ja jestem jakoś nauczony, że nie ważne jaka odległość zawsze zapinam pasy. Jak nie mam ich zapiętych to się jakoś dziwnie mi jedzie, nieswojo.
ja jestem jakoś nauczony, że nie ważne jaka odległość zawsze zapinam pasy. Jak nie mam ich zapiętych to się jakoś dziwnie mi jedzie, nieswojo.
tu jest to wytlumaczone, tyczy sie to DWOCH PIERWSZYCH cyfr:
U mnie dwie pierwsze cyfry to 05, czyli aktywne mam 01 (ostrzezenie o zuzytych klockach) i 04 (niski stan poziomu spryskiwacza) i to by sie zgadzalo. Mysle, ze teraz wystarczy do mojego 05 dodac 02 (pasy) i powinno dzialac. Moze ktos przetestuje u siebie pierwszy :P ?00 - No available equipment +01 - Brakepad wear sensor warning active +02 - Seatbelt warning active +04 - Washer fluid level warning active (may only work with pre-2000 models) +16 - Navigation System (non-USA models)
Jutro rano będę sprawdzać
no wiec wlasnie sprawdzilem moje ustawienie, o ktorym pisalem powyzej. Teraz kontrolka niezapietych pasow zapalila sie na zaplonie wraz z innymi, ale po kilku sekundach zgasla. Dalej mozna jezdzic bez pasow i nie ma ani kontrolki ani sygnalu. Moze nasze TT nie maja tak banalnej rzeczy jak czujnik niezapietych pasow? Powrocilem do wczesniejszych ustawien, bo ta kontrolka przy zaplonie by mnie tylko wkurzala. Poprobujcie i Wy, moze komus zadziala?
Czy jest na forum ktos, kto w ogole ma ta opcje aktyna i dzialajaca? Moze w TT z USA dziala?
Mari,
Ten link pomoże
http://www.audizine.com/forum/showth...gh-*Revisited*
Ostrzeżenie o nie zapiętych pasach włącza się tak jak napisał Mari kilka postów wyżej .
Problem jednak polega na tym że ostrzeżenie dźwiękowe wraz z migającą kontrolką weszło dopiero na przełomie 2004/2005 , we wcześniejszych wersjach ostrzeżeniem była tylko migająca kontrolka .
Tak wiec jeśli włączymy zapłon bez zapiętych pasów to kontrolka będzie migać chwilę i sama się wyłączy aby nie denerwować niepotrzebnie kierowcę który jednak nie życzy sobie zapinać pasów .
Jeśli jednak zapniemy pasy przed włączeniem zapłonu to kontrolka się nie pojawi .
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a u mnie tam się nie pojawia...czyżby ją ktoś odłączył? czy może się spaliła czy vagiem też było kąbinowane?
Arttur, a kojarzysz ten dzwiek przy testowaniu urządzeń w instruments? Od czego on jest?
Jak zrobić ten test urządzeń jestem właśnie w samochodzie i motam się w aucie/
Edit:
Zrobiłem to co Barttek i też słyszę to co on to na pewno od pasów tylko jak to odpalic
U mnie przy zapłonie zapala się lampka i pojawia się sygnał, ale nie ten od świateł. Po odpaleniu silnika, odczekaniu dłuższej chwili na zapłonie lub zapięciu pasów ucisza się
Darson, czyli dziala Ci? Tutaj na forum kolegow z UK http://www.tt-forum.co.uk/forum/view...hp?f=2&t=66943 poruszaja ten sam temat i wychodzi na to ze TT nie mialy tego tupu sygnalizacji (jeden koles pisal ze ma to ale pozniej sie okazalo ze w A4 ) Dziwne...
Darson podaj kod jaki masz w pisany ten na górze i ten na dole proszę.
Zapytałem się na głupa mechanika jak to może być z tym dźwiękiem to powiedział ze może być różnica w jakimś bezpieczniku, ze brakuje jakiegoś. Chodź osobiście sądzę inaczej.
Przed chwilką byłem przy autku i przedstawia się tak jak mówił Mari
Darson
Bardzo proszę zrób fotkę swoich bezpieczników jak są wpięte, ja mam stara konfiguracje z 97 roku może dla tego głośniczek jest odpięty.
Bajery typu kontrolka od pasów, zamykanie zamków po rozpoczęciu jazdy i otwieranie i zamykanie szyb z pilota działa.
Zaraz sprawdzę vagiem czy da się włączyć ostrzeżenie o niskim stanie plynu, bo tego mi brakuje
Znowu TT znowu Cabriolet