Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Audi TT 8N 2000 r., 225 KM quattro, drugi właściciel od nowości

Awatar Prezes
    Śląskie
    Pojemność
    1.8T
    KM
    225
    Rocznik
    2000
    Kolor
    srebrny

Audi TT 8N 2000 r., 225 KM quattro, drugi właściciel od nowości

Dzień dobry,
    niestety, nadszedł czas rozstania Auto od dziesięciu lat przejechało ok. 6 tys. km, wyjeżdżałem nim w zasadzie tylko dla "przewietrzenia".
    Cena wywoławcza to 35 tys. zł.

https://www.otomoto.pl/osobowe/ofert...ml?isPreview=1

Od 14 lat w moich rękach. Jestem drugim właścicielem pojazdu: miał jednego w Niemczech skąd sprowadziłem go dla siebie w roku 2007. Był to trzeci lub nawet czwarty pojazd w rodzinie, ostatnio przez kilka lat w zasadzie nieużywany, stąd decyzja o sprzedaży.

Wersja z napędem na cztery koła - quattro, moc 165 [kW]/225 [KM], pojemność silnika 1,8 [l], skrzynia biegów ręczna 6-biegowa. Skórzane siedzenia w kolorze szarym.

Samochód zadbany, serwisowany zawsze z wykorzystaniem części dobrej jakości. Posiadam książkę serwisową i obszerną dokumentację dokonywanych przeglądów i napraw. Według mojej wiedzy pojazd nie miał wypadku, nie był nigdy uszkodzony - rozbity. Części karoseryjne są oryginalne, przednia szyba wymieniona z powodu pęknięcia, które powstaje w tym modelu ze względu na sztywność zawieszenia i karoserii w praktycznie każdym egzemplarzu. Posiadam dokumentację zdjęciową.

Samochód ma silnik typu APX. Przy przebiegu 48100 km został (jeszcze w Niemczech) wymieniony, co jest potwierdzone wpisem w książce serwisowej. Czyli auto ma obecnie przebieg ok. 147 tys. km, silnik ok. 99 tys. km.

Ksenonowe światła mijania. Koła letnie 18-calowe z aluminiowymi felgami oraz oponami Pirelli P Zero 225/40 ZR18, produkcja opon to 2011/2012 rok. Podgrzewanie siedzeń i klimatyzacja działa jak należy. Radio oryginalne, kasetowe. W bagażniku dołożona zmieniarka płyt CD - jak na zdjęciach. Jeżeli komuś przeszkadza, mogę ją zdemontować.

Posiadam komplet kluczyków: dwa "normalne", jeden serwisowy metalowy i jeden serwisowy plastikowy. Książka przeglądów od nowości, oryginalna, niemiecka. Później prowadzona przez kilka lat w Polsce. Instrukcja obsługi niemiecka i polska oraz wiele innych dokumentów - patrz zdjęcia https://zapasowa4.wixstudio.io/tt-site

Przez cały okres posiadania auta prowadziłem szczegółową dokumentację serwisów, napraw, wydatków - wszystko do wglądu. Samochód od początku, gdy byłem jego właścicielem miał polisy OC, AC i NNW. Można sprawdzić, że nigdy z nich nie korzystano.

Samochód oczywiście posiada drobne mankamenty i kilka bardzo drobnych zadrapań na karoserii - nie naprawiałem ich, jedynie zostały zabezpieczone bo nie wymagają malowania całych elementów, są naprawdę symboliczne. Na wyświetlaczu pojawia się "znikająca" linia pikseli - problem typowy dla audi z tych lat. Widać to na fotografiach w galerii. Inna przypadłość - niepoprawne wskazania poziomu paliwa została kiedyś naprawiona w specjalistycznym serwisie. Skórzana kierownica ma zadrapania od suwaków ubrania, którymi zahacza się podczas wsiadania. Po więcej szczegółów proszę dzwonić.

Numer VIN TRUZZZ8NZY1080439. Zachęcam do sprawdzenia samochodu w dowolnym warsztacie, mogę podjechać w rozsądnej odległości. Jestem prywatnym sprzedającym. Pośrednikom dziękuję za współpracę, nie wstawiam auta do komisu.

Galeria zdjęć: https://zapasowa4.wixstudio.io/tt-site

Awatar Prezes
    Śląskie
    Pojemność
    1.8T
    KM
    225
    Rocznik
    2000
    Kolor
    srebrny
    Sprzedany.
    Poprawka: samochód był od 17 lat u mnie.

Uprawnienia umieszczania postów