56zeta eps sobie zakup
56zeta eps sobie zakup
AUDI MÓJ NARKOTYK!!!
Game23......... dzięki, aż świat piękniej wygląda w chłodnej kabinie TT. Wymieniłem ten przełącznik termiczny i jest jak w bajce. Dla zainteresowanych nieoryginalne w cenie od 20 zł ja założyłem oryginalny 75 pln.
Jeszcze raz dzięki za podpowiedź Game23
Pozdrawiam KARODAN Audi TT 1,8 225 KM Quattro
Jechałem wczoraj w deszczu- PORAżKA..o wiele szybciej jest naprawdę otworzyc okna niż włączona klima coś pomoże. Dziwne, kilka aut już "zjeździlem",ale w TT 1szy raz jest taka jazda z tą szybą...
zacznij od porzadnego wyczyszczenia szyby jakimś płynem do tego przeznaczonym...
Sprawdź różnicę u mnie zdziałało kiedyś cuda ;]
Czarne jest piękne
WOJTEK - nie zwalaj na TT tylko szukaj przyczyny takiej sytuacji, u mnie 3 sek po włączeniu klimy nie ma śladu na szybach.
Zamieszczone przez wojtek
Odtłuść szyby, albo wymień filtr kabinowy
i odkurz samochów bo piasek, który znajduje się w samochodzie wchłania wilgoć a gdy temperatura powietrza się podnosi wilgoć jest uwalniana do powietrza i problem się powtwrza za każdym razem gdy jest jest wilgotno na dworzeZamieszczone przez BarTTek
pozdrawiam
NO RISK,
NO FUN.
I wywal gnój z za fotela panowie przestańcie to efekt zagrzybionej wilgoconej i żle dzialającej klimatyzacji i układu przewietrzania
Znowu TT znowu Cabriolet
dziwne... u mnie nawet jak jest wilgotno i parują mi szyby to po włączeniu nawiewu na przednia szybę to po paru sekundach widoczek się wyostrza i po parze na szybach nie ma śladu
I wywal gnój z za fotela.... hahaha dobrze prawisz ZUCZEK
Panowie, ja tuż po zakupie mojej TT-tki 3 tygodnie temu, wracam 300 km do Wawki i zaczął padać deszcz. Nagle tak całe auto zaparowało, że nic przez szyby nie było widać. TOTALNIE nic :P zatrzymałem się i telefon do właściciela... jak to bywa w milionerach podobnie i w moim przypadku telefon niewiele pomógł. Przewietrzyłem auto byle dojechać do domu. Żeby coś pomóc "na już" odtłuściłem wszystkie szyby od wewnątrz oraz wyczyściłem filtr kabinowy o ten poniżej. Od razu jest lepiej.
Wkrótce jadę na serwis klimy:
- Nowy wkład
- odgrzybianie
- całkowicie nowy filtr kabinowy
- itd...
Po tym zabiegu już całkowicie wyeliminuje parowanie.
filtr kabinowy sie wymienia
Odkopię wątek bo borykam się z problemem dość poważnie.
Szyby parują mocno, włączam ciepły nawiew po czym na chwilę odparowują, ale niedługo po tym szyba znowu jest zaparowana. Stąd moje pytanie jak ustawiacie nawiew albo klimę aby:
1. Jak najszybciej odparować przednią szybę
2. Utrzymać odparowane szyby na czas dalszej jazdy
Dodam, że próbowałem "antypary" w sprayu, ale efekt jest słaby.
Sprawdzales czy nie masz bledu silniczka v71??
Ewentualnie sprawdz czy wykladziny pod nogami pasazera, kierowcy nie sa mokre. Zakladam ze filtr kabinowy wymieniony
Wprawdzie nie sprawdzałem typowo silniczka v71 niemniej skan vagiem był robiony tydzień temu przy okazji wymiany czujnika ABSu i zero problemów. Wykładziny nowe, suche i nawet wyodkurzane na weekendzie.
Myślę, że nie ma problemu po stronie auta tylko po prostu nie znam tego optymalnego ustawienia na odsuszanie.