leży przede mną rozebrany patrze że pare tys temu były nowe tłoki honowanie robione nowe pierścienie a w silniku posypała się tylko panewka a klient przyjechał autem na lawecie jak usłyszał tylko coś niepokojącego więc poza szlifem wału i nowymi panewkami i oczywiście uszczelkami nic nie było do roboty no i potem jak się zapytałem to nie wiedział jak się tłumaczyc bo na pewno zrobił tak jak ja bym to wykonał...więc każdego w jakis sposób korci jak się mu nie patrzy na ręce...ale są granice dobrego smaku a tutaj dawno zostały przekroczone...