Czy macie jakieś pomysły dlaczego przestały działać spryskiwacze ksenonów? płynu jest na maksa a one w ogóle się nie wysuwają? Czy ktoś stawia na pompkę spryskiwaczy albo wie gdzie ona jest zlokalizowana?
Czy macie jakieś pomysły dlaczego przestały działać spryskiwacze ksenonów? płynu jest na maksa a one w ogóle się nie wysuwają? Czy ktoś stawia na pompkę spryskiwaczy albo wie gdzie ona jest zlokalizowana?
za tymi zaślepkami w zderzaku pewnie pompa padła
a jak tam się zagląda i czy są dwie pompy czy jedna na dwa spryskiwacze? sam wymienię pompkę?
najlepszym rozwiązaniem i chyba jedynym jest zdjęcie zderzaka, 2 są
zaraz zaraz ale jak dwa się nie wysuwają to tak nagle dwie pompki padły jednocześnie? hmmmm
zacznij do sprawdzenia bezpiecznika, może po prostu się przepalił.
przepraszam za wprowadzenie w błąd 1 pompa jest na sprysk a 2 na szybę
obie pompki sa montowane w zbiorniczku ZBIORNIK ZBIORNICZEK SPRYSKIWACZY I POMPKA AUDI TT (1409007041) - motoAllegro
Zgadza się , do spryskiwaczy szyby jest jedna pompka , do spryskiwaczy lamp osobna obie s w zbiorniku na płyn .
Poza tym w zderzaku za tymi osłonami są jeszcze mechanizm wysuwania spryskiwacza który działa pos wpływem ciśnienia z pompki ze zbiorniczka .
W pierwszej kolejności sprawdź bezpiecznik 33 i zobacz czy nic nie przymarzło czasem .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
ja miałem kiedyś plastikową złączkę nieszczelną i uciekało, nie było tak bardzo widać a spryski nie działały, płynu ubywało duzo ale plam pod samochodem nie bardzo widziałem, po uszczelnieniu problem zniknał
Bezpiecznik
Znowu TT znowu Cabriolet
Ja tez miałem ten problem latem. Sa dwie pompki, jedna jest od spryskiwaczy szyby, a druga od ksenonów, Pompka jest przy zbiorniczku z lewej strony . Nie trzeba ściągać zderzaka, tylko nadkole
audi TT QUATTRO
no właśnie dziś mechanik poinformował mnie że padła pompka ale nie wiem czy sprawdzał bezpiecznik więc sam jutro luknę na ten 33 a jakby co to poszukam pompki
acha no i ciekawe czy ktoś mi może odpowie czy pompka spryskiwacza szyby przedniej a pompka spryskiwacza ksenonów to dwie różne rzeczy? lukam na allegro i nie kumam???
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 01-02-2011 o 09:55
Z tego co wiem, w passacie są dwa różne rodzaje. Idąc tym tropem, TT to również VAGowska konstrukcja. Więc powinno być tak samo jak w pasku. Mogę się mylić.
Ta do spryskiwaczy świateł ma większą wydajność .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden