jakie powinno byc napiecie na cylindrach bo na 4 jest nizsze od reszty czy to padajaca cewka ??/
jakie powinno byc napiecie na cylindrach bo na 4 jest nizsze od reszty czy to padajaca cewka ??/
Blok 26 to wartosci czytane z knock sensorow , zawsze nie bedzie takie same na wszystkich cylindrach i wartosci beda skakac .
Jakie wartosci Ci pokazuje ??
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
Artur dołączam się do tematu. Dzisiaj prawdopodobnie padła mi już druga cewka w mojej karierze użytkowania TT.
Silnik pracuje na 3 cylindrach. Zamówiłem już cewkę jutro ją wymienię.
U mnie odczyty na bloku 26 wyglądaja tak przy wolnych obrotach
1 cyl - 0,8 V - ostatnio wymieniana - przy przegazowaniu 1 i wyżej
2 Cyl - 0,7 -0,8
3 Cyl - 0,35 - pewnie zaraz padnie
4 Cyl - 0,3 - i ta chyba już całkiem padła
Potwierdzasz odczyty ???
Pozdrawiam KARODAN Audi TT 1,8 225 KM Quattro
PANOWIE
Cewka to nie przeplywka i nie będzie objawów zbliżającego się końca ona działa lub nie
Cewki lubią padać po kolei jeżeli padnie jedna to w krótkim odstępie padnie reszta
RADA
aby uniknąć kłopotu np gdzieś na wakacjach lub dalekiej trasie wymienić wszystkie i zapomnieć o problemie na następne 100tyś km. Dla dopełnienia formalności komplecik świec wskazany
Znowu TT znowu Cabriolet
No i cewka na 4 Cyl do wymiany, od razu zamówiłem tą na 3 Cyl, bo zaraz padnie druga. ZUCZEK nawet jakby miało to być na wakacjach, to są dostępne od ręki lub dostarczają w ciągu kilku godzin, a wymiana trwa jakiś 5 minut. Więc wymienię te dwie a za kolejne 240 PLN pójdę na piwo.
Pozdrawiam KARODAN Audi TT 1,8 225 KM Quattro
Juz pisalem ze blok 26 nie ma nic wspolnego z cewkami
Jesli padaja za czesto to trzeba sprawdzic swiece i upewnic sie czy szczelina nie jest wieksza od zalecanej .
Nie wspominam nawet o regularnym ich wymienianiu bo chyba wszyscy o tym wiedza
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden