witam wszystkich serdecznie mam pytanie jesli chcialbym wymenic komputer w audi tt na taki sam czy auto trzeba programowac czy duzo roboty jest z tym widzialem na allegro za 500 zl ten sam typ prosze o odpowiedz
witam wszystkich serdecznie mam pytanie jesli chcialbym wymenic komputer w audi tt na taki sam czy auto trzeba programowac czy duzo roboty jest z tym widzialem na allegro za 500 zl ten sam typ prosze o odpowiedz
Jak to samo oznaczenie silnika rocznik sond, oraz numer ECU to raczej wystarczy wypiąć stary i podpiąć nowy. Nie wiem jak z centralnym zamkiem i zegarami.
centralny i immobilaizer trzeba przeprogramowac. ale jesli auto ci odpala normalnie to szukaj najpierw winy w innych podzespolach. na njajlepiej zalatw sobie kabelek i vaga i przeskanuj. albo w przepustnice mlotkiem walni moze cos podziala
wyciagnalem chyba niepotrzebnie caly komputer bo teraz jak zalozylem to auto juz nie odpala wogule co sie moglo stac teraz
jak odpala ... na 3 sekundy i gaznie to znaczy ze immobilaizer sie rozkodowal. a jak nie odpala bo albo komp albo cos innego. Musisz zrobic podstawe czyli przeskanowac auto. A co do tych chip tuning wlutowywanie super programow to cos o tym wiem. Sam kiedys to robiłem. ale skonczylo sie na tym ze. Mała pożyczka>Laweta>Serwis>nowy komputer z niemiec>programowanie> becalen 5 kóła i chodzil jak nowy Juz sobie powiedziałem "Nigdy więcej" !!.
moze zrobilem jakies zwarcie bo nie odlaczylem akumulatora jak sciagalem i zakladalem komp cos tylko zaczesczalo w kompie i nie odpala musze jutro przeskanowac
WOW . Czyli mam rozumieć że jak wyciągałeś ECU to coś zatrzeszczało w środku w stylu zwarcia elektrycznego ??
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Oj pojechałeś z tym akumulatorem :/ 1 śrubka z klemy do odkręcenia tylko była.
Ojjj.. kolego zostaw ten samochód w spokoju, biedna ta TT
Znowu TT znowu Cabriolet
nie tak bylo jak wyciagalem to spoko ale jak zalozylem i dopiero przekrecilem stacyjke to w tedy cos zaswierszczylo ale prubowalem auto odpalic tylko raz i nic z tego nie chce juz nic grzebac zawioze ECU do tego goscia co to robil mam nadzieje ze auto szybko naprawie pozdrawiam
No to wygląda na to że w czasie podłączania wtyczek pokrzywiłeś i zwarłeś któryś z bolców .
Jeśli tak to na pewno coś się spaliło i będziesz miał farta jak uda się uzyskać połączenie z ECU przy skanowaniu .
Pozdrawiam
spoczko ja w wakacje bede sprzedawał swoje ecu (APX) to kolega może kupić ode mnie, a swoją droga to ja też wyciągałem u siebie kompa (teraz nie pamiętam czy klemy zciagałem ale na 99% tak bo zawsze dmucham na zimne) i cięzko tam jest coś zpaprać...no ale jak auto nie odpala to bardzo możliwe że pogiąłeś bolce, możesz wyciągnąć i sprawdzić..byle ostrożenie ale uważam że za dużo kąbinujesz z tym autem, jak nie bardzo wiesz jak się to robić to odżałowac te 1500zł i pojechać do kogoś kto ogarnie dobry program i bedzie spokój a tak to takimi oszczednosciami narobisz sobie kosztów i auto przestanie całkiem jeździć;/
Ech.. Kolega ma 180 i nie podejdzie mu Twoje , poza tym kto by czekał do wakacji
Pozdrawiam
a no tak nie doczytałem...no z tymi wakacjami to wiem taki joke:P
ale wyciągnąć może to zobaczy czy nic nie pokrzywił bo mi sie wydaje że nie jest łatwo tam coś zpaprać bo wszystko pasuje jak ulał
jak w ostatecznosci bede musial wymienic ECU to czy musi to byc ten sam rocznik czy wystarczy jak bedzie do 180 muj jest 8N0906018 A 0261204962 na allegro widzialem troche inny numer 8NO906018 AB 0261207027 i rocznik 00 a ja mam 99 prosze o odpowiedz czy ten moze pasowac do mojego auta