Witam Wszystkich
Jakis czas temu postanowilem spelnic swoje marzenie. Wszedłem na neta i zaczalem szukac az znalazlem i zakupiłem Audi TT 8N 2002r. 180KM ośka. Oglądalem kilka sztuk i ta mechnicznie była najlepsza za to blacharsko za dobrze nie wyglądała. Zakupiłem ją od kobiety która jezdzila nia 8 lat i niestety nie dbała o stan karoserii. Oprocz tylnego zderzaka nie było nie uszkodzonego elementu ( wgniecenie, rysa + rdza ) w przeszłości miała jakąs przygode ponieważ lampy przód USA i regenerowana deska. Środek masakrycznie brudny, znsizczone boczki i fotele, licznik nie dzialal poprawnie, hamulce z tylu nie dzialaly. Zbiłem mocno cene i ja zakupilem poniewaz chcialem sam przy niej pogrzebac. Niestety nie ma zdjec przed ( tylko jak juz była u blacharza )
Na początek
- zawiozlem licznik do elektryka
- Założony regenerowany magiel
- wymiana tulei z tyłu
- zalozenie sprezyn Eibach -25mm
- zakup nowych felg BBS
- wymiana przedniego wozka
- oddałem auto do blacharza, duza czesc elementow blacharskich musialem zakupic z neta poniewaz za duza rzezba by byla.
Przed
Po odebraniu auta od blacharze i lakiernika
Kolejne naprawy ktore wykonalem sam
- wymiana tylnych oslon tarcz
- regeneracja i malowanie zacisków przód i tył
- wymiana tarcz na Mikoda przód i tył
- wymiana przewodów hamulcowych na Hella w oplocie + 3 przewody sztywne wymienione na miedziane
- wymiana piast i lozysk z tylu + czujniki abs i esp
- filtra paliwa ( był jeszcze oryginalmy AUDI ) , powietrza i kabinowy
- dołożenie podgrzewanych foteli
- zakup tapicerki ( fotele, kanapa, boczki, slupki, podsufitka ) i ich wymiana
- wymiana pasow bezpieczenstwa
- odkurzanie całego auta i czyszczenie ( wszędzie były kawałki jedzenia + smrod )
- tunel środkowy i panel od climatronica pomalowany na nowo
- wymiana climatronica
- lampy przod oddane do regeneracji i czyszczenia
- wymiana schowka pasażera i galki zmiany biegow
Aktualnie stoi u Pawla w Płóńsku gdzie będzie zakładana Turbo Hybryda, nowy IC, kompletny wydech i kilka rzeczy które jeszcze doszły.Załącznik 15433Resized_20190828_184035001_8367.jpegZałącznik 15435