a może ktoś mógłby napisać jakie części można uznać za "dobre" do TT-tki ?? konkretnie elementy rozrządu ....
a może ktoś mógłby napisać jakie części można uznać za "dobre" do TT-tki ?? konkretnie elementy rozrządu ....
Pompa może być Meyle , Graf , Hamburg Technic , wszytko to niemieckie firmy . Istotne jest to ze sa one z metalowymi wirnikami .
Pasek Continental .
Napinacz i rolka tylko oryginalne lub NTN ( producent części dla VW/Audi ) ewentualnie napinacz Meyle .
Reszta drobiazgów najlepiej OEM
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Bardzo Ci Arturze dziękuję, włąśnie o coś takiego mi biegało ....
Pozdraw
Właśnie jestem na etapie wymieniania (180 FWD). Mam listę, części zamawiane w ASO (oryginalne sprowadzane na zamówienie z Niemiec)
1. napinacz 241 zł
2. pompa wody z uszczelką 234 zł
3. zestaw naprawczy rolka i pasek napinający 484 zł
4. komplet śrub 36 zł
Łącznie: 995 zł
Na allegro widziałem taniej niby też oryginalne jednak w kwestii rozrządu w ogóle się tutaj nie zastanawiam bo na tym się nie oszczędza.
W 1.8T rozrząd jest bardzo prosty i nieskomplikowany. Te oryginalne sprowadzane na zamówienie z Niemiec części, kupisz od ręki w sieciowych sklepach. "Przepłaciłeś" jakies 500zeta :/
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
W sieciówkach takich ja Inter lub Fota z max zniżkami kupisz za ok 600zł dobry markowy zestaw szukaj rolki SKF Ruville, pasek Gatez pompa Hepu
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 20-02-2011 o 22:17
Znowu TT znowu Cabriolet
1. pompa POMPA WODY AUDI A3 A4 A6 TT 1.8 T 20V MGC 5412 (1460034091) - motoAllegro - 85 zł
2. napinacz Napinacz Audi A3 TT Skoda Fabia Octavia Seat VW (143134222 - motoAllegro - 120 zł
3. rozrząd ROZRZĄD 1.8 AUDI A3,TT,SKODA OCTAVIA , VW ORG (1452072860) - motoAllegro - 360 zł
Łącznie: 565 zl
Taki zestaw to odpowiednik takiego z ASO?
Witam
tak jak w temacie, możecie mi polecić najlepszą z możliwych konfigurację kompletnego rozrządu do silnika APX 225 KM (rolki, pasek , pompa wody)
w sklepach w mojej okolicy każdy mówi co innego, rzygać się chce normalnie od tych "specjalistów"
liczę na wasze doświadczenie Panowie
z góry dziękuję i pozdrawiam
Żuczek.
Jak ci się nie chce poszukać i poczytać na forum to może potrzebujesz odpocząć i będziesz miał czas 7 dni na zdobycie odpowiedniej wiedzy
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 15-07-2011 o 19:38
Konfiguracja najlepsza jaka istnieje to AUDI innej nie polecam idziesz do ASO albo sklepu (pewnego) gdzie mogą ci ściągnąć oryginały i śpisz spokojnie.
I don't have dreams, I have goals.
Pompa wody MUSI być ori z metalowym wirnikiem. Reszta mogą być dobre zamienniki.
nawet skf daje już plastikowe...mój skf ma plastikowe ...wczoraj odebrałem...a ze 2 mies temu kupowałem to klekota 1.9tdi i ma metalowe więc to loteria, a co słyszeliście o tych mitach że skfy się zacierają? bo kiedyś było głośno a taką mam i sam nie wiem czy ją zakładać czy zamienić na ori? bo cena taka sama
Jak ja kupowałem słyszałem, że wszystkie są już z plastikowym wirnikiem. Starą pompę oddawałem podobno miała ok 20 tys i wyglądała jak nowa. Mimo wszystko wolę oryginalne części przynajmniej mam pewność, że nadal mam samochód marki AUDI a nie tylko znaczek AUDI a silnik made in china.
I don't have dreams, I have goals.