Audi TT 8N 2000 r., 225 KM quattro, drugi właściciel od nowości
Dzień dobry,
niestety, nadszedł czas rozstania Auto od dziesięciu lat przejechało ok. 6 tys. km, wyjeżdżałem nim w zasadzie tylko dla "przewietrzenia".
Cena wywoławcza to 35 tys. zł.
Od 14 lat w moich rękach. Jestem drugim właścicielem pojazdu: miał jednego w Niemczech skąd sprowadziłem go dla siebie w roku 2007. Był to trzeci lub nawet czwarty pojazd w rodzinie, ostatnio przez kilka lat w zasadzie nieużywany, stąd decyzja o sprzedaży.
Wersja z napędem na cztery koła - quattro, moc 165 [kW]/225 [KM], pojemność silnika 1,8 [l], skrzynia biegów ręczna 6-biegowa. Skórzane siedzenia w kolorze szarym.
Samochód zadbany, serwisowany zawsze z wykorzystaniem części dobrej jakości. Posiadam książkę serwisową i obszerną dokumentację dokonywanych przeglądów i napraw. Według mojej wiedzy pojazd nie miał wypadku, nie był nigdy uszkodzony - rozbity. Części karoseryjne są oryginalne, przednia szyba wymieniona z powodu pęknięcia, które powstaje w tym modelu ze względu na sztywność zawieszenia i karoserii w praktycznie każdym egzemplarzu. Posiadam dokumentację zdjęciową.
Samochód ma silnik typu APX. Przy przebiegu 48100 km został (jeszcze w Niemczech) wymieniony, co jest potwierdzone wpisem w książce serwisowej. Czyli auto ma obecnie przebieg ok. 147 tys. km, silnik ok. 99 tys. km.
Ksenonowe światła mijania. Koła letnie 18-calowe z aluminiowymi felgami oraz oponami Pirelli P Zero 225/40 ZR18, produkcja opon to 2011/2012 rok. Podgrzewanie siedzeń i klimatyzacja działa jak należy. Radio oryginalne, kasetowe. W bagażniku dołożona zmieniarka płyt CD - jak na zdjęciach. Jeżeli komuś przeszkadza, mogę ją zdemontować.
Posiadam komplet kluczyków: dwa "normalne", jeden serwisowy metalowy i jeden serwisowy plastikowy. Książka przeglądów od nowości, oryginalna, niemiecka. Później prowadzona przez kilka lat w Polsce. Instrukcja obsługi niemiecka i polska oraz wiele innych dokumentów - patrz zdjęcia https://zapasowa4.wixstudio.io/tt-site
Przez cały okres posiadania auta prowadziłem szczegółową dokumentację serwisów, napraw, wydatków - wszystko do wglądu. Samochód od początku, gdy byłem jego właścicielem miał polisy OC, AC i NNW. Można sprawdzić, że nigdy z nich nie korzystano.
Samochód oczywiście posiada drobne mankamenty i kilka bardzo drobnych zadrapań na karoserii - nie naprawiałem ich, jedynie zostały zabezpieczone bo nie wymagają malowania całych elementów, są naprawdę symboliczne. Na wyświetlaczu pojawia się "znikająca" linia pikseli - problem typowy dla audi z tych lat. Widać to na fotografiach w galerii. Inna przypadłość - niepoprawne wskazania poziomu paliwa została kiedyś naprawiona w specjalistycznym serwisie. Skórzana kierownica ma zadrapania od suwaków ubrania, którymi zahacza się podczas wsiadania. Po więcej szczegółów proszę dzwonić.
Numer VIN TRUZZZ8NZY1080439. Zachęcam do sprawdzenia samochodu w dowolnym warsztacie, mogę podjechać w rozsądnej odległości. Jestem prywatnym sprzedającym. Pośrednikom dziękuję za współpracę, nie wstawiam auta do komisu.