jaką średnicę ma ten wydech?
miltek 3 cale
dodatkowo wydech milltekowski jest dużo lżejszy od seryjnego... dla mnie rewelacja
Ostatnio edytowane przez MichalTT ; 17-11-2010 o 00:28
Ubogo w tłumiki
Ile plnów taki układ?? i jak to ma się cenowo do wyrobu customowego?
Na 1 z końcówek ostatniej puchy widze zaworek z gruszka na podciśnienie. Reguluje on przepływ spalin na zasadzie motocyklowego exapa, czy jak??
Przed modami swojego wydechu słuchałem na youtube dzwięki wydające przez Millteca i brzmi to przyzwoicie
NAPRAWY, PRZEGLĄDY, TUNING grupy VAG i BMW. ZAPRASZAM !!!
Miltek zawsze będzie brzmiał cywilizowanie i jak zawsze wykonanie bardzo profi .
Podejrzewam że wydech bardziej się '' otwiera '' podczas WOT i jest to sterowane podciśnieniem lub nadciśnieniem z układu dolotowego ale niech się Michał wypowie bo głowy sobie za to nie dam uciąć
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
To że się otwiera, na wyższych obrotach to wiem, domyślam się tego. Chodzi mi raczej czy ma to wpływa na dynamikę auta w niższym przedziale obrotów.
W motocyklach zaraz za kolektorem jest exup - przepustnica w wydechu. Na niższych obrotach przymyka przepływ spalin, by silnik byl bardziej elastyczny, a otwiera się wraz ze wzrostem obrotów... Tu jest silnik doładowany dlatego więc zastanawia mnie jaki ma działanie.
zawór można otworzyć nawet na niskich obrotach przyciskiem "S"
ok, ale zmienia on charakterystykę pracy silnika?? czy tylko sam pomruk??
z tego co kiedyś mówił kolega od niebieskiego rs reakcja na gaz się zmienia...a dźwiek to sami słyszeliśmy robiąc testy
tzn mam założony aktualnie Miltekowski wydech - lepiej brzmiał seryjny, no ale mi zależy na mocy a odgłos jest drugorzędną sprawą byle był znośny i nie hałasował jak bezdzietna teściowa w okresie.
Aktualnie wybieram się do firmy na strojonko, a co do wydechu - S'ka praktycznie nie zmienia odgłosu pracy silnika/wydechu w miltekowskim w seryjnym bardzo!
U kogo będziesz stroił??
Czemu wybrałes akurat VTG ?? Z moich info wynika, że sa mistrzami, ale w strojeniu stand alone, a z seryjnymi ECU nie bardzo dają rade. Aczkolwiek roboty dużo nie beda mieli bo w zasadzie mody są niewielkie.
czekamy na efekty...