Cześć wszystkim!
Niedawno kupiłem ekran z funkcją CarPlay itp. Podłączyłem go do żółtego zacisku pod kierownicą, który generuje 12 V, gdy kluczyk jest w pozycji zapłonu. Źle zrobiłem, podłączając ujemny zacisk tego ekranu do obudowy radia. Po uruchomieniu wszystko działało, tylko sygnał radiowy był słaby i nie mogło znaleźć żadnej stacji FM. Podłączyłem tego minusa do miejsca, gdzie podłączone są wszystkie brązowe przewody uziemiające, również pod kierownicą. Rozwiązało to problem słabego sygnału antenowego i wszystko było w porządku przez krótki czas.
Kolejny problem to problem z moim licznikiem. Czasami, gdy przekręcam kluczyk w pozycję zapłonu, wszystkie kontrolki migają i słychać brzęczenie, jakbym zapomniał wyłączyć światła i próbował wysiąść z samochodu, ale to znika po kilku sekundach i samochód odpala normalnie, bez żadnych problemów.
Na ekranie FIS nie wyświetlają się żadne informacje o stacjach radiowych.

Druga sprawa to to, że radio działa, ale przyciski i ekran LCD się nie podświetlają, ten problem n po kilku minutach jazdy (radio działa normalnie, przyciski działają itp.). Po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie podświetla się, ale po przekręceniu kluczyka z powrotem do pozycji 1 działa poprawnie.

Próbowałem odłączyć podłączony ekran CarPlay, ale problem nadal występuje.

Jedyny błąd, jaki mam w VCD, dotyczy radia: 00850 -Control Output Active: Radio Amplifier 29-10 Short to Ground - Intermittent.

Czy mogłem coś spalić, kiedy po raz pierwszy podłączyłem minus tego ekranu do obudowy radia? Jeśli tak, to dlaczego przez jakiś czas działało dobrze, a teraz pojawiły się te problemy? I dlaczego odłączenie ekranu CarPlay nie pomaga?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.