gościu startował BMW 525 2001 ROK jadę sobie za nim poza miastem (oczywiście ) no jedziemy rondo za ronde i następne i następne i w pewnym momencie gość zaczyna przyśpieszac 60 80 100 a ja już 120 a potem to już tylko wąchał dym z rury
gościu startował BMW 525 2001 ROK jadę sobie za nim poza miastem (oczywiście ) no jedziemy rondo za ronde i następne i następne i w pewnym momencie gość zaczyna przyśpieszac 60 80 100 a ja już 120 a potem to już tylko wąchał dym z rury
NO RISK,
NO FUN.
Probowalem z kolega... On mial 525D w automacie... ja QTT 180.
jechalem za nim, ok.100kmh, migacz lewy, wystrzelilem zza niego.. zrownalem sie i bylem pol maski do przodu... po czym.. nic a nic wiecej.. nie dalo sie.. i tak do ok 150 po czym musialem zjechac za niego spowrotem, bo mi motor znad przeciwka wyskoczyl.. i tyle zabawy,
mysle, ze Diesel ze wszgledu na swoj moment.. byl nie do ruszenia
=========
Vorspung durch Technik
zależy który rocznik tej BMW i co on tam miał pogrzebane w silniku
KTO MA QUATTRO TEN MA WłADZÊ, 320PS 535Nm
Seria.. nic bo wozek sluzbowy byl.
z tego co pamietam, moze sie myle.. 150KM automat
=========
Vorspung durch Technik
to moim zdaniem powinieneś go porobić
100kmh jechalem za nim.. widzial mnie w lusterku..
no na tyle wyskoczylem zza niego, ze sie zrowalismy.. ale potem.. leb w leb... az do 140-160 i koniec historii, bo musialem zjechac..
[ Dodano: 1 Lipiec 2009, 15:59 ]
Mowa o moim QuaTTro.. bo oska.. to moze i dalaby rade
=========
Vorspung durch Technik
no ja rozumiem, nie mniej jednak on jest RWD i do tego automat
Jeżeli to była wersja 150 KM to sprawdziłbym czy wszystko z Twoim autem ok, bo ta wersja jest strasznie słaba (ok 10 sek do 100km/h, vmax 210 km/h). Czyba, że mowa o najnowszej 525 d tam juz ponad 190 KM i tu mogłeś mieć problemy..
hmm.. moze macie i racje.
jedno jest pewne, to 150KM i z napedem na tyl.
Moze i mnie fabryczne kuce pouciekaly:P siet! albo dalem dupy
=========
Vorspung durch Technik
To słaby przeciwnik dla TT 180 powinieneś lekko go wciągnąć także sprawdż swoje auto
według twojego opisu tak wyglądał by pojedynek z 530 D
Znowu TT znowu Cabriolet
chlopaki.. moze i macie racje..
kabelek i VAG, albo hamownia w ok. wroclawia.. ktos wie..??
Ad BMW530, jezdzilem.. 6cyl.. i mocy troche jakby zdecydownaie wiecej niz 180, ok 230KM
Chyba zero szans, albo taki cientki gosc z mnie:P
=========
Vorspung durch Technik
530 ma seryjnie 204 kuce, więc dobrze zrobioną TT powinieneś też go wciągnąć, zważ jeszcze na wagę samochodówZamieszczone przez emy
[ Dodano: 2 Lipiec 2009, 09:33 ]
mam dobrego kumpla we Wrocławiu na Piwnika Ponurego, który myślę mógłby Ci z hamować wózek, jak masz VAGa to śmignij się gdzieś na prosty teren i zrób sobie pomiar mocy kPowerem, nie będzie idealny ale z moich testów i doświadczeń jest on bardzo zbliżony do hamowni inercyjnych...Zamieszczone przez emy
emy, wydaje misię że masz coś z auTTem bo jak ta "potyczka" się działa to jeszcze miałem zwykłą serie 180 no ale FWD no to jakieś 150 kg mniej - a tak właśnie jak już tu jesteśmy to chciałem zauważyć że miałem przyjemność testować 2002 Q 180 ps i powiem wam że fakt od 0-100 Q robi wrażenie w porównaniu do FWD ale od0-200 to Q dostaje podupie że głowa boli to samo z rolowanego 60-160 FWD rządzi - wiadomo że przy suchym i na prostej bo w zakrętach ciężki przód ilekki tył FWD to niezbyt dobre połączenie zwłaszcza na mokrym - i tak ją kocham :P
NO RISK,
NO FUN.
ADI...Zamieszczone przez adikrakow
wielkie dzieki..
zglosze sie do Ciebie po namiary)
Kabelek idzie, barTTek mi pomogl wybrac odpowiedni.. (dziekuje z tego miejsca).
kPower.. czy to jakis dodatkowy progs do VAGa, czy inny zupelnie program wspolpracujacy z naszymi kompami w TyTy..??
=========
Vorspung durch Technik
to nakładka do VAGa, robisz logi dynamiczne grupy piątej i szóstej i wychodzi Ci mniej więcej zbliżona moc Twojego autka i moment, wszystko to możesz zobrazować wykresem, pomiar działa podobnie jak w hamowni typu dynomet a wyniki zbliżone do inercyjnych, w razie pytań problemów piszZamieszczone przez emy