no troche trzeba poczekac-conajmniej ze 2 tyg.... a jak zamontuje, to zawsze mozna sie ustawic gdzies w krakowie i sobie obadasz co i jak....
no troche trzeba poczekac-conajmniej ze 2 tyg.... a jak zamontuje, to zawsze mozna sie ustawic gdzies w krakowie i sobie obadasz co i jak....
Ha,
ALe jestem gapa, nie zauwazylem ze jestes z Krakowa. No to czekam az zamontujesz i sie ustawimy
Tez bym chcial znowu podelektowac sie upustem powietrza ale wiem ze Andrzej to by mnie z czyms takim wygonil tak jak bylo z hks-em ktory wogole nie byl do tego auta ale jego dzwiek...
pozdro
Zaraz mnie pewnie zjecie za odgrzanie starego kotleta, ale szkoda zakładać nowego wątku
O BOV torchę się oczytałem i wiem, że w 1.8t nie sprawdza się to zbytnio. Ja swoje auTTo kupiłem już z takim zaworem i nie ma żadnych błędów, wszystko elegancko. Jedynie to czasem gdy stoję na światłach to delikatnie falują obroty, ale jest to minimalnie wyczuwalne. Druga sprawa to spalanie, raz mierzyłem go na 100km wyszło mi 13l i drugim razem 16l po mieście, a jeździłem spokojnie. Pytanie, jak nie ma żadnych błędów to zostawić tak i jeździć czy lepiej zainwestować w hybrydę? Albo wgl wywalić to i zrobić tip plus stożek przez co osiągnę więcej, a skutkiem ubocznym tego moda będzie fajny dźwięk
Mam Tip i Stozek Amsoil i wszyscy mysla ,ze pod maska siedzi BLOW OFF wiec zakladaj
Przy blow off istnieje prawdopodobienstwo ze moze byc jakas tam niewielka strata mocy wiec ja bym wyrzucil
Witam.
Kupiłem TT jakieś 4 miesiące temu a w schowku jest identyczne takie coś jak na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=TiDfc8-AIgw
Czy do TT 224KM quattro można to założyć ? Domyślam się że upust powietrza jest efektywny (głośniejszy), ale czy spalanie wzrośnie? Czy to tylko taki bajer?
Ostatnio edytowane przez gigo ; 25-07-2015 o 09:46
Ludzie chyba nie za bardzo rozumieją to urządzenie. Wg jednych zwiększa moc <jak?>, inni twierdzą, że redukuje ciśnienie. Niech ci odpowie ktoś, kto praktycznie używa tego urządzenia. Na internecie zbyt wiele mitów.
Najlepiej sprzedaj to i kup za te pieniądze coś fajnego dla TT Taki Pełny BOV nic dobrego nie przyniesie poza efektami dźwiękowymi a jak to nie oryginał to pewnie jest nieszczelny i jeszcze trochę mocy odbierze.
Jedyny opcja kiedy to wymiana DV/BOVa doda mocy to tylko wtedy gdy stary był nieszczelny i przepuszczał ciśnienie tyle że w tym wypadku to raczej nie dodanie mocy a jej przywrócenie.
Zawór też nie redukuje ciśnienia a jedynie spuszcza ciśnienie z układu pomiędzy turbiną a przepustnicą w momencie kiedy to ciśnienie nie jest już potrzebne czyli np podczas odjęcia gazu lub zmianie biegu..
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
ja niedawno kupiłem takiego blow offa
http://allegro.pl/zawor-blow-off-pro...944361206.html
efekt dźwiękowy bardzo fajny, lecz zauważyłem,że od czasu zamontowania tego zaworu auto trochę wolniej reaguje na gwałtowne wciśnięcie gazu. Czasami też tak jakby się zawieszał ten blow off, bo gdy wciskam pedał gazu to auto poszarpuje i nie chce przyspieszać, do momentu aż usłyszę syknięcie. Mam nadzieję, że to wina przewodu z którym łączy się zawór, bo jest on lekko załamany i gdy silnik jest zimny to właśnie takie efekty występują.
A nie lepiej pozbyć sie tego?
Mam filtr powietrza ITG i efekt podobny.
Zapewne stożek. Poczytaj wątek o filtrach Amsoil. Tam właśnie ludzie wymieniają się spostrzeżeniami na temat efektów dźwiękowych po zamontowaniu stożka.
Ja mam stożek oraz splitter forge. Forge obecnie zakręcony, a upuszczanie powietrza słychać właśnie przez stożek.
Jeżeli ktoś jest spragniony efektów dźwiękowych to można zrobić też "Wakbox" ale konieczne jest wtedy cięcie oryginalnej puchy.
1.8T działają dobrze z DV oraz hybrydami DV. Po założeniu BOVa mogą sypać błędami. Jeśli koledze wiesza się zawór to warto by go wyczyścić i przesmarować. Ew. ustawić też odpowiednio sprężynę.
Domenik zawór praktycznie tydzień mam w aucie ( kupiłem nowy), więc wątpliwe żeby wymagał czyszczenia. Jeśli BOV zacznie sypać błędami to będą się zapalać jakieś kontrolki itp? Pytam bo chcę mieć świadomość tego, że coś może być nie tak nawet jeśli żadne "kontrolki" się nie świecą.