Witam,
jaka polska nazwe nosi ta rzecz na zdjeciu? Podobno bedzie mi to potrzebne do zawieszenia gwintowanego przy obnizeniu ponad 40mm
http://cgi.ebay.de/Koppelstangen-Aud...1%7C240%3A1318
Witam,
jaka polska nazwe nosi ta rzecz na zdjeciu? Podobno bedzie mi to potrzebne do zawieszenia gwintowanego przy obnizeniu ponad 40mm
http://cgi.ebay.de/Koppelstangen-Aud...1%7C240%3A1318
ttless..
jest to łacznik stabilizatora,tez bede to montował bo tez mam gwinta
poprostu jest on chyba tylko krótszy
2009 Lotka R32 tył,Dystanse,Większe hamulce tył,Ciemne szyby jak drug? połówkę przekonam,Dolot BMR
są to łączniki stablizatora- występują w każdej odmianie TT- jak i w wielu innych samochodach. Ale te od oryginału są zdecydowanie krótsze.
A czy przy obnizeniu mniejszym niz 40mm da sie to zalozyc czy sa jakies przeciwskazania na krotsze.. ?
ttless..
a to niespodzianka... ja smigam ponad pół roku na gwincie i napewno ponad 40mm mam zglebione a o fakcie potrzeby wymiany łącznika nie wiedziałe ((( gdzie mozna takie krótsze dostac w normalnej cenie????? pozdrawiam
kilazz, ja widziałem kiedyś na allegro takie gwintowane czyli masz możliwość regualacji w zależności jak sobie zglebujesz auTTo
NO RISK,
NO FUN.
Moim zdaniem nie jest to konieczne .. Sprawdzcie jak sa mocowane belki stabilizujace w naszych autkach , na pewno zgodzicie sie Panowie z moja opinia
To o czym pisze Max to inna czesc ale na fotce wyglada podobnie .
Forge
ECS
CPT
Bez tego nie da sie skorygowac kata pochylenia kola ( tyl ) ktory drastycznie zmienia sie jesli auto idzie nisko .
Oczywiscie sprawa dotyczy aut z napedem quattro ....
Pozdrawiam
Zamieszczone przez John Dryden
a jak to wygląda z przodu???? jest jakaś mozliwośc regulacji kąta pochylenia kół... bo po zmianie na gwinta ścięło mi opony z przodu od wewnętrznej strony... = mam dużego minusa..
Sama zmiana zawieszenia na gwintowane nie miała na to wpływu, ale obniżenie- owszem. W pewnym, niedużym stopniu kąt pochylenia przednich kół można zmieniać dzięki "fasolkowatym" otworom w wahaczu w których mocowane są sworznie. Otwory te można w razie potrzeby trochę stuningować, tzn. przy pomocy okrągłego pilnika nieco je przedłużyć aby powiększyć zakres regulacji