I co wy na to, ktos slyszal, ktos cos wie na temat tej firmy oprocz tego co w reklamówkach pisza
MG Motorsport
I co wy na to, ktos slyszal, ktos cos wie na temat tej firmy oprocz tego co w reklamówkach pisza
MG Motorsport
lepszy pusty wydech....
Poprawnie wykonany przelotowy wydech jest najlepszy w autach z turbinka..
Wielu jednak woli bardziej cywilizowany dzwiek
Nie wiem jakie sa ceny tych wydechow , ale przy obecnej cenie dolara moze warto sie zainteresowac dedykowanym do TT ukladem z renomowanej firmy
Ja mam u siebie wydech Borla i jestem mega zadowolony ..Koszt ok 800$
A wyglada tak :
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Mozesz pomyslec o polskich firmach spawajacych cale uklady wydechowe do konkretnych aut np MGmotorsport jest jeszcze jakas firma w wawie tylko nie pamietam nazwy podobne znaja sie kolesie na robocie.
Pozdro
Mozesz tez zglosic sie po porade do MILO666.wczoraj mialem okazje zobaczyc wydech jego wlasnej roboty i jestem pod wrazeniem... chodzi super !! gosc jest naprawde w porzadku wiec jak dobrze z nim pogadasz to napewno zdradzi Ci jak zrobic dobry pusty wydech solidnie i tanim kosztem
Masz cos do powiedzenia? na pewno? przemysl to jeszcze raz... a potem napisz!
---------------------------
Nie masz nic do powiedzenia, ale jednak piszesz? KLIKNIJ--> http://twozywo.art.pl/wyraz/spierdalaj.htm
No to milo666, jakos w polowie kwietnia bedziemy sie musieli ustawic
Wtedy zoobaczymy co tam wykombinowales kolego
zna ktos robote tych ludzi z MG? jakie ceny za caly uklad na jedna rurke do TT?
black AJQ 99
spoko mozemy sie ustwaic to sobie obadasz co i jak...
Mi powiedzili za jedna rurke, dwa tlumiki 2000PLN. Teraz czekam na odpowiedz w sferze spodziewanych zyskow mocy i momentu, no ale jak do konkretow przychodzi to zaczyna sie cisza.Zamieszczone przez Waraxe
A ja nie chce 2000PLN wydac aby tylko glos byl bardziej rasowy !!
zaloze sie ze nie maja pojecia jaki bedzie zysk mocy i momentu- dlatego jest cisza.....
Sztuka sztuce nie rowna wiec nie mozna tego okresli jakis tam przedzial mysle ze od 5 - 10 KM w zaleznosci jeszcze od tego czy jest pelna seria czy mocno zmodyfikowane auto i blokuje je wtedy tylko wydech to wtedy mozna odczuc spory przyrost mocy.
p.s. jezeli chodzi o mg motorsport to chlopaki maja naprawde pojecie znam pare osob bardzo zadowolonych z ich roboty
pozdro
Przyrosty mocy z tego co czytałem są rzedu 2-3% w uniwersalnych tłumikach i do 5% w dedykowanych. Z tego co wiem, wydech dobiera się na końcu po wszystkich modyfikacjach, bo inaczej nie spełnia on optymalnie swojej funkcji.
Co rozumiecie przez pusty wydech ? Zwykłą rure, bez katalizatora i innych bzdetów po drodze ?
W autach turbo doladowanych mozna przyjac ze kompletny wydech daje 7-10 %.
Mowa oczywiscie o dedykowanych ukladach renomowanych firm...
Tak , pusty wydech = same rury
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
To można zastosować metalową rynnę Jest tania i ma duży przekrój...Zamieszczone przez Arttur
Z tego co Wiem taka "rura" nie jest dobrym pomysłem, bo to, że nie stawia oporu gazom wylotowym, to nie wszystko by zapewnić moc (i sound). Tłumik musi być dokładnie obliczony i dostosowany do auta. Dlatego cena dedykowanych jest znacznie wyższa od uniwersalnych.
7-10 % ? Sporo, aż trochę nie chce mi się wierzyć. W wersji 1.8 T 225 oznaczało by to przyrost 20-25 KM
[ Dodano: Sob Kwi 07, 2007 5:30 pm ]
Pomijam sprawe homologacji w przypadku "rury" A dziś policja jest surowa i jazda takim autem, to nie tylko mandat za 500 zł, ale i pewnie zabrali by dowód.
Jak najbardziej obliczony wydech do auta to najlepsza sprawa ale mysle ze przy n/a a auto w turbo jak ma wolny wydech to jest najlepiej z tego co mi wiadomoewentualnie przelotowe tlumiki nie komorowe.
pozdro