lukaszienko,
poszukaj dobrze na forum jest to opisane krok po kroku do 225
lukaszienko,
poszukaj dobrze na forum jest to opisane krok po kroku do 225
Znowu TT znowu Cabriolet
1. Arttur napisal : "Dodatkowo N249 otwiera DV ulamki sekundy szybciej po tym jak odpuscimy noge z gazu , nie ma to jednak znaczenia jesli nie stosujemy seryjnego DV ..."
a jeśli stosujemy seryjny dv ??
2. ZUCZEK szukałem no i nie znalazłem żadnego posta czy instrukcji dla 225 niestety. jesli wiesz gdzie się to znajduje wrzuć link prosze.
Dzieki unsuitable Skorzystalem z fotek, rzeczywiscie bardzo latwa rzecz, przy okazji tez znalazlem sparcialy wezyk.
Pozbylem sie smietnika i od razu lepiej
Pozdrawiam
180 Q + Mody Cel 270-280KM
OK, prawie skonczyłem. Jutro musze jechac kupić 4mm przewód.
Te graty wywaliłem, nic tam więcej nie potrzebnego chyba nie zostało:
Ale z tym czymś mam problem.. póki co zaślepiłem wężyk. Ale jak powinno byc? Wywalić całkiem wężyk czy zostawić zaślepiony
Jeżeli to jest wężyk od COMBI to możesz wywalić.
Tak nawiasem to zaślepiłeś wylot do COMBI
Nom, Poki sie nie dowiem co z tym zrobic.
Bo ten wezyk byl wpiety w N249
Z reszta dzisiaj dopiero jade kupic wezyk 4mm i samochod stroi na dworze.
yyyy a co z 225-tka ? ? jak się pozbyć N249 i N112 bo ja chcieć ale nie wiedzieć jak to się robić ...
a dla 225 tez bylo pisane http://klubtt.pl/forum/topics10/niep...-tt-vt1829.htm
Przecież to opisany jest zupełnie inny układ ;/
w 225 jest troche bardziej rozbudowany niz w 180 i dlatego moze wydawac sie inny
zadam jeszcze raz pytanie które już bylo wyżej bo nie znalażłem na nie odpowiedzi
1. Arttur napisal : "Dodatkowo N249 otwiera DV ulamki sekundy szybciej po tym jak odpuscimy noge z gazu , nie ma to jednak znaczenia jesli nie stosujemy seryjnego DV ..."
a jeśli stosujemy seryjny dv ??
Czy wpływa to jakos negatywnie na nasz silnik??
Trochę nie precyzyjnie sformułowałem to co chciałem przekazać
Powinno być raczej : '' nie ma to jednak znaczenia zwłaszcza jeśli nie stosujemy seryjnego DV "
Chodzi o to ze jednak DV z membraną ( np.seryjny ) zawsze będzie minimalnie szybszy niż DV z tłoczkiem jednak po tej modyfikacji DV z tłoczkiem działa szybciej niż działał z N249 ze względu na solidniejsze zasilanie wężyka podciśnieniowego .
Jedyny '' negatyw '' polega na tym ze pozbawiamy ECU możliwości otwarcia DV w sytuacji awaryjnej , jest to jednak zabezpieczenie w stylu dmuchania na zimne
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Czy mógłby ktoś umieścić instrukcje usuwania w 225 bo po awarii forum niestety jej brak...
Zasada jest ta sama jedynie zaworki są w innym miejscu .
W 225 zawór N249 i zbiorniczek podciśnienia są na pokrywie zaworów natomiast N112 jest pod tą blaszką między kolektorem dolotowym a chłodnicą .
Nie mniej jednak jak znajdę więcej czasu to postaram się napisać to specjalnie dla wersji 225
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Hej ho usunąłem n249 u siebie, zrobiłem to tak jak było opisane znaczy tak mi się wydaje bo moja to 225 podłączyłem DV do kolektora jednym przewodem n249 zostawiłem podpiety lecz usunąłem wszystkie gumowe przewody, natomiast pod blaszka miedzy chłodnica a kolektorem nie znalazłem n112 moze jest one gdzies głębiej. (lub ktoś wczesniej go usunął) Jednak problem polega na tym iz mimo usuniecia n249 dalej wywala mi bład n249 mechanical malfunction. Nie wiem czym jest to spowodowane???? Jednak po likwidacji tego zaworka poczułem poprawe. Jedynym mankamentem jest to że czasami potrafią mi obroty przyfalowac minimalnie na postoju po całej tej operacji.
Jeśli ktoś może mi coś podpowiedziec bede wdzieczny