hmm.. miedzy moimi obiczeniami a kompem roznica jest max. 0.3-0.5L/100
jedzze od baku do baku.. po ok 600-720 km na zalanym na full, 95 ROZ i nic wiecej
hmm.. miedzy moimi obiczeniami a kompem roznica jest max. 0.3-0.5L/100
jedzze od baku do baku.. po ok 600-720 km na zalanym na full, 95 ROZ i nic wiecej
=========
Vorspung durch Technik
u mnie w 225Q z przejechanych 3100km średnia wyszła 9,34l/100km większość przebiegu to jazda w Szczecinie czyli raczej mało ekonomicznie ali tez i niezbyt dynamicznie.
PZDR!
Ja ostatnio byłem w szoku zrobiłem 500 km po Polsce w 5,5 godziny w sobotę, czyli był mały ruch. średnia prędkość 88 km/h a spalanie równe 8 litrów
Dodam tylko, że większość trasy zrobiłem po autostradzie i na trasie katowickiej w stronę wawy ( około 320 km), unikałem gwałtownego ruszania i starałem się jechać w miarę płynnie, wiec TT również potrafi być ekonomiczne, lecz tylko na trasie, bo w mieście to pali ile się wleje, ale o to właśnie chodzi
nie jeździmy szybko tylko wolno latamy
mi jazda po mieście ostatnio mieści się poniżej 10, a dokładnie 9,8-9,9, ale jazda bez zrywów nawet ucierania nosa tym w golfach żółtych rażących zwłaszcza
Na trasie do Francji non stop autostrada tempomat ustawiony na 150km spalanie na komputerze 8litrow a w realu bak 60l starczal na 600km czyli 10l na 100km dodam ze z wlaczona klima. bez klimy na baku 100km wiecej czyli na 100km spalanie 9l , ostatnio miasto non stop spalanie na kompie 13l jednak w realu wydaje mi sie ze wiecej okolo 14-15l bez klimy. jazda normalna ani gazowania ani jazdy jak slimak.
sorkki.. ciezsko powiedziec.. ale az nie mozliwe!Zamieszczone przez Kazek
robie 2x mc trase 800km autostrada.. i wiem, jakie sa realia.. Twoje jak dla mnie.. nazbyt paliwozerna!!! (
=========
Vorspung durch Technik
180 a 225 to raz,tempomat to dwa,3 komp to buć,podaje jedno a jak nie zalejesz i nie sprawdzisz to drugie taka prawda,4 150km/h to nie to co 120km/h.Co w tym niemożliwego?Zamieszczone przez emy
Co do ekonomii, najmniej pali przy 65-70 km/h
6.5 - 7.5 l/100km
każde kolejne 10 km/h to kolejne 0.5 litra
Do zagazowanych, jak z mocą? Chciałbym kiedyś stanąć na kresce z takim samym jak moje tylko, że zagazowanym dla porównania.
Ja ostatnio robiłem szczegółowe "spalanie" w TT i oto wyniki;
Na jeździe nie przekraczającej 80-90km/h poza miastem na zatankowane 10L V-Powera robie 74 km. Na wyłączonej klimie. Mało, zdecydowanie za mało... (tych km)....
Ale ja podejrzewam,że coś może być nie tak, bo silnik 180km bez żadnych przeróbek
U mnie zazwyczaj 12-13l wychodzi w mieście, teraz wyjątkowo wyszła mi średnia 16l ;D
Poza miastem w okolicach 8-9l, raz trochę cisnąłem - wyszło prawie 12l.
Praktycznie zawsze jeżdżę z klimatyzacją, niedługo może potestuję ile wyjdzie bardziej ekonomicznie.
No...pali ile się zaleje
Wojtek musisz mieć coś nie tak, bo ja mam 225Q i przy zatankowaniu 10L przy bardzo spokojnej jeździe mogę zrobić więcej km Dodam jeszcze, że przy włączonej Klimie !
Nie, nie - absolutnie wszystko sie zgadza z tym spalaniem u wojtka. Pamietaj ze on na to paliwo ukradl od 10 letnich dzieci ktore chcialy sobie zrobic zdjecie z jego fantastyczna fura. A wiadomo kradzione nie poplaca wiec i spalanie wiekszeZamieszczone przez lukibos
no akurat tu nic madrego w tym momencie nie napisaleś. Widzę, ze na sile chcesz być zabawny- a stajesz się śmieszny w tym momencie.
A na drugi raz na wikipediach poczytaj o znaczeniu slowa "ukradl", a potem pisz takie wypociny
"talk to the hand"
odeen