Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Jaka średnica, węże N75/gruszka

Warszawa
    Pojemność
    1.8T
    KM
    180
    Rocznik
    1999
    Kolor
    czarny

Jaka średnica, węże N75/gruszka

Witam,
    mam taki problem, czasami auto jakby dostaje takiego "overboosta", albo po prostu odcina doładowanie, tak świruje. Nosiłem się z zamiarem zrobienia logów, ale zauważyłem pod maską, że mam dziwny wąż od N75 do gruszki, w oplocie (chyba paliwowy) bardzo wąski w średnicy, który się rozwarstwia od tego naprężenia.
    Poniżej fotki, zdjąłem go, odciąłem końcówkę i za nic w świecie nie mogłem go naciągnąć na króciec od N75, dopiero na siłę wszedł ale już delikatnie się od góry rozwarstwił.
    Nie wiem czy to jest przyczyna tych problemów z doładowaniem, ale zacisnąłem od góry go na tym grzybku opaską typu trytytka. Ogólnie dziwne dla mnie jest to że sporo osób ma tam zwykłe opaski ślimakowe, a u mnie żadna, nawet najmniejsza nie pasuje bo jest za luźna..

Czy Waszym zdaniem to powinno działać? czy wężyk jednak powinien wejśc do końca kroćca? Jakiego typu to ma być wąż, jaka średnica? Miałem kiedyś zmienianą gruchę i pewnie mądry mechanik kupił jakiś dziwny wężyk w oplocie, który może na gruszkę pasuje ale od góry do N75 nie da się go podłączyć. Mam wrażenie że to jest przewód do regulatora paliwa itd a nie do N75, bo te kroćce są za grube na to.

Z tego co widze to chyba w oryginale jest coś takiego, ale to ten węzyk czy to ten drugi który idzie z boku?
    https://auto-plus.pl/make.asp?t=7&ko...718C&brand=VAG

Tak to wygląda:
    Nazwa:  20241115_230056.jpg
Wyświetleń: 78
Rozmiar:  36.0 KB
    Nazwa:  20241115_231509.jpg
Wyświetleń: 77
Rozmiar:  32.5 KB
    Ostatnio edytowane przez Elupo ; 16-11-2024 o 00:26

Uprawnienia umieszczania postów