Witam
Zakupiłem czerwone wkładki łapy silnika i zamontowałem je do TT w dniu co wymieniałem sondę. Od tego czasu mam GIGANTYCZNE wibracje w samochodzie wszystko się trzęsie.
Czy ktoś z was się z tym spotkał?
Witam
Zakupiłem czerwone wkładki łapy silnika i zamontowałem je do TT w dniu co wymieniałem sondę. Od tego czasu mam GIGANTYCZNE wibracje w samochodzie wszystko się trzęsie.
Czy ktoś z was się z tym spotkał?
Być może, czerwone są twardsze. Z tego co kojarzę, czerwony kolor był zarezerwowany dla poliuretanów, które używane są w sporcie. Z uwagi na większą wytrzymałość i twardość.
Jadę dziś do mechanikozorda by stare dał jak jeszcze je gdzieś znajdziemy. Czerwone praktycznie nówki będą na sprzedaż.
no czerwone są bardziej miękkie niż zółte jak coś...przyznam się że też zakupiłem(czekają nie rozpakowane) te wkładki i miałem je założyć w momencie gdy auto dostanie big turbo , o ile się nie mylę to żuczek ma takie u siebie? może ktoś się podzelić wrażeniami? bo mi mechanik też mówił że na tych łapach to będzie lipa;/
Żółte są twardsze z przeznaczeniem do sportu. Natomiast czerwone producent podaje że mają twardość porównywalną z oryginalną gumą, powinny być tylko bardziej twałe niż guma.
No i piotrdul dobrze piszesz ale mam cuda w samochodzie. Znajomi od razu zobaczyli ze samochód nawet dziwnie pali. Spróbuje to jakoś może nagrać.
może mechanikowi się spodobały gdzieś za stodołą buduje 1.8t i zmontował CI na sztywno hehe ja pozakładałem czerwone poliuretany w zawiasy i każdy że będzie lipa...na początku była jak zbieżność nie była ustawiona to czułem (myślałem oj będzie lipa i chwilami żałowałem) ale po ustawieniu jak ręką odiał i w cale nie pamietam że je mam
NIGDY nie zostawiam TT z mechanikiem. Przy wszystkich czynnościach mam na niego oko i z nim majstruję.
no to nagraj filmik bo jestem ciekaw
Czerwone to wersji soft, ja mam te wkładki i faktycznie na starej skrzyni z zużytym już sprzęglem poczulem lekkie wibracje, szczegolnie ok 2-3tyś obr.ale nie było to jakoś bardzo upierdliwe w porównaniu z korzyściami jakie poczułem pod czas jazdy, więc nawet przez myśl mi nie przeszlo aby wrócić do starych, śruby oczywiście dałeś nowe i jesteś pewien że mechanik nie przeciągnął ich pod czas montażu??
Teraz na nowej skrzyni i sprzęgle, a myślę że dwumas może mieć tu kluczowe znaczenie, jest jak to powiedział PAWEŁ, masełko
Znowu TT znowu Cabriolet
Śruby stare, dokręcone kluczem ciśnieniowym. Przeciągnął podczas montażu tzn?
Przy składaniu tej łapki bardzo łatwo o pomyłke. Te aluminiowa "przekładkę" mozna zalozyć odwrotnie, wtedy cały silnik się z deka opuści i wibruje niemiłosiernie. Znam z autopsji Warto spojrzeć czy poprawnie jest to złozone.
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
To poproszę o jakąś słowną instrukcję montażu.
No i sru do ASO po nowe sruby koszt ok 20zł
Znowu TT znowu Cabriolet
po co nowe śruby? Są jednorazowe czy co? Nie można za mocno dokręcać? Co z tego ze nowe kupie jak np przy dokręcaniu się zrąbią?
Jakieś info poproszę
Ostatnio edytowane przez ICE ; 17-12-2010 o 12:11