Dzięki już sprawa jasna bo cała reszta już zrobiona tylko nie mogłem dojść gdzie sie podłączyć do układu.
Pozdrawiam
Dzięki już sprawa jasna bo cała reszta już zrobiona tylko nie mogłem dojść gdzie sie podłączyć do układu.
Pozdrawiam
dzieki za pomoc, udało się licznik podłączony ale jeszcze nie wkąponowany w deskę, pomyślę gdzie...
druga sprawa ciśnienia wyglądają tak:
postój bez gazu, silnik nagrzany w normie - -0,8 bar (minus)
masymalnie na 1 biegu 0,55
2 bieg 0,60
3,4,5 bieg 0,60-0,70
najwyższe doładowanie w momencie załączenia turbiny czyli w okolicach od 2000-3000 obrotów czyli 0,70 powyżej 3000 spada na 0,60 BAR
dobrze czy źle ?
Ja również wreszcie wziąłem sie za ten licznik boost i narazie zainstalowałem go w wencie a w mojej TT będzie w ten weekend instalowany wygłąda to następująco
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...634de4633.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d47465dc2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7c8881287.html
Jeszcze raz dzięki za pomoc kondi i Arttur w wykonaniu tego pierścienia.
Przypomnę że mam takie pierścienie jeszcze 4 wiec jak ktoś ma ochotę na taką modyfikację to piszcie na priv.
W samochodzie jak zainstaluje to dodam kolejne zdjęcia
[ Dodano: 20 Maj 2009, 15:06 ]
Już mam tylko jeden taki pierścień wiec się śpieszcie
Dzisiaj przy okazji usuniecia N249 i N112, postanowilem przy okazji zainstalowac turbo boost'a w wencie.Poszedlem, kupilem wszystko, a potem dzieki przydatnym wskazowka i instrukcja montazu juz wszystko jest zrobione. Wielkie dzieki, moze ktos wie jak FMIC zainstalowac ?? Z checia skorzystam
Pozdrawiam
[ Dodano: 18 Lipiec 2009, 18:16 ]
piotreksz605 gdzie dostales ten pierscien??
[ Dodano: 18 Lipiec 2009, 18:22 ]
[bjJimmy7[/b] ja od 2ki do 5tki mam 1.1 do 0.9, jestem po wirusie, wiec podejrzewam, ze u Ciebie wszystko w normie, a na postoju tez mam miedzy -0.7 a -0.8
Pozdrawiam
180 Q + Mody Cel 270-280KM
Licznik Turbo Boost zamontowany.
mam model Auto Gauge z SERII STEPPER MOTOR z PEAK - bardzo fajny.
Co do podłączenia..
Kabelki wpiąłem i przylutowałem do włącznika świateł.
+ stały - kolor Czerwony (Zasilanie) - do Czerwonego kabelka w przełączniku
+ zmienny - kolor Biały albo Pomarańczowy (Podświetlanie) - do Zielonego kabelka w przełączniku
- masa - kolor Czarny - do Brązowego kabelka w przełączniku.
Potrzebuje jeszcze ten pierścień.. KTO MA do sprzedania??
[ Dodano: 22 Lipiec 2009, 22:59 ]
Jutro będę jeszcze kombinował z przełącznikiem zmiany podświetlania..
Gotowe.
BarTTek mam taki sam licznik, w tym samym miejscu. Zajeb...sta sprawa. U mnie dmucha 1,0 a czasami nawet 1,1, chyba nieźle??? Jedyny problem (nie wiem czy zauważyłeś) to jazda w nocy. Licznik odbija się w szybie akurat na linii oko - lusterko. Trochę mi to przeszkadza i chyba przerzucę go na środkową konsolę...
Jechałem w nocy i mi nie przeszkadza, zawsze mogę zmienić sobie podswietlenie na kolor pomarańczowy
Ja mam MAX. 0,9-1,0 bar - tak jest w PEAK zapisane.
A mam 180KM FWD
jimmy7 to cos mało masz
Dla alternatywy montażu w wencie wstawiam fotki ze swojej instalacji, boost ten sam model co Barttka z opcjonalną obudową.
BarTTek,
W serii powinieneś mieć 0,7 to albo masz chip albo coś ze wskażnikiem
Znowu TT znowu Cabriolet
hmm, ze wskaźnikiem jest Ok.
Ogólnie zawsze dochodzi do 0,7 - 0,8
Ale gdy nie zauważę i daje peak to pokazuje max. 0,9 - nie cale 1,0.
[ Dodano: 1 Wrzesień 2009, 19:27 ]
Czy mam jakiegos chipa to nie mam pojecia. Napewno Ja nie kabinowalem przy Tym. A co do osiagow TT ogolnie dobrze sapie. Tzn okolo 250KM/h max speed, / prawie 115km/h na 2 biegu.
Jeśli zawsze masz 0,7- 0,8 bara a w peak masz zapisane ok 1 bar, to możliwe, że czasami N75 przeładowuje
ENZO,
0,7 a 1bar to jest różnica i to spora BarTTek, sprawdż w blogach ile ładuje turbo gdyby enka przyładowala tyle to komp powinien przejść w stan awaryjny
Znowu TT znowu Cabriolet
ENZO, Całkiem fajnie to wygląda , jak to zamocowałeś ?
Ciekawi mnie czy zegar nie rusza sie w czasie jazdy .
No i zgadza się , 180 nie powinno tyle ładować ...
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
ARTTUR - ciężko wytłumaczyć montaż, obudowa wskaźnika ma "nóżkę" w kształcie litery L. Mało brakowało a wkręciłbym to na żywca w tapicerkę bo nic nie mogłem wymyślić.
W końcu , wyjąłem ten mały went, i rozciąłem troszkę tapicerkę po środku na szerokość stopki od obudowy. Tam wsunąłem stopkę i dodatkowo obudowa trzymana jest przez tą zaślepkę plastikową od wenta, którą wkłada się bardzo ciężko w ten otwór bo dodatkowo opiera się na stopce. Wszystko trzyma się bardzo dobrze i nie ma mowy o lataniu, drganiu itp. Zawsze kładę bardzo wysoki nacisk na takie sprawy - cokolwiek robię, to musi być to zrobione porządnie.
Pewnie nikt i tak nic z tego nie zrozumiał , może kiedyś zrobię foty i wstawię. Czytelność jest bardzo dobra, nie zatykamy żadnego z wentów i wygląd jak dla mnie też jest troszkę bardziej rasowy.
Napisałeś to na tyle dokładnie że każdy kto lubi coś sam zrobić przy aucie wie o co chodzi
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden