Zdejmij boczek wyjmij moduł i zobacz czy stycznik dziala poprawnie, prawdopodobnie on ponosi za to wine, ale najlepiej sprawdzić organoleptycznie
Zdejmij boczek wyjmij moduł i zobacz czy stycznik dziala poprawnie, prawdopodobnie on ponosi za to wine, ale najlepiej sprawdzić organoleptycznie
Znowu TT znowu Cabriolet
Panowie jak zdj
Ostatnio edytowane przez VanWave ; 22-01-2011 o 13:39
Tu masz wszystko krok po kroku:
Waks Wide Web
Wielkie dzięki Znalazłem też coś i udało mi się ściągnąć. Bajecznie prosto Haha. Cholera nie mam dobrego Torxa do odkręcenia zamka. Moje są jakieś za grube, a imbus kaleczy rowki w śrubie. Muszę kupić jakiś klucz. Ktoś się orientuje jaki to będzie do odkręcenia zamka ?
Postanowiłem kupić nowy zamek. Możecie potwierdzić czy to taki ?
Wreszcie wymieniłem zamek i wszystko działa jak powinno Szybka znowu opada po otworzeniu drzwi
Ostatnio edytowane przez VanWave ; 13-02-2011 o 19:17
Witam Was serdecznie. Od momentu zakupu TeTuni trapi ją jeden mały(duży) problem.
A mianowicie: Nie działa mi ustawianie elektrycznych lusterek a także podnoszenie prawej przedniej szyby na przycisku od strony kierowcy. Czyli tak od strony kierowcy można opuścić obie szyby bez problemu ale podnieść da się tylko tę od strony kierowcy. Podnieść szybę pasażera można tylko po stronie pasażera. Sterowanie lusterkami nie działa w ogóle..
Może będziecie wstanie mi coś doradzić zanim zedrze ze mnie ostatnie pieniądze jakiś mechanik.
Uprzedzam, że Audi mam raptem 2 miesiące i jestem jeszcze naprawdę laikiem i troszeczkę tłumaczyć trzeba mi jak kosmicie
Z góry pięknie Wam dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Jeśli chodzi o lusterka to może po prostu się kabelek odłączył od przełącznika , wystarczy ściągnąć tapicerkę z drzwi i wszystko się wyjaśni .
Jeśli natomiast chodzi o szyby to jest możliwość że jest uszkodzony przełącznik lun jeden kabelek nie łączy .
Tapicerkę ściąga się bardzo prosto , są instrukcje na forum
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
bede probowal... postaram sie sciagnac ten boczek z drzwi, najwyzej zrobie jakies zdjecia i moze cos wymyslimy dzieki wielkie
udało się. dzięki instrukcji na forum udało mi się szybciutko zdjąć ten boczek, okazało się, że wystarczy polutować 3 kabelki i wszystko pięknie śmiga. Pół godzinki roboty i pieniążki zostały w kieszeni, dzięki bardzo
teraz czas na troszke zmian w aucie, które w najbliższym czasie opiszę i zrobię zdjęcia
pozdrawiam
NIE PISZMY POSTÓW JEDEN POD DRUGIM, EDYCJA I DOPISUJEMY ZMIANY, WTEDY JEST PORZĄDEK I NIEMA BAJZLU..
Ostatnio edytowane przez Pawel-2005 ; 20-02-2011 o 19:09
Ja również miałem problem z prawą szybą w sensie tego cm opuszczania po otwarciu drzwi i domykani po zamknięciu. Skorzystałem tylko z "opcji" programowania i na powrót zaczęło działać!!!!! Rewelacja!!!!!
Dziękuję za podpowiedź
Pozdrawiam ze słonecznej Gdyni i przy okazji wesołych Świąt Wszystkim życzę
Panowie odświerze temat. Nie znalazłem nigdzie mojego problemu dla tego opiszę go tutaj. Kilka dni temu przestała mi działać szyba od strony kierowcy. U pasażera jest wszystko ok ale od mojej strony jak otworze drzwi to nawet nie drgnie. Tylko słychać od mechanizmu podnoszenia szyby takie cykliczne tykanie, zupełnie jak by chciał opuścić szybę a nie mógł. Nie działa także normalne otwieranie i zamykanie szyby. Na szczęście padło to w momęcie jak szyba jest całkiem zamknięta i powiedzmy że da się normalnie jeździć. I teraz pytanie czy to cały mechanizm padł, jakieś przekładnie się zużyły, czy poprostu silniczek niedomaga i trzeba tylko to wymienić. Przeskanowałem auto Vagiem i nie pokazuje żadnych błędów. Nie wiem co to może być a nie widzi mi się taka jazda bez możliwości otwierania szyby. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł to z góry dziękuje.
Cele nie marzenia
A ósmego dnia Bóg stworzył Audi...
Najpierw zdejmij boczek. Może linka spadła? zerwała się? zaplątała? widziałem takie rzeczy.
MARUDA
Właśnie nie, zdejmowałem, wszystko jest w porządku. Nic nie wygląda na zepsute.
Cele nie marzenia
A ósmego dnia Bóg stworzył Audi...
Zdejmij boczek i odłacz kostke od silnika na pol godziny i podlacz jeszcze raz. Powinno pomoc. Ja mialem podobne objawy i pomoglo.
Panowie, problem chyba klasyczny.
Szyba po stronie kierowcy. Otwarta całkiem - zamykam - podnosi się do 1/3 i opada z powrotem.
Po 3 razach już zatrzymuje się na 1/3 i nie opada.
Jak chce domknąć do końca zatrzymuje sie 1 cm przed górna krawędzią i tak znowu 3 razy....
Natomiast przy otwieraniu i zamykaniu drzwi lekko opuszcza i podnosi sie bez problemu.
Będę wdzięczny za pomoc.
PROBLEM ROZWIĄZANY poczytałem troszkę ten temat i naprawiłem.
Ostatnio edytowane przez FCI ; 09-12-2011 o 08:52
Przepraszam ale założyłęm nowy temat.
Ostatnio edytowane przez nordyk07 ; 26-01-2012 o 11:07
Mikrostyk pewnie do wymiany (ukryty w zamku)
Jak sie troche ociepli to będę u siebie go zmieniał bo tez nie działa kupiłem niby taki sam jak orginal w audi podobno wystarczy przełożyć samą górę bez lutowania