O stukach na kierownicy czytałem od początku i sam pisałem o maglu. Teraz staram się podpowiedzieć koledze gdzie szukać przyczyny kolejnych objawów bo o stukaniu wypowiedziało się już dosyć osób i tą usterkę uważam za zdiagnozowaną.
O stukach na kierownicy czytałem od początku i sam pisałem o maglu. Teraz staram się podpowiedzieć koledze gdzie szukać przyczyny kolejnych objawów bo o stukaniu wypowiedziało się już dosyć osób i tą usterkę uważam za zdiagnozowaną.
Proste są dla szybkich aut a zakręty dla szybkich kierowców
https://www.facebook.com/SzefKuchniPodOrlem?ref=hl
Ja tez chce koledze pomoc jeśli chodzi o szarpanie to u mnie był taki sam objaw jak jechałem to szarplo autem całą buda i po wymianie przegubu wewnetrznego przestało a tak na prawdę przyczyn może być wiele ja ze swoim autem troszkę przeszedłem jeśli chodzi o zawieszenie i troszkę poznałem mam nadzieje kolego kisel03 ze uda ci się szybko zdiagnozować usterkę i podzielisz się na forum pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-N9005
Using Tapatalk
dopiero robiłeś wycieczki do mnie abym czytał ze zrozumieniem a sam tego nie robisz. koledze szarpie podczas ruszania a to inny objaw niż u Ciebie ( szarpanie podczas jazdy) pomijam to, że zużyty przegub powoduje drgania a nie szarpanie. nie do każdej opisywanej usterki na forum będzie pasował twój zużyty przegub wewnętrzny.
Dziękuje Panowie za pomoc ale muszę wyruszyć "po 10" do mechanika bo te stukanie to ciężka sprawa będzie
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Gdy ruszam lekko w lewo i w prawo kierownicą w miejscu to słychać stukanie. Rozumiem, że to maglownica ;>?
Raczej magiel, choć przed wymianą lub regeneracją wolałbym sprawdzić czy to przypadkiem nie drążki kierownicze bo koszt o wiele mniejszy a jest takie prawdopodobieństwo.
Ok grzałka o taką odpowiedź mi chodziło "po 10" jade do mechanika żeby posprawdzał mi wszystko i ewentualna naprawa , jeżeli to będzie magiel to będę musiał liczyć około 700zł tak myślę :/ A powiedz mi kolego czy jeżeli drążki kierownicze były by dziabnięte to jest możliwość , że na stacji kontroli pojazdów przeoczyli by to ?
Wszystko zależy od osoby, która sprawdza i jak bardzo jej się chce. Poza tym jeśli stukają drążki to bardzo łatwo pomylić to z maglem i odwrotnie. Bez dokładnego sprawdzenia się nie obejdzie.
Ostatnio edytowane przez grzałka ; 05-09-2014 o 07:38
A napięcia i jakby metaliczne rozprężanie podczas mocnego kręcenia w miejscu (parkowanie np), takie delikatne, mniej sprężynowe, pojedyncze, wykluczam łożyska na amortyzatorach bo były wymieniane , to co to może być?
Bo u mnie nie ma stuku podczas lekkich ruchów lewo-prawo kierownicą. Jest za to jeszcze jakby rozprężenie metalu-gumy (jakby jakiś element mocniej się naprężał i zakleszczał) kiedy w parkingach podziemnych stoję na zjedzie w dół, na hamulcu i go odpuszczam. Jest wtedy charakterystyczne dźwiękowe [ugttttuuum].
A ten strzał masz np jak jedziesz na wstecznym i skrecisz kierownice maksymalnie ? Często takie metaliczne stuki powoduje piasta lozysko koła ale wtedy trzeba będzie też wymienić tarcze pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez wiewioraandrzej ; 05-09-2014 o 10:28
Using Tapatalk
Tego nie sprawdzałem, ale strzałów nie mam. Sa to bardziej stuko-rozprężania. Nie jestem do końca pewien, czy to magiel, bo jak kolega wyżej wspominał, może to być coś z drążkami. Luzów na kierownicy nie mam.
Metaliczny dźwięk to raczej ani jedno ani drugie
Wysłane z mojego SM-N9005
Using Tapatalk
Luzy na maglownicy ;/ Plus wewnętrzny Przegub xD
Czyli moja podpowiedź się sprawdziła
Using Tapatalk
czesc ludzie mam pytanie bede za niedlugo zakladal zawieszenie bilstein b12 lub podobne i zastanawiam sie czy seryjne laczniki stabilizatorow beda pasowac? czy kupic inne? bo chcialbym je od razu wymienic. kupic seryjny zamiennik lemfordera czy trzeba jakies krotsze? dziekuje za pomoc