Aktualizacja, auto ma ewidentnie jakiś elektryczny problem, ponieważ zauważyłem, że przy wypięciu licznika lub bezpiecznika nr 11 odpowiadającego m.in. za zasilanie licznika auto jedzie dużo lepiej. Wychodzi na to, że ECU wprowadza auto w pewnego rodzaju limp mode i ogranicza jego moc, bo maksymalne uzyskane ciśnienie absolutne wg MAP sensora to 1350 mbar i maksymalny load to jakieś 82%. Zauważyłem jeszcze, że na wtyczce od n75 (ponieważ wydaje mi się, że tu jest wprowadzane ograniczenie, ponieważ zadane ciśnienie to normalne 1700 mbar a uzyskane to tylko 1350 mbar) napięcie jest następujące:

- pin 1, zapłon ON, bezpiecznik 11 wsadzony = 3.5V
- pin 2, zapłon ON, bezpiecznik 11 wsadzony = 0V
- pin 1, silnik ON, bezpiecznik 11 wsadzony = 3.5V
- pin 2, silnik ON, bezpiecznik 11 wsadzony = 14.4V (napięcie alternatora)

- pin 1, zapłon ON, brak bezpiecznika 11 = 3.5V
- pin 2, zapłon ON, brak bezpiecznika 11 = 0V
- pin 1, silnik ON, brak bezpiecznika 11 = 3.5V
- pin 2, silnik ON, brak bezpiecznika 11 = 11.9V (różnica ponad 2V względem wpiętego bezpiecznika)

Dodatkowo sprawdziłem napięcie na wtyczce od N249 na samym zapłonie i tam przy wsadzonym bezpieczniku na jednym pinie mam około 3V a bez bezpiecznika jest 0V. Wiem, że N75 jak i N249 mają zasilanie prosto z akku przez bezpiecznik 34, który również ma powiązanie z samym MAF'em. Na tym bezpieczniku przy samym zapłonie nie ma napięcia, dopiero pod odpaleniu auta pojawia się napięcie 14.4V zarówno z wsadzonym bezpiecznikiem 11 jak i bez, dlatego dziwne się wydaje to, że do N75 bez bezpiecznika 11 dochodzi mniejsze napięcie a auto jedzie dużo lepiej, ale nie mogę zrobić logów bo bez licznika nie ma komunikacji z ECU. Może ktoś wie, co można sprawdzać dalej?

- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -

No i mamy dużą aktualizację, winowajcą zamieszania jest pompa ABS, odłączenie bezpiecznika od niej spowodowało, że auto jedzie tak samo jak bez licznika, boost zadany równa się z uzyskanym, czyli około 1750 mbar absolutnego ciśnienia, engine load dochodzi do 115%, jedynie ten MAF dalej niski, bo dochodzi wyłącznie do 103 g/s. Ale może to już problem z samym czujnikiem, jak tylko naprawię pompę ABS to się tym zajmę i dam znać co z tego wyszło.