Witam serdecznie,
http://www.allegro.pl/item600965041_...tt_nowosc.html
Ja się kompletnie nie znam na rozmiarówkach opon.. jakie powinienem zakupić?
Witam serdecznie,
http://www.allegro.pl/item600965041_...tt_nowosc.html
Ja się kompletnie nie znam na rozmiarówkach opon.. jakie powinienem zakupić?
sorka, ja tak ciut w innym temacie...
czytam: 18"... czy jeździcie tylko po autostradach?, zresztą których nie ma w Polsce ...
... czy pokonujecie tylko kilka kilometrów /ew.kilkanaście tygodniowo/, ew. po mieście, po ulicach gdzie nie ma studzienek, dziur itp?
pytam, bo od kilku dni jeżdzę na profilu opony 40 /wcześniej 55/. co prawda, moje autko pracuje na siebie, więc pokonuję sporo kilometrów dziennie po różnych drogach w okolicach wawy i samego miasta.
wniosek jest jeden: polskie drogi nie nadają się do jazdy na takich felgach/oponach. odczuwam każdą, nawet najmniejszą nierównośc. a o dziurawych jak ser drogach nawet nie wspominam... prędkośc rowerzysty .
byc może, gdybym jeździła "rekreacyjnie" nie narzekałabym takie niedogodności.
niestety, póki nie będzie autostrad, dobrych dróg wracam na profil 55 /16"/. choc naprawdę żałuję, że nie mogę miec takich felg /zresztą ślicznych /
... no i jak wyglądało autko
"Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego doj?ć warto"
Aga w pełni cię rozumiem i popieram.
Do nie dawna też robilem dziennie po 50 -60km. Jeżdżę na 16 i jak dla mnie to i tak jest dramat. Przejazd przez tory kolejowe, tramwajowe, wszędobylskie studzienki. I bez dziur te auto płacze.
Czarne jest piękne
w starym TT mam 18" i sie juz przyzwyczailem (nie zamienilbym na 16"), w nowym sa 16" i chociaz wyglada paskudnie to jest mieciutko
panowie przede wszystkim trzeba zdecydowac. czy lans+niewygoda or standardowe tt i wygodna jazda.
[ Dodano: 4 Kwiecień 2009, 18:31 ]
"aga" - chyba zatem caly czas bedziesz jezdzil/a na 16" bo drogi w pl na pewno sie nie poprawia... nie w takim tepie jak je robia... tu zrobia ...a kawalek dalej juz dziury wychodza...Zamieszczone przez aga
Nie trzeba jeździć po autostradach, a większość studzienek można ominąć Jak dla mnie seryjne zawieszenie jest bardzo komfortowe, a do tego wygodne fotele, obecnie jeżdzę na 17" - profil 45, jak ktos obniża, zmienia na bardziej sportowe, to może być troszkę gorzej. W następnym roku planuję zmianę na 18", a 17" zostawie jako zimówki. Na szczęście w Lublinie nie ma torów, bo na tym faktycznie może trochę wytelepać. Kwestia przyzwyczajenia
U mnie sprawa po prostu wygląda tak że znam już trochę swoje drogi Trójmiejskie, wiem gdzie są muldy i dziury na które trzeba uważać to zmniejsza ryzyko niesmacznego wkur.. na twarzy . A jak zapuszczam się w nowe okolice jeżdżę ostrożnie (czytaj powoli) więc myślę że mogę się na taki lans pokusić. Jednak TT to TT, warto zainwestować trochę grosza i podpieścić ją bo to jednak wyjątkowe autko z czym zgodzi się każda posiadaczka i posiadacz tego samochodu.
pozdrawiam
wiem że tak nie można... ale ja ze standardowego 225/40R18 przeszedlem na 245/40R18. Wygląd się poprawił a i oponka wyższa. Zawsze jakaś opcja... a przy tej ingerenji przekłamanie na liczniku jest naprawde nie znaczące.
ja dzisiaj zmieniam na 225/40 felga 8,5j mam 245/40 i powiem tylko ze brzydko to wyglada :/ taki balon pomniejsza felge.Zamieszczone przez MordaTyMoja84
ja bym tych felg za darmo nie chcial chinczyki strasszne pokrzywisz je raz razZamieszczone przez MichałTT
AUDI MÓJ NARKOTYK!!!
A co polecisz?Zamieszczone przez game23