Natknąłem się na ciekawy link do informacji na temat powstawania projektu TT RS DTM ed. Wygląd jest co najmniej "porażający" - w dowolnym tego słowa znaczeniu.... o gustach się nie dyskutuje.
Audi TT RS DTM revealed - BBC Top Gear
Natknąłem się na ciekawy link do informacji na temat powstawania projektu TT RS DTM ed. Wygląd jest co najmniej "porażający" - w dowolnym tego słowa znaczeniu.... o gustach się nie dyskutuje.
Audi TT RS DTM revealed - BBC Top Gear
Ona ma jezdzic, nie wygladac W sumie styl nie rozni sie specjalnei od poprzednich samochod na DTM.
No tak , wszystko jest podporządkowane osiągom i aerodynamice .
Nie zawsze idzie to w parze z gustownym wyglądem
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Zgadzam się w 100% że wygląd jest tutaj drugorzędną kwestią w przypadku DTM.
Natomiast ostatnio oglądałem na żywo CLK Black series który jest extremalnie "rozdmuchany" i jakoś bliski wyglądem do wersji DTM i jakoś kleji się to w całość i wygląda super, natomiast w TTRS nawet jeżeli ucywilnić trochę te linie poszerzeń i zdjąć skrzydło to wiem że taki kierunek tuning TT nie widiz mi się.
hmm zdjąć skrzydło...te skrzydło to ma z zadanie troszkę inne niż np lotka w oplu kalibra( tam ma chyba straszyć niegrzeczne dzieci) tutaj jest to konieczność i projektanci nie mają tutaj za wiele do powiedzenia a jedynie konstruktorzy z aro dynamiki..a swoją droga kiedyś dorwałem fachowe pisemko na temat mechaniki płynów ( powietrze traktujemy jako płyn ze względu na podobne właściwości przepływu) no i był właśnie ciekawie opisany wątek spoilerów w fabrycznych autach i przykład oczywiście audi TT, nawet były podane wartości przy jakiej prędkości ile kg dociska nasz tylni spoilerek, nie były to oszałamiające wartości ale i nie wielkie prędkości bo coś około 90km na godzinę i tam było chyba parę kg lub maks kilkanaście( ale chyba raczej parę ) ale przy prędkości np 200 to już będzie to kilkadziesiąt na 100%
ooo Pakiet wyszedł dla mojego grata ))
Twój nowy pakiet przeszedł testy torowe.
Audi TT RS racer hits the track - BBC Top Gear
Boże jak oni go oszpecili...
Jakie osiągi?