max1236454, E tam potwor.. 253 konie i to na automacie szalu na pewno nie robi .
Fakt ze wyglada fajnie na zewnatrz , w srodku juz nie specjalnie
Ale OT sie robi tak wiec proponuje nie ciagnac tematu dalej
Pozdrawiam
max1236454, E tam potwor.. 253 konie i to na automacie szalu na pewno nie robi .
Fakt ze wyglada fajnie na zewnatrz , w srodku juz nie specjalnie
Ale OT sie robi tak wiec proponuje nie ciagnac tematu dalej
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
łeeee 253 kuce w automacie ci amerykanie zawsze mnie zaskakują japońcy to by pewno 500 kucy wycisneli z takiego "maleństwa"
NO RISK,
NO FUN.
tez zastanawialem sie nad s2000. z wyglagu jest mniej atrakcyjna co tt ale moc jest straszliwa 241 koni a daje rade 350z. tylko ten napęd na tył jest kiepski.
To chyba standard. ja też przed kupnem TT rozwazałem zakup celicy. Niedawno miałem okazje jechac toyotą i w srodku jest ciasno i paskudnie.
ja osobiście jak miał bym wybierać między 140KM celica a TT 1.8T to wogole bym sie nie zastanawiał.
Dla mnie silnik 1.8T jest po prostu genialny i przy tym bardzo rozwojowy.
Natomiast jezeli miał bym wybierać między TT a S2000 to wybrał bym S2000!!!
Wolnossące silniki Hondy są obłędne. Moc i dzwięk podczas jazdy są nie do opisania. Miałęm wcześniej Honde civic vti 5 generacji z silnikiem 1.6 VTEC DOHC 160KM i gdyby nie to ze go rozbiłem na pewno dalej bym nim jezdził. Było lekkie i piekielnie szybkie a na pewno szybsze niż moje TT.
Honda to 100% bezawaryjności a przyjemność z jazdy jest niesamowita.
Coś z twoją TT nie tak Civic mk5 , DOHC VTEC, 16V, 1595 cm, 160 KM ma do setki 7,3 a Twoje TT 225Q 6,4 no chyba ,że się mylę to mnie poprawcie.
TT imo ładniejsza z zewnątrz i dużo lepiej wykonana w środku ,niż celica
Pozdawiam
to tylko katalogowe cyferkiZamieszczone przez snopx
Fakt civic miał zrobiony wydech i dolot ale to m zrobione raczej każdy użytkownik takiej Hondy.
MANIAK, jeżeli chodzi tylko o włąsciwości jezdne to (niezrozum mnie źle) czemu kupiłeś TT. TT nigdy nie było i nie będzie (poza paroma wyątkami) super przecinakiem moim zdaniem TT to kompromis (i to jaki ) między stylem osiągami i właściwościami jezdnymi
NO RISK,
NO FUN.
Kupiłem bo miałem mega okazję od koleżanki bo ta za granicę na studia wyjechała
Plan był "kupić taniej sprzedać drożej" ale na razie staram sie jednak przekonać i zostać na jakiś czas przy tym aucie
No i napęd na 4 koła mnie powala
MANIAK, pamiętaj że to haldex nie stały napęd można się przejechać - paru kolegów się o tym już przekonało - dzięki bogu tylko pogięte fele i podrapany lakier i pare chłodnic do wymiany
NO RISK,
NO FUN.
MANIAK - Honda S2000 to bardzo dobry silnik, ale reszta już nie porywa. TT jest znacznie lepiej wykonane, jakość wykończenia wnętrza w nowej TT bije każde japońskie auto z Lexusem i Infinity włącznie!
Już pisałem o tym, ale Toyka to taka "japońska syrenka" - tanie, nudne auta bez polotu. Koło Celici przechodzę bez żadnych emocji, a TT zawsze mnie kręci (no chyba że jest po wiejski tuningu jak ta z allegro 225Q bi-turbo).
A silnik Toyoty 1.8 TS (170 KM) też jest marny, znajomy jeździł Corollą z tym silnikiem i się bardzo zawiódł.
jerzy_dabrowski, toyota TS ma cos ponad 192 km jako alternatywa był 1.8 140 km.
Wiadomo , TS nie daje az takiej frajdy z jazdy jak 1.8T 225q , ale przesada jest pisanie że 192 km w silniku toyoty jest "marne".
pzdr
to akurat fakt wszystko co ma powyżej 150ps i niską wagę lata fajnie po drodze czy to hoda buma czy audia nawet vwZamieszczone przez kamilradosc
NO RISK,
NO FUN.
tylko, że w s2000 chodzi o to by była spartańska... pewne auta wyglądają inne mają jeździć...Zamieszczone przez jerzy_dabrowski
oczywiście powiesz to też o suprzeZamieszczone przez jerzy_dabrowski
no ja kupiłem swoje tt za tydzien kolega celice 143km jakis miesiac temu stanelismy na kresce coprawda juz miałem zrobiony wydech wiec mi raczej owieczek nie ubyło , ale wynik był straszny na jakis 400m został z 50m chłopak się podłamał a teraz ma jeszcze wieksze zmartwienie bo dostrzega ze te auto poprostu nie jedzie chce zrobic wydech i dolot , ale tamten silnik nie jest tak rozwojowy jak 1.8t chyba ze załozy turbo(waliza kasy) dlatego jezeli kogos nie kreci wmiare szybka jazda to ta wersja 143km bedzie ok bo w sumie nie głupie auto niewiem jak 193km lata zapewne duzo lepiej i mysle ze z tt180 by dało rade(moze sie myle) ale ja tam lubie mojego 4 łapa no i sa mozliwosci rozwoju:P a z celica jak chce sie jeździc szybciej to lepiej kupic subaru:P