Jaki płyn lejecie do układu wspomagania, zamiennik ew. z co można dolać żeby się nie zważył
Jaki płyn lejecie do układu wspomagania, zamiennik ew. z co można dolać żeby się nie zważył
Marcinie tylko ori
pozdro
Dokladnie ..........
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Widzialem ostatnio S6 z uszkodzeniami po tym ze wlasnie wlascicielowi zachcialo sie lacz czegos innego do wspomy
pozdro
witam,
mozecie poradzic, ten ORI, plyn, jakie ozanczenie szukac,zeby kupic i dopelnic poziom w samochodzie..?
pozdrawiam,
=========
Vorspung durch Technik
Jeżeli dobrze rozkminiłem jest to płyn z salonu/serwisu a koszt to chyba 35 pln za butelke - ja taki ostatnio wymieniłem... pytanie tylko czy układ wspomagania odpowietrza sie sam czy trzeba to samemu zrobic jakoś??? pozdrawiam
Emy Pawlowi chodziło o oryginał ale też na początku tak to zinterpretowałem
Powiedzcie czy plyn ma byc mineralny czy syntetyczny? Bo mam do wyboru dwa marki Febi jeden ma zielona butelke a drugi zielona nakretke, nie wiem ktory wybrac. Oznaczone sa nr 06161 i 06162, pomozecie?
Ja do swojej leje mineralny Febi 6162 (biała butelka, zielona nakrętka), taki mi polecił znajomy co ma serwis Audi
dzięki! o to mi chodziło :)
stiwi, lej tylko oryginalny. Taki powinien byc:
FEBI to to samo. Tylko w innym opakowaniu.Zamieszczone przez Mari
Tylko syntetyczny może iść do wspomagania, najlepiej G00400M2, czyli CHF202 . Co do Febiego trochę bym polemizował czy rzeczywiście to jest to samo.
FEBI zielony. (białe opakowanie, zielony płyn). Mi mechanik wlał kiedyś olej do autmoatycznych skrzyń biegów... I ponoć każdemu tak robi. Dlartego jak mi przyszedł febi pocztą i zobaczyłem, że jest prawie tak rzadki jak woda to zwątpiłem...
A mi z kolei robiac pompe wlali jakis inny ale uznany podobno, i powiedzieli ze leja do wszystkich, mowia ze mozna zmienic na ten, o ile sie wymieni caly w ukladzie.