Mi znikła jak samochód stał w garażu 3 dni ale dziś po jakiś 10km jazdy się pojawiła i wszystko wróciło do normy
Mi znikła jak samochód stał w garażu 3 dni ale dziś po jakiś 10km jazdy się pojawiła i wszystko wróciło do normy
jaaqob oddawaj nasze antenki ;P
a powaznie to nie sadze zeby to wracanie po kilku miesiacach bylo przyadkowe, musi byc jakis patent po jakim sie reaktywuje,
to ze znika po kilku dniach w garazu, czy generalnie poza zasiegiem nadajnika to normalne, ale jak nie wraca do zycia to znaczy, ze wylaczyla sie na stale i potrzebuje jakiegos (?) konkretnego ruchu by znowu zaskoczyla,
na niemieckich forach poki co najpopularniejszy patent jaki zrozumialem to twardy reset polegajacy na wyciagnieciu na 15-30 min bezpiecznikow o nr 11 i 15,
ale polecaja tez tam roznie inne jaja typu otwordz drzwi na x minut wlacz zaplon i costam costam - nie wiem na ile powaznie mozna to traktowac jest tu ktos ze znajomoscia jezyka niemieckiego ?
ja ostatnio po odlaczeniu klem jakis czas jezdzilem na dacie 19.. a tu ostatnio nagle patrze 2011, wiec u mnie to chyba działa
no dobra a vagiem jej ustawienie? bo mi już vag działa więc mogę się spróbowac z tym pobawic...
Pisałem Ci Paweł na PM jak to jest z vagiem i antenką. Oszukaj wiadomość.
no poszukam poszukam lecz powiem szczerze ze to juz kilkadziesiat wiadomosci wstecz ale poszukam a jak nieznajde to mozesz tutaj napisac to bedzie tez dla innych
Napiszcie tutaj jak to jest z tym vagiem, a nie ukrywacie się po PW :>
Chętnie sam zobaczę czy uda mi się włączyć, bo coś nie widziałem tej antenki.
Jak dobrze pamiętam to:
1. Wchodzisz w instrumentrs
2. Wybierasz adaptation
3. Wybierasz kanał 19 i dajesz mu wartość 1.
3 razy odpinałem już akumulator i zawsze antenka wracała do max 1 dnia. czekania Ktoś pisał na forum ze TT z tego roku co ja mam podobno ma tą wadę że jak zniknie to się nie pokaże, a to g**** prawda.
Znalazłem na forum audi:
Niedługo przetestuję i sprawdzę co mam ustawione.Control Module Adaptation
Select 17 (Instrument Cluster)
Adaptation -> Function 10
-> Channel 19 (Misc)
xxxx?: Remote Clock
0 - Remote Clock not active
1 - Remote Clock active
xxx?x: Ambient Temperature
0 - no Display, Illumination inactive
1 - Display and Illumination active
xx?xx: Driver Information System (DIS)
0 - DIS 1
1 - Highline without DIS
2 - DIS 2
x?xxx: Board Computer
0 - only Level 2 (long time memory)
1 - Level 1 and 2
?xxxx: Illumination Option
0 - Needle and Scala only active at 'Light on"
1 - Needle already active at 'Ignition on'
2 - Scale already active at 'Ignition on'
3 - Scala (2. Map) and Needle at "ignition on" active
Ja mam tam 11 i nie przyjmuje nic innego.
Widocznie u nas pozostałych opcji nie ma, jak pisałem - znalazłem to na forum audi
Zmieniłem u siebie 0 na 1, teraz pozostaje czekać czy się pojawi antenka i poprawi czas/datę.
Ostatnio edytowane przez Darson ; 17-02-2011 o 16:11
witam
własnie sie zastanawiałem co to ale juz wiem z przeczytanego postu
dokładnie jak autko stoi kilka dni to sie to sie ustawi jak nalezy super sprawa zegar atomowy
TT Owners Club e.V. • Thema anzeigen - Funkuhr spinnt manchmal! -> moze ktos ze znajomoscia niemieckiego ogarnie post kolegi anwibu ?
Funkuhr : Audi TT --> znowu niemiecki, auto-translator wskazuje mi ze tu tez moze byc jakas wiedza tajemna w poscie kolegi Drunken Cockatoo
jak ktos ogarnie te 2 niemieckie posty niech wrzuci tlumaczenie, byle nie z auto-translatora bo jest kiepskie
Mi znikła antenka wczoraj po postoju w bunkrowym garażu teraz czekam na ponowne objawienie się mesjasza.