Ja wiem kto ma fajny warsztacik i nudzi sie nocami í ½í¸Ž.
Ja wiem kto ma fajny warsztacik i nudzi sie nocami í ½í¸Ž.
Wygląda spoko, ale w mojej ocenie za dużo ''rzeźby'' i PLN, by się w to pakować. Za kwotę gratów i montażu wolę zrobić STAGE 1 i cieszyć się mocą;P
Ciekawe ilu użytkowników TT było by skłonnych kupić licznik Digital. Myślę że przy odpowiedniej ilości chętnych szło by załatwić zamiennik ... Oczywiście z opcją skopiowania wszystkich naszych danych z obecnego... Dla wielu aut i to wcale nie super popularnych jest to już możliwe
Wrzucam filmik, by pokazać jak wygląda taka ''rzeźba" wewnątrz licznika.
https://www.youtube.com/watch?v=VzPTJlYjBy4
Tak. Działa to w następujący sposób. Na początek zgrywanie są nawet przez laika dane z ori licznika. W niektórych modelach kości są wpisane i wtedy przekłada się tylko kość. Potem masz licznik z wszystkimi starymi danymi jak przebieg immo itp. A na sam licznik już wkładasz co w danej chwili potrzebujesz... np navi a predkosciomierz i obrotomierz robi sie malutki Chińczycy robią zamieniki do kilkudziesięciu aut. W golfie od 6 w górę... nie było by problemem aby przy zamówieniu odpowiedniej liczby szt.producentem był KlubTT.pl) już nie jeden Brand tak był załatwiany... oni chcą tylko sprzedawać... niewiele firm szanuję swoje logo
- - - - - - - - DODANO - - - - - - - - -
Trzecie zdjęcie powinno Cię zainteresować
Te Terrere Terrere terererererere …
Nie wiem czy nastąpiło jakieś przekłamanie czy ktoś niezrozumiał tego co czyta ale przekładanie kości immo ??? przecież to nawet modelowo jest różne, zapisane w różnych miejscach i szyfrowane.
Zgodze się na przekładanie elementów na nową płytę ale przegrywanie zawartości jest na tyle skomplikowaną operacją że szczerze nie wierze w takie cudeńka. nie mówiąc że większość nowych wsadów jest zabezpieczona szyfrowaniem
np w ARMach. No takich cudów tom jeszcze nie widział ale może kolega dysponuje wiedzą wykraczającą poza moją. Ja czytam i niewierzem
Jerry ale i magistrala can musi być zgodna a zczytanie immo i pakowanie do nowego układu - czyli przeróbka na nowy chip, przecież to nawet zmienia się układ programowania, chyba nie myślisz że tam siedzi hc ?
Każdy samochód wymagałby osobnej procedury adaptacji. rozumiem interpretacje z czujników do nowego komputerka/licznika ale to połowa rzeczy zniknie lub nie będzie działać. Nawet sygnał z czujników typu wskazanie paliwa, gdzie nie dość
że jest czasem odwrotna rezystancja to jeszcze różna do różnych modeli.
Nie odbierzcie mojej wypowiedzi jako fana Chinczyków ale pomijając ustrój i podejście do "jednostki" itp. To ten kto żyje w przeświadczeniu że wszystko made in china to jest do ... jest w błędzie. Tam trzeba być i trzeba zobaczyć jak to co my projektujemy rok oni robią w tydzień. To co my myślimy w ramach gdyby to było tak to by było zaje... to oni już dawno zrobili... przynajmniej w dziedzinie oświetlenia widziałem kilka lat temu rzeczy których u nas do teraz nawet nie ma z importu gdyz nikt nie pomyślał że coś takiego może już być... to jakiej jakości produkt do nas trafia i jak je potem odbieramy jest tylko nasza winą bo patrzymy w Większości przez pryzmat ceny a ze względu na przeogromną konkurencję
Się do tego dostosowują i nie kopiuja tylko naszych produktów ale gdy sąsiad z za rogu wymyśli coś fajnego i zaczyna mu to iść to on już jutro ma to samo tylko taniej...
Dam przykład z dziedziny oświetlenia... każdy z Was wie jak wygląda panel led na suficie. Juz 4 lata temu widziakem tam panele nie polaczone w jakis centralny system sterowania .. kazdy działał solo którym można było zaprogramować poziom natężenia nad biurkiem na wysokości wzroku zgodnie z obowiązującą normą i od tego momentu on sam mierzył to co dzieje się wokół niego aby utrzymać zadany poziom więc gdy słońce zajdzie sam się rozjaśni gdy ktoś obok przy biurku usiądzie i włączy się jego oświetlenie
To siÄ™ o
Przyciemni o tyle ile trafi światła więcej od sąsiada A gdy przez jakiś okres nie ma pod nim ruchu to się wyłączy uznając że nie ma Cię w robocie. Mógłbym tak opowiadać godzinami o tym jak to o czym my myślimy jako czymś niemożliwym to tam już dawno to jest A u nas tego nie ma bo za sprowadzenie tego produktu do nas jest odpowiedzialna osoba która patrzy i nie wie co widzi bo tego jeszcze nie ma
Postaram się odszukać film jak w ciągu kilku minut gość "grajacy" rolę klienta rozpakowuje licznik, przegrywa dane z licznika do licznika bezpośrednio w aucie i podpina zamiennik i wszystko działa... W firmie mojego przyjaciela "Lars Auraton" produkowaliśmy urządzenie gdzie trzeba było włożyć w płytkę kilka elementów przewlekanych lutowanych "falą" bo nie można było z jakiś powodów położyć ich na lini smd. Strasznie dużo czasu schodziło ludziom na obcinaniu nóżek i ich zaginaniu w odpowiednim miejscu... tego były tysiące sztuk. Chińczycy w 2 miesiące od zera zaprojektowali i wyprodukowali proste maszyny które wyciągnęły Elementy z papierowej taśmy zaginęły nóżki i uciekły na odpowiednią długość po czterech tygodniach transportu morskiego dotarły do nas A na urzędzie celnym spędziły 3 miesiące bo musieli dodatkowo wykonać pełną dokumentację techniczną do czego służy i jak działa bo panowie celnicy nie wiedzieli co to jest. Faktem jest że wyglądały jakby Zenek tokaż z Januszem spawaczem zrobili mikser z pralki ale to działało!
Ten filmik nagrałem w Hong Kongu na targach 3 lata temu...
https://youtu.be/kYsaynl1kTU
Z takich taśm miała być zrobiona elewacja salonu AMG w Gdańsku... pod sam koniec Niemcy się z tego wycofali i stanęło na mono kolorze jak w Tokio. Ten w Gdańsku jest drugim wybudowanym na świecie salonem AMG przy którym miałem swój udział... klubowicze z trójmiasta wiedzą o czym mówię
Ostatnio edytowane przez Lars ; 20-10-2020 o 09:23
Z tego co się orientuję, to nie przegrywa się żadnych wsadów ani nie przylutowuje się procesorów. Licznik digital jest nakładką na płytę fabrycznego licznika. Wrzucam link z montażem takiego bajeru w VW Golf 7. https://www.youtube.com/watch?v=0dW_3zDzQR8
Nie chce się mądrzyć ale wy chyba nie ogarniacie co pokazujecie i myślicie z kolegą Larsem o ile chodzi o ten film?
Oczywiście zauważyłeś fakt że golf 7 jak i a3 od 2012 występuje z tzw virtualkokpit jak i "analogowymi zegarami" a więc to nic innego jak wstawienie lepszej wersji ori zegarów - bo są produkowane w 2 wersjach do jednego samochodu i ich adaptacja.
A dyskusja sie toczyła o kolorowym fisie/liczniku w MK1. Pokazany film na zasadzie adaptacji czerwonych zegarów z mk2 z tt po 2008 czy ttsa z białym fisem . Tak to się da i zegary są tych samych wymiarów i pinologia. Ale chyba nie myślicie że do mk1 wystarczy kupić virtual kokpit od ttki 8s i chińczyk je zaadoptuje do mk1 ??? Zgupiałem od tej dyskusji i nie wiem o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Jerry ; 20-10-2020 o 18:50
Te Terrere Terrere terererererere …
Też wydaje mi się, że jest to raczej nierealne do zrobienia w TT 8N, które nie wychodziło z wirtualnym kokpitem (w tamtych latach nikt o takich cudach nie śnił). Film wrzuciłem, by pokazać jak taką zmianę można zrobić w nowszych autach. przykładowo w Golfie 7. W żadnym wypadku nie podważam tutaj wiedzy Jerry'ego i Annubis'a.