Ladna ta nowa , ale chyba nie tak orginalna i kultowa jak '' stara''.
Nie podobaja mi sie swiatla w tej nowej , ale w srodku kosmos
Ladna ta nowa , ale chyba nie tak orginalna i kultowa jak '' stara''.
Nie podobaja mi sie swiatla w tej nowej , ale w srodku kosmos
Zamieszczone przez John Dryden
Widzialem nowa TT w salonie Audi w Piasecznie. Przod auta ladniejszy w nowej, tyl - w starej. A srodek - Gdyby nie te ceny od 160 tys. za 2.0 TFSI to bym chyba zamienil.
black AJQ 99
Ceny TT zaczynają się od 144 tys. żłotych - to bardzo dużo, IMHO przegięcie !
Kiedyś TT 180 KM FWD kosztowała ok. 125 tys. (w 98-99 roku) i to już wtedy było sporo.
REM
Nowa TT jest ładniejsza. Przednie światła od Forda Focusa II - bardzo udany projekt, wnętrze przecudowne (tylko 3 wywietrzniki na środku to o jeden za dużo). Na zewnątrz nie podoba mi się ten wielki grill (jest krytykowany przez wiele osób), RESZTA - JEST SUPER !!!
REM
moim zdaniem nowe tt toszke ladniejsze z przodu ale starsze na pewno ladniejsze z tylu Co do cen, to wlasnie nowe TT jest tansze od starszego. Srednio swego czasu starsze w podstawowej wersji bez dodatkow kosztowalo okolo 165 - 170 tys. Jak juz sie chcialo miec lepsza opcje + np. quattro (np. moje :P ) trzeba bylo zaplacic prawie 190 tys zl. Na szczescie znakomita wiekszosc z nas kupila autko na rynku w tornym i ceny nie byly az tak zaporowe. Swoja droga szkoda ze TT tak szybko traci na wartosci
PS: Nowa tt ma tylne swiatla jak w Chevrolecie Lacetti hehe
Nowe TT jest również na haldexie czy już na torsenie?
Haldex...
To prawda, przez długi czas TT (podstawowy model) był za 122-125 tys. zł. Później kurs waluty (nie wiem czy wtedy było EURO czy DEM, nie pamietam,ale chyba jeszcze DEM) poszybował a wraz z nim cena Teteki, to zabójczych 140-150 tys. złZamieszczone przez Remigiusz
Na rynku wtórnym jest spory wybór i ceny są zachęcające. Jednak na używane MK2 trzeba poczekać, aż się Niemcy nacieszą
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2007 4:15 pm ]
W pełni się zgadzam. Nic dodać nic ująć.Zamieszczone przez Remigiusz
Co jest pewne - chyba żadne auto w tej klasie (no może jedynie SLK) nie ma tak bajeranckiego wnętrza, nawet BMW Z4 czy Porsche Boxster/Cayman!.
Nowe TT - to już nie jest TT..
TTHud | carnivore extraordinaire
Nowe TT już nie rzuca na kolana tak jak kiedyś starszy model.
Stary model wyprzedził swoją epokę o kilka lat - mamy rok 2007 a TT z 98 wciąż zachwyca.
Jedynie co można powiedzieć o nowym to stylistyka wnętrza jest bardzo ładna.
Nowy model nie wnosi nic nowego -
Dlatego zawsze stare TT będzie autem kultowym.
Napisze to, co juz tu wielokrotnie było pisane - przód ładniejszy w nowej, ale tyłeczek - TYLKO STARA! Nie ma ładniejszego tyłeczka. A to przeciez najważniejsza część, bo z tej strony zwykle oglądają nas "przeciwnicy" na ulicy
¦rodek faktycznie też ładniejszy w nowej - brakuje mi wysokiego tunelu środkowego w starej TTce
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 11:45 am ]
Torsen z tego co wiem moze byc stosowany tylko jak silnik jest montowany wzdlużnie z przodu, a w TTkach i starej i nowej jest poprzecznie, bo inaczej by sie nie zmiescil pod tak krótką machąZamieszczone przez varna
Pozdrawiam!
Pajak
Generalnie zdadzam sie z opinia Huberta..
Z nawa TT jest taki problem ze nie wyszedl jeszcze wlasciwy model..
Placic tyle pieniedzy za turbodoladowane auto z przednim napedem , to nie zbyt trafny pomysl ...
Z kolei quattro jest dostepne w wersji 3,2 l , a to za malo mocy za te pieniadze , biarac pod uwage ze jakies znaczne podniesienie mocy w tym silniku jest bardzo kosztowne ..
2.0 T po programie ma lepsze osiagi od 3.2 ....
Tak wiec zobaczymy kiedy wyjdzie godne uwagi nowe TT
Pozdrawiam
O ile wogóle wyjdzie, bo nie wiem czy tej roli nie bedzie pelnil teraz R8 a TT zostaną jako takie "średniaki"Zamieszczone przez Arttur
Pozdrawiam!
Pajak
przeciez o to chodzilo aby starajac sie zrobic cos dobrze nie "spieprzyc" tego po drodze.
Jesli pierwsza wersja TT byla tak udana to poprzeczka zostala postawiona przy projektowaniu drugiej. Konieczne bylo stworzenie czegos nowszego bo klient chce nowego modelu.
Dlatego nowa TT jest tak podobna do starej bo stara jest bardzo fajna.
Taka sama sytuacja jest z BMW X5. Pierwszy model byl bardzo udany wiec drugi jest do niego podobny. I o to w tym wszystkim chodzi.
Nowa jest superowa,ale jak juz ktos pisał wczesniej starsza po pierwszych
prezentacjach zachwycała stylistyką a tu mineło 9 lat a stylistyka ta sama
z małą kosmetyka z zewnątrz i bajerami w srodku.