Witajcie. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem Audi TT 1.8T 225km z 2002r zakupione dokladnie 25.09.2002r. z miasta Łodzi. Poprzedni wzczesliwiec był 3 lata wlascicielem TT i ściągnął ją z Holandii. W trakcie tych 3 lat założył instalacje LPG BRC, a wczesniej by móc to zrobic wyremontował silnik bo byl zajechany - koszt 3.5k za LPG i 8k za silnik. Po drodze jeszcze jakies tam wydatki ponosil na opony, świece itp itd, generalnie udokumentowane tak z Holandii jak i to co on robił.
Auto w chwili zakupu nie prezentowało sie zbyt atrakcyjnie- nie bylem pierwszym ogladajacym, turbo nie działało, jakies braki i niedomagania tu i tam, ale co najwazniejsze dla mnie nie bylo modzone i trzymalo sie "kupy", nawet felgi oryginalne na jakich wyjechał z fabryki. Chwila gatki, gruba negocjacja i zaporowa moja oferta i jestem w posiadaniu TT.
Na wstepie wymienione/naprawione:
- płukanka Xado VitaFlusch
- olej Motul X-cess 5w40
- filtry aliwa, oleju, powietrza, kabinowy
- badanie cisnienia sprężania 12bar na kazdym z cylindrów
- zawór n249
- zawor n75 (przerobilem chyba ze 4 zanim dopasowalem)
- parownik LPG (BRC po 3 latach zaczal puszczac podcisnieniem)
- klapki nawiewu i blad G113/V71
- badanie szczelnosci dolotu kompresorem
- wymiana TIP na stalowy (oryginal porwany przy mocowaniu do turbo)
- wymiana przewodów podcisnienia
- modyfikacja systemu odmy i montaz Olil tank catch
- zmiana plynu hamulcowego na Dot 4 ATE typ 200
- wymiana mikrostykow w drzwiach pasażera
- Jerry ogarnął licznik bo żył swoim życiem
- nowy przepływomierz Bosch oem
- wymiana plynu chlodniczego G12 K2
- cewki zaplonowe z 2.0 TFSI NGK U5014 (na starych było wypadanie zapłonów)
- ustawiona zbieżność kół
- zawór odmy Visco
- montaz oryginalnego radia Concert II i dolozenie cyfrowej zmieniarki z bt i zestawem głośnomówiącym
- montaż wskaznika doladowania Defi
Chyba bylo by na tyle w ciagu tego miesiaca.
W planach:
- downpipe
- centralny IC
- wirus
Chciałbym również bardzo podziękować użytkownikom, którzy analizujac moje logi podpowiadali co robic i tym samym pomogli mi w doprowadzeniu do stanu uzywalnosci mojej TT
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka