Podważasz po prostu śrubokrętem z każdej strony po kolei i powoli wychodzi.
Podważasz po prostu śrubokrętem z każdej strony po kolei i powoli wychodzi.
Ja sobie cenię dobry nawiew i będę modził coś innego. Siądę w aucie i będę kombinował gdzie by tu dobrze to zamontować. Podoba mi się w tym zegarze, że przewód ciśnieniowy idzie do czujnika, a z czujnik o wskaźnika idą przewody i łatwo można to zamontować. Jutro pewnie przyjdzie do mnie paczka i będę modził
Jak panowie sobie życzą to mogę wyciąć laserem w plexsie pierścienie , poproszę o konkretny rysunek pierścienia. Wysyłka gratis .Tylko dajcie jakąś listę ile tego ma być.
http://www.klubtt.pl/zakupy-hurtowe/...auge-52mm.html
Ostatnio edytowane przez Arttur ; 26-01-2011 o 09:26 Powód: reorganizacja
Przypominam że jest to ściśle techniczny dział i nie dyskutujemy tu luźno na tematy inne niż w tytule
W związku z tym skasowałem część postów , które powinny być w osobnym wątku .
Wracając do tematu .
Najlepiej użyć coś drewnianego lub plastikowego żeby nie porysować aluminium i nie uszkodzić deski .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
kupiłem ostatnio taki wskaźnik Wskaźnik doładowania turbo 52mm - SMOKE WARNING - Auto Gauge - sklep Inter-Rally lub to samo tutaj Tomas Auto Tuning i mam następujący problem podpiąłem prawie całą elektronikę oprócz plusa świateł mijania, szukaliśmy go ale nie możemy znaleźć u kolegi w S4 znajduje on się przy radiu. Wszystko i tak działa jak należy tylko ten plus jest potrzebny żeby światło z zegara się przyciemniło gdy załączymy światła mijania, jest to po to żeby w czasie jazdy nie oślepiało choć i tak mi to nie przeszkadza bo nie ślepi ale warto wiedzieć, teraz jeszcze muszę uporać się z wyciągnięciem wycieraczek albo załatwię sobie jakiś ściągacz lub pomęczę się jeszcze troszkę siłowo Kto ma pomysł na ten plus świateł mijania ?
Pisałem ci że w autogauge nie ma opcji regulacji podświetlenia tylko jego zmiany masz 3 plusy dwa na kolor i biały na pamięć, tylko nie pisz mi o jakis wynalazkach lub układach dodatkowych bo w tym modelu to nie działa, chyba że rozbierzesz i przerobisz cały zegar
Ostatnio edytowane przez ZUCZEK ; 30-01-2011 o 23:25
Znowu TT znowu Cabriolet
W tym modelu SM Peak, można sobie zmienić intensywność podświetlenia chyba poprzez przytrzymanie przez 3 sekundy PEAK, a później naciskając SET ściemniasz podświetlenie, a PEAK - rozjaśniasz podświetlenie.
Hmm a gdzie w tym zegarku jest przycisk SET.
Jako alternatywe dla zegarów Auto Gauge polecam wskaźniki Depo Racing. Towar godny uwagi w dobrych cenach.
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Aaa widzę już. Malina kupił inny wskaźnik...
w moim modelu nie ma zmiany koloru, tak jak pisałem wcześniej zegar po włączeniu świateł ma się lekko sam przyciemnić żeby nie oślepiał. Już wszystko znalazłem co i jak ale ostatecznie nie podłączałem tego ściemnienia bo mocniejsze światło bardziej mi się podobało.
słuchajcie, widzałem taki licznik - tylko że elektroniczny z wyswietlaczem ciekłokrystalicznym - niebiesko czerwony u jednego ruska w tetce z jakies 2,3 lata temu wmontowane w kratkę, a z jakiś rok temu w niemczech u znajomego. nie warto to kupić? (no chyba, że ktoś lubi wskazówki
Moim zdaniem cyfrowy wyświetlacz to lipa. Szybko zmieniające się cyferki to moim zdaniem bezsens, nawet ciężko będzie wyłapać aktualne doładowanie.
Auto Gauge LCD - ciśnienie doładowania boost - LCD - Auto Gauge - Wskaźniki - Elektronika - Silnik - Tuning mechaniczny - SKLEP.poTURBOwani.pl
Czy wie ktoś jak przeprowadzić przewody ze środkowego nawiewu do przełącznika od świateł? Wystarczy zdjąć ten plastik pod kierownicą, a następnie przeciągnąć na ślepo te kable z nawiewu?
Powiem tak , jak ściągniesz ten panel pod kierownicą i następnie wyciągniesz ten went to zobaczysz światełko w tunelu
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a ja sobie ubzdurałem że jak będę wkładał zegar afr do wenta to chciałbym żeby mi otwieranie zamykanie nawiewu powietrza działało, czyli zostawić te przekładnie zębatą i klapkę za zegarem, oczywiście chyba kupię drugi taki mechanizm bez pierścienia i spróbuję go odpowiednio pociąć przerobić aby zamykanie nawiewu dziaało i to połączenie za deską..myślicie że jest szansa tego ogarnięcia w taki sposób?